WomanIdol - Τεστ χαρακτήρα: Πού δίνετε βαρύτητα στη ζωή σας; Open Lightbox

Τεστ χαρακτήρα: Πού δίνετε βαρύτητα στη ζωή σας;

Τεστ χαρακτήρα: Πού δίνετε βαρύτητα στη ζωή σας;

Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο στη ζωή σας; Το συναίσθημα ή η λογική; Ο έρωτας ή το συμφέρον; Πόση σημασία έχει η γνώμη των άλλων; Κάντε τo τεστ, το οποίο βασίζεται σε μία ιστοριούλα! Εσείς θα βάλετε στη σειρά τα πρόσωπα της ιστορίας με βάση τον βαθμό ευθύνης τους για την κατάληξη… Στην ιστορία όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης μικρό ή μεγάλο. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Όλα έχουν να κάνουν με τη δική σας προσωπικότητα!

Μία μικρή… ιστορία

Υπάρχουν δύο νησιά. Στο ένα νησί ζει ένας πολιτισμένος άνθρωπος, ο οποίος έχει καλούς τρόπους και ένας άγριος, ο οποίος λειτουργεί μόνο με βάση το ένστικτό του.
Στο άλλο νησί ζούνε πολλοί άνθρωποι και μία κοπέλα. Η κοπέλα έχει σχέση με τον πολιτισμένο που ζει στο πρώτο νησί και είναι ερωτευμένη μαζί του. Θέλει να πάει να τον συναντήσει, οπότε βρίσκει τον μοναδικό βαρκάρη του νησιού της και τον ρωτάει πόσα χρήματα θέλει για να την περάσει απέναντι. Εκείνος της απαντάει ότι δεν θέλει χρήματα και θα την πάει δωρεάν αρκεί να μην φοράει τα ρούχα της μέσα στη βάρκα. Η κοπέλα στην αρχή σοκαρίστηκε και αμφιταλαντεύτηκε. Για αυτό τον λόγο πήγε να ρωτήσει τον σοφό του νησιού της.
Ο σοφός την άκουσε προσεκτικά και της απάντησε: “Να κάνεις αυτό που προστάζει η καρδιά σου”. Η κοπέλα το σκέφτηκε και τελικά αποφάσισε να το κάνει. Πράγματι βρήκε τον βαρκάρη, ο οποίος την πέρασε απέναντι, ενώ εκείνη δεν φορούσε τα ρούχα της. Ο βαρκάρης τήρησε τη συμφωνία χωρίς να την πειράξει. Ο βαρκάρης έφυγε και πριν η κοπέλα προλάβει να ξαναντυθεί την είδε ο άγριος και της έκανε ένα μεγάλο κακό παρά τη θέλησή της (καταλαβαίνετε τι εννοούμε).
Τη σκηνή αυτή έτυχε να τη δει από μακριά ο πολιτισμένος, ο οποίος εξαγριώθηκε από το συμβάν και μόλις συνάντησε την κοπέλα της είπε να χωρίσουν και ότι δεν τη θέλει άλλο πια.

Η ερώτηση: Ποιος φταίει, τελικά;

Θα πρέπει να βάλετε κατά τη γνώμη σας στη σειρά τα άτομα της ιστορίας από αυτόν που φταίει λιγότερο μέχρι αυτόν που φταίει περισσότερο. Δηλαδή στην αρχή θα βάλετε αυτόν που φταίει λιγότερο και στο τέλος αυτόν που φταίει περισσότερο. Θα πρέπει να βάλετε όλα τα πρόσωπα της ιστορίας.

Γράψτε τις απαντήσεις σε ένα χαρτάκι και δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω.

Απαντήσεις:

Γυναίκα = Βαρύτητα που δίνετε στο συναίσθημα

Η γυναίκα της ιστορίας έδρασε καθαρά με βάση το συναίσθημά της αγνοώντας τους κινδύνους που επισήμανε η λογική της. Όσο πιο χαμηλά στη λίστα ευθύνης βάλατε τη γυναίκα, τόσο πιο πολύ δίνετε βαρύτητα στο συναίσθημά σας.

Άγριος = Βαρύτητα που δίνετε στο σεξ

Ο Άγριος της ιστορίας  έδρασε καθαρά με βάση τα ένστικτά του αγνοώντας για το αν προκαλεί κακό σε κάποιον άλλο. Όσο πιο λίγο έβαλες ότι φταίει ο άγριος τόσο πιο πολύ δίνεις βαρύτητα στο σεξ, δηλαδή στις ορμές σας.

Βαρκάρης = Βαρύτητα που δίνετε στο συμφέρον

Ο βαρκάρης της ιστορίας έκανε μια συμφωνία που θεωρούσε ότι ήταν προς το συμφέρον του και την τήρησε. Ο βαρκάρης δεν έδωσε βαρύτητα στο ηθικό κομμάτι και τις πιθανές συνέπειες. Όσο πιο λίγο είναι το φταίξιμο του βαρκάρη τόσο πιο πολύ δίνετε βαρύτητα στο συμφέρον σας.

Πολιτισμένος = Βαρύτητα που δίνετε στην εικόνα σας

Ο πολιτισμένος της ιστορίας στην ουσία χώρισε την κοπέλα χωρίς εκείνη να έχει ευθύνη για την πράξη που έγινε. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι επειδή όλοι θα μάθαιναν τι έγινε. Ο πολιτισμένος της ιστορίας δίνει βαρύτητα στην γνώμη των άλλων για αυτόν και δεν θέλει να χαλάσει η εικόνα του προς τα έξω. Όσο πιο χαμηλά στη λίστα ευθύνης είναι ο πολιτισμένος τόσο περισσότερο μετράει η γνώμη των άλλων για εσάς.

Σοφός = Βαρύτητα που δίνετε στη λογική

Ο σοφός της ιστορίας προσπάθησε να λύσει το θέμα καθαρά με βάση τη λογική του άσχετα αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Αν η ευθύνη για όσα έγιναν είναι μικρή για τον σοφό της ιστορίας, τόσο μεγαλύτερο ρόλο παίζει η λογική στη ζωή σας.Σχετικά άρθρα

Κουίζ: Σοβαρή σχέση ή μια απλή περιπέτεια;

Κουίζ: Σοβαρή σχέση ή μια απλή περιπέτεια;

Θα κρατήσει ο έρωτάς σας ή θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου; Ας ...

Tεστ ψυχολογίας: Περί έρωτος και άλλων τινών!

Tεστ ψυχολογίας: Περί έρωτος και άλλων τινών!

Τι σκέφτεστε για τον έρωτα, τον γάμο και τη σχέση σας; Απαντήστε ...

Koυίζ:  Είστε σεξουαλικά συμβατοί;

Koυίζ: Είστε σεξουαλικά συμβατοί;

Τεστ που μοιάζει με παιχνίδι αλλά ανιχνεύει τον πιο σοβαρό ...

Τεστ: Τι είναι για εσάς η ημέρα των ερωτευμένων;

Τεστ: Τι είναι για εσάς η ημέρα των ερωτευμένων;

Είστε ρομαντική, απόλυτα ερωτική ή σε κατάσταση άρνησης; ...

Ανακαλύψτε το χρώμα της προσωπικότητάς σας!

Ανακαλύψτε το χρώμα της προσωπικότητάς σας!

Κάντε το τεστ και ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά του τύπου σας και ...

Τεστ: Μυστικά και αλήθειες για την προσωπική μας υγιεινή

Τεστ: Μυστικά και αλήθειες για την προσωπική μας υγιεινή

Πόσο καλά γνωρίζετε τα μυστικά της προσωπικής σας υγιεινής; Το ...

Προσελκύοντας τον πλούτο με φεγκ σουι!

Προσελκύοντας τον πλούτο με φεγκ σουι!

Θέλετε να αναπτύξετε τα οικονομικά σας; Κάντε το τεστ για να ...Δημοφιλή Θέματα

Τι μπορεί να προκαλέσει το αγαπημένο μας άρωμα;

Κι όμως, δεν είναι αυτό που νομίζετε! Η λανθασμένη τακτική με το άρωμά μας, μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα… Ποια είναι αυτή;

Όμορφες ιστορίες περισσότερα...

Φαγητά φούρνου: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τα ξαναζεσταίνατε;

Μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φαγητό σαν φρέσκο και την επόμενη ημέρα!

Μαγειρεύουμε περισσότερα...

Η γνώμη των άλλων είναι πραγματικά τόσο σημαντική;

Μικρές συμβουλές για να παραμείνουμε ο εαυτός σε μια εποχή που μας ωθεί να υιοθετούμε πολλά πρόσωπα ταυτόχρονα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν περισσότερα...

Ζώδια: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μια σχέση;

Όλοι όμως έχουμε κάποια ελαττώματα που μπορούν να γίνουν εμπόδιο στο χτίσιμο μίας σχέσης. Και τα ζώδια ξέρουν ποια είναι αυτά!

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2018 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas