WomanIdol - Άβολες στιγμές στο γραφείο και πώς να τις αποφύγετε

Άβολες στιγμές στο γραφείο και πώς να τις αποφύγετε

Άβολες στιγμές στο γραφείο και πώς να τις αποφύγετε

Το γραφείο είναι ο χώρος που περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας, κι είναι αναπόφευκτο να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Αλλά μην ξεχνάτε ότι όλοι κάνουν λάθη, και δεν ήρθε φυσικά το τέλος του κόσμου εάν προκαλέσετε μια παρεξήγηση. Το σημαντικό είναι πάντα να χειρίζεστε σωστά την κάθε κατάσταση και να συνεχίζετε τη μέρα σας στη δουλειά με αυτοπεποίθηση. Ας δούμε οχτώ συνηθισμένες καταστάσεις και πώς θα τις χειριστούμε!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Βάλατε τα κλάματα στη δουλειά
Είτε μετά από ένα αυστηρό meeting είτε στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποια στιγμή να σας ανέβουν δάκρυα στα μάτια μπροστά στους συναδέλφους σας, χωρίς να το θέλετε. Ζητήστε συγνώμη και μεταφερθείτε σε ένα ήρεμο σημείο όπου θα μπορέσετε να μείνετε μόνη σας και να σκεφθείτε ήρεμα. Ένα απλό «Με συγχωρείτε, θα επιστρέψω σε δύο λεπτά» ακούγεται μια χαρά. Σταματήστε να επαναλαμβάνετε συνεχώς στο μυαλό σας τη σκέψη που σας αναστάτωσε και συγκεντρωθείτε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Χαζέψτε έξω απ το παράθυρο, κάντε ότι κοιτάτε τις σημειώσεις σας, και πάρτε βαθιές ανάσες.
 
Σας φλερτάρει ο συνάδελφος
Είναι σύνηθες να υπάρχουν φλερτ μέσα στον εργασιακό χώρο. Εάν δεν είναι αμοιβαίο και νιώθετε άβολα με τον τρόπο που σας προσεγγίζει κάποιος συνάδελφος, πείτε του ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεστε. Εάν συνεχίσει να προσπαθεί, μιλήστε με τον εργοδότη ή τον υπεύθυνό σας και συζητήστε σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνετε ανάλογα με την πολιτική της εταιρείας.
 
Μεθύσατε στη γιορτή του γραφείου
Όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε λίγο με το αλκοόλ εάν η εταιρεία μας κάνει πάρτι με ανοιχτό μπαρ. Εάν μεθύσετε και αρχίσετε να συμπεριφέρεστε περίεργα μπροστά στους ανώτερούς σας, μπορείτε να κάνετε μία σύντομη κουβέντα μαζί τους για να απολογηθείτε για τη συμπεριφορά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος σας και να μην κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας χωρίς λόγο.
 
Ο εργοδότης σας σας έπιασε να χαζεύετε στο Facebook
Συμβαίνει κάποιες φορές η δουλειά να είναι πεσμένη ή να έχετε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της μέρας νωρίτερα, και έτσι έχετε λίγο χρόνο να περιηγηθείτε στα αγαπημένα σας sites. Κάτι  που συνήθως απαγορεύεται. Το να το κρύψετε είναι άσκοπο. Ανάλογα όμως με τη σχέση που έχετε με τον ανώτερό σας, μπορείτε να το κάνετε να μην φανεί τόσο κακό. Εάν βλέπετε κάποιο αστείο βιντεάκι, μπορείτε να του το δείξετε, ώστε να το δείτε μαζί και μετά να το κλείσετε και να συνεχίσετε τη δουλειά σας. Διαφορετικά, δικαιολογηθείτε λέγοντας πως κάνατε ένα μικρό διάλειμμα για να αδειάσει το κεφάλι σας.
 
Ο συνάδελφός σας εξομολογείται τα προσωπικά του
Ναι, τα έχετε βρει με την κοπέλα στο διπλανό γραφείο. Αλλά δεν είστε και τόσο κοντά όσο νομίζει. Δεν θέλετε να ξέρετε και την παραμικρή λεπτομέρεια για την προσωπική της ζωή. Αλλά τελικά τα μαθαίνετε όλα. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι κακό να νιώθει κάποιος ο εαυτός του στο εργασιακό του περιβάλλον και να μοιράζεται με τους συναδέλφους του αυτά που τον απασχολούν. Παρόλα αυτά, προσπαθήστε να αποφύγετε θέματα, όπως θρησκεία και πολιτικά, καθώς επίσης και αστειάκια  που μπορεί να προσβάλλουν κάποιον.
 
Στείλατε κατά λάθος ομαδικό μήνυμα
Είναι πολύ εύκολο όταν στείλετε ένα απαντητικό μήνυμα να μπερδευτείτε και να το στείλετε σε όλους τους παραλήπτες, αντί για έναν συγκεκριμένο που θέλατε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι προτιμότερο να το αφήσετε χωρίς να στείλετε κάτι μετά, αλλά εάν το θέλετε μπορείτε να στείλετε μια απάντηση που να λέει στον τίτλο «αγνοήστε το προηγούμενο μήνυμα».

Φιλήσατε έναν συνάδελφό σας μεθυσμένη
Τα after office ποτά, αν ξεπεράσουν το όριο, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Και η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ άβολη, αφού όλοι λατρεύουν το κουτσομπολιό. Να είστε έτοιμη και ψύχραιμη να γίνεται το επίκεντρο, και την επόμενη φορά βάλτε ένα όριο στα ποτά σας, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.
 
Σας έπιασαν να ψάχνετε για άλλη δουλειά
Δεν είναι κακό να θέλετε μια αλλαγή είτε επειδή είστε δυσαρεστημένη με την τωρινή σας δουλειά είτε επειδή χρειάζεστε νέες προκλήσεις. Συγκρατηθείτε όμως! Μην εκτυπώνετε ποτέ το βιογραφικό σας στο γραφείο, καθώς όλες οι εκτυπώσεις «φαίνονται» στο σύστημα, και κάντε την αναζήτησή σας μόνο από τον δικό σας υπολογιστή. Εάν σας έχουν ήδη δει, θα ήταν καλό να μιλήσετε με τον εργοδότη σας, ώστε να συζητήσετε μαζί του τις σκέψεις σας σχετικά με την αποχώρησή σας.Σχετικά άρθρα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας... φτωχαίνουν!

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας... φτωχαίνουν!

Όσο η οικονομική κρίση συνεχίζεται, έξυπνες κινήσεις μπορούν να ...

Πέντε τρικ για να ξεπεράσετε τη

Πέντε τρικ για να ξεπεράσετε τη "μαυρίλα" στη δουλειά

Σας προτείνουμε 5 τρόπους για να κάνετε τη δουλειά σας να ...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για σχολικά...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για σχολικά...

Οδηγίες από το ΙΝΚΑ για όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς ...

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι

Δείτε 5 έξυπνες συμβουλές για να προστατέψετε τα χρήματά σας στο ...

Πού να ξοδεύετε χρήματα, για να είστε πιο ευτυχισμένοι!

Πού να ξοδεύετε χρήματα, για να είστε πιο ευτυχισμένοι!

Πού είναι καλύτερο να δαπανήσουμε το περιορισμένο εισόδημά μας, ...

Απλά μαθήματα οικονομίας! Τι λένε οι ειδικοί;

Απλά μαθήματα οικονομίας! Τι λένε οι ειδικοί;

Υπάρχουν μικρές αλήθειες και ουσιαστικές οδηγίες για να ...

Συμβουλές για να βρείτε την πρώτη σας δουλειά

Συμβουλές για να βρείτε την πρώτη σας δουλειά

Τι πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε; Υπάρχουν μερικές βασικές ...Δημοφιλή Θέματα

Transcending Time: Η τεχνολογία στην Τέχνη

Οι δημιουργοί της έκθεσης πραγματεύονται τις έννοιες της σύμπλευσης ή της αντίθεσης με το τεχνολογικό τους παρόν και μέλλον.

Urban life περισσότερα...

H τσάντα που θέλουμε για τη νέα σεζόν

Από ό,τι φαίνεται ο οίκος Gucci και η νέα του πρόταση με το τσαντάκι-ζώνη, πρόκειται να κάνει τεράστια επιτυχία!

News etc. περισσότερα...

Είστε ερωτευμένη; Τα 23 σημάδια που το επιβεβαιώνουν!

Το ξέρουμε, όταν έχουμε συναντήσει κάποιον ξεχωριστό! Κάποιον που μας κάνει να καρδιοχτυπάμε! Ας τσεκάρουμε ότι είναι αλήθεια!

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...

Ο καφές μας κάνει καλό!

Καφεΐνη: Το παρεξηγημένο φυσικό διεγερτικό που τονώνει τις αισθήσεις!

Fitness & Υγεία περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2017 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas