WomanIdol - Αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ; Δεν χρειάζεται πανικός! Open Lightbox

Αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ; Δεν χρειάζεται πανικός!

Αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ; Δεν χρειάζεται πανικός!
Οι ερωτικές στιγμές στις ταινίες του Χόλιγουντ δείχνουν τέλειες, αλλά στην πραγματικότητα η αμηχανία ή κάποιες εντελώς απροσδόκητες καταστάσεις μπορούν να χαλάσουν το τέλειο σκηνικό. Μία από αυτές είναι και η εμφάνιση αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι 11 λόγοι που ακολουθούν θα μας καθησυχάσουν, πριν από την υπεύθυνη άποψη του προσωπικού μας γιατρού!
Από την Άντζελα Μολφέτα
 
Κι όμως! Στη ζωή κάθε γυναίκας παρουσιάζεται τουλάχιστον μία φορά, το φαινόμενο της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του σεξ. Μία κατάσταση για την οποία δεν πρέπει να αισθανθούμε ντροπή και ειδικά, εάν μας συμβεί μια-δυο φορές. Εάν όμως, η αιμορραγία εμφανίζεται συχνά-πυκνά, τότε οι 11 λόγοι που ακολουθούν θα μας ενημερώσουν για τις πιο πιθανές αιτίες, βάζοντας τέλος σε απίθανα σενάρια που ενδέχεται να δημιουργούμε, πριν την τελική άποψη του γυναικολόγου μας. 
 
1. Η έμμηνος ρύση
Ένας από τους πιο συνήθεις και προφανείς λόγους αιμορραγίας είναι η έναρξη της περιόδου. Και είναι πολύ πιθανόν να κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής μας συνεύρεσης! Εάν ανήκουμε στη μερίδα των γυναικών που εμφανίζουν ελάχιστο αίμα την πρώτη τους ημέρα, θα ανησυχήσουμε άνευ λόγου. Εάν πάλι, από την πρώτη στιγμή δημιουργείται έντονη αιμορραγία, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα εξαγνιστικό ντους, ώστε να μην καταλήξουμε αιμόφυρτες μετά του συντρόφου μας…  
 
2. Ο παρθενικός υμένας
Απουσίας σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για πολλά σχετικά θέματα. Ένα από αυτά, αφορά τη ρήξη του παρθενικού υμένα. Ανάλογα με τη φυσιολογία κάθε γυναικείου σώματος, ο παρθενικός υμένας ενδέχεται να διαρρηχθεί εν μέρει ή εντελώς, σε μία ή περισσότερες σεξουαλικές επαφές. Ακόμα λοιπόν, και μετά την πρώτη επαφή είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί αιμορραγία έπειτα από τις δυο-τρεις πρώτες φορές.
 
3. Πιθανή εγκυμοσύνη
Όταν το γονιμοποιημένο ωάριο αγκιστρώνεται στη μήτρα μας είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί αιμορραγία εμφύτευσης. Συνήθως, πρόκειται για μερικές σταγόνες αίματος που συνοδεύονται με κράμπες. Εάν προσπαθούμε να συλλάβουμε, τότε συγχαρητήρια!
 
4. Ανωμαλίες εγκυμοσύνης
Κάποια έντονη αιμορραγία κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεύρεσης, ειδικά σε μεταγενέστερα στάδια μιας εγκυμοσύνης, μπορεί να αποτελεί ένδειξη επιπλοκών. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε αμέσως τον γυναικολόγο μας!
 
5. Τα αντισυλληπτικά χάπια
Εάν  χρησιμοποιούμε αντισυλληπτικά χάπια, ίσως θα έχουμε ήδη διαπιστώσει πως εάν παραλείψουμε κάποιο, το σύνηθες αντίκτυπο είναι να παρουσιαστεί μια απροσδόκητη αιμορραγία. Για να εξασφαλίσουμε πλήρη αντισυλληπτική κάλυψη και εμφάνιση της περιόδου σε τακτές ημερομηνίες πρέπει να λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση το χάπι, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στις προσωπικές μας στιγμές και όχι μόνο.
 
6. Τα αφροδίσια νοσήματα
Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών συμπτωμάτων, όπου συμπεριλαμβάνεται και η εμφάνιση αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του σεξ. Ειδικά, για τα χλαμύδια και τη γονόρροια, η αιμορραγία αποτελεί βασική ένδειξη. Σε περιπτώσεις λοιπόν, όπου η αιμορραγία συνδυάζεται με άλλες ευαισθησίες στην περιοχή του κόλπου, ο ιατρικός έλεγχος είναι απαραίτητος, άμεσα. 
 
7. Πιθανότητα καρκίνου 
Τόσο ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, όσο και ο καρκίνος της μήτρας παρουσιάζουν αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν οι ενδείξεις δεν ταιριάζουν με κάποιον από τους προηγούμενους λόγους και παρατηρήσουμε μια ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία είναι σκόπιμο να απευθυνθούμε άμεσα στον γυναικολόγο μας, ώστε να προβούμε σε μια σειρά εξετάσεων αντιμετωπίζοντας έγκαιρα οποιοδήποτε θέμα. 
 
8. Το άγχος και το στρες
Δύσκολη περίοδος στον χώρο εργασίας; Προβλήματα στην οικογένεια; Η ψυχολογική πίεση δημιουργεί έντονο στρες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ανωμαλίες στο σώμα μας. Πολλές μελέτες έχουν επανειλημμένα αποδείξει άλλωστε, πως τα ακραία επίπεδα του άγχους επεμβαίνουν στα επίπεδα των ορμονών και προκαλούν προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με την περίοδο. Αν και θεωρείται σπάνιο, το έντονο στρες λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία σε ορισμένες από εμάς. 
 
9. Το ευαίσθητο δέρμα 
Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ δημιουργείται έντονη τριβή, με αποτέλεσμα σε ένα ευαίσθητο δέρμα να προκαλούνται τραυματισμοί και κατά επέκταση εμφάνιση αιμορραγίας. Μπορεί να έχουμε ήδη τραυματιστεί για άλλους λόγους γύρω από την ευαίσθητη περιοχή ή να έχουμε γεννήσει πρόσφατα, οπότε είναι λογικό να παρουσιαστεί αιμορραγία κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. 
 
10. Η εμμηνόπαυση
Εάν βρισκόμαστε σε ηλικία εμμηνόπαυσης παρουσιάζονται μικρές αλλαγές στο σώμα μας, καθώς και στην ευαίσθητη περιοχή. Στην πλειοψηφία των γυναικών παρουσιάζεται έντονη ξηρότητα, οπότε κατά τη διάρκεια του σεξ και εξαιτίας της τριβής είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί αιμορραγία. 
 
11. Τα γυναικολογικά προβλήματα
Έχει παρατηρηθεί πως μερικά γυναικολογικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν πάσχουμε από φλεγμονώδη νόσο της πυέλου, έχουμε κολπικούς πολύποδες ή έχουμε διαγνωστεί με ενδομητρίωση, τότε η εμφάνιση της αιμορραγίας αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα, οπότε και ακολουθούμε ευλαβικά τις ιατρικές οδηγίες για την καταπολέμηση τους. 


Σχετικά άρθρα

Μυστικά υγείας και ευεξίας από όλο τον κόσμο

Μυστικά υγείας και ευεξίας από όλο τον κόσμο

Ποια είναι τα κορυφαία μυστικά υγείας απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης; Η ...

Για άνετο ύπνο στις... καυτές νύχτες!

Για άνετο ύπνο στις... καυτές νύχτες!

Χρήσιμες συμβουλές για να ζεσταίνεστε λιγότερη την ώρα του ύπνου ...

Πραγματικά, ΜΗΝ εγκαταλείψετε το ψωμί για να χάσετε βάρος!

Πραγματικά, ΜΗΝ εγκαταλείψετε το ψωμί για να χάσετε βάρος!

Εάν είστε λάτρεις του ψωμιού και ταυτόχρονα βρίσκεστε σε ...

Τρεις μύθοι για το νερό

Τρεις μύθοι για το νερό

Τι γνωρίζουμε τελικά για τη σωστή κατανάλωσή του; Πόσο πρέπει να ...

Συμπληρώματα διατροφής:  Μία διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου

Συμπληρώματα διατροφής: Μία διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου

Πότε ανακάλυψε η ιατρική τις βιταμίνες; Τι ρόλο παίζουν στην ...

Τακούνια... χωρίς πόνους!

Τακούνια... χωρίς πόνους!

Απλές συμβουλές για να συνεχίσουμε να φοράμε τα αγαπημένα μας ...

Πόσο επηρεάζει την υγεία μας, το λάθος νούμερο σουτιέν;

Πόσο επηρεάζει την υγεία μας, το λάθος νούμερο σουτιέν;

Σας υπενθυμίζουμε, γιατί πρέπει να προσέχετε το στήθος σας και ...Δημοφιλή Θέματα

Συμπεριφορές που μπορεί να καταστρέψουν μια σχέση

Όλα όσα σαμποτάρουν μια σχέση και οδηγούν ταχύτερα στον χωρισμό.

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...

Μυστικά για όγκο στις ρίζες των μαλλιών!

Το όνειρο κάθε γυναίκας, ο όγκος στα μαλλιά, τώρα γίνεται πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και απλά!

Hair & Make Up περισσότερα...

Serum time: Οι 7 κινήσεις που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας!

Πώς θα επωφεληθούμε στο maximum από τα οφέλη ενός ορού; Εστιάζοντας στη σωστή χρήση του, βεβαίως-βεβαίως!

Περιποίηση περισσότερα...

Λευκό: Το πιο καλοκαιρινό φόρεμα

Φοριέται στην πόλη και στην εξοχή, στη θάλασσα και στη βραδινή έξοδο. Δείτε τι είναι της μόδας το φετινό καλοκαίρι!

Trendspotting περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas