WomanIdol - Το Απόλυτο Ηλεκτρονικό Γυναικείο Περιοδικό, ΜΟΔΑ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΑΞΙΔΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Open Lightbox

Το τρένο της μεγάλης... πολυτέλειας!

 • Στην αποβάθρα του τρένου Rovos Rail, με τη χαρακτηριστική επιγραφή, “Pride of Africa” ή «Το καμάρι της Αφρικής»

  Στην αποβάθρα του τρένου Rovos Rail, με τη χαρακτηριστική επιγραφή, “Pride of Africa” ή «Το καμάρι της Αφρικής»

 • Ο νοσταλγικός σταθμός της Πρετόρια, από όπου και ξεκινούν τα τρένα

  Ο νοσταλγικός σταθμός της Πρετόρια, από όπου και ξεκινούν τα τρένα

 • Η επίσημη τραπεζαρία του τρένου, όπου κυριαρχούν το ξύλο, το δέρμα και τα θαυμάσια σερβίτσια

  Η επίσημη τραπεζαρία του τρένου, όπου κυριαρχούν το ξύλο, το δέρμα και τα θαυμάσια σερβίτσια

 • Το βαγόνι του Lounge, με διακόσμηση και ατμόσφαιρα αποικιακής εποχής για τους ευτυχείς επιβάτες

  Το βαγόνι του Lounge, με διακόσμηση και ατμόσφαιρα αποικιακής εποχής για τους ευτυχείς επιβάτες

 • Ένα από τα τοπία της διαδρομής που κόβουν την ανάσα, το τρένο διασχίζει τα βόρεια της Νότιας Αφρικής

  Ένα από τα τοπία της διαδρομής που κόβουν την ανάσα, το τρένο διασχίζει τα βόρεια της Νότιας Αφρικής

 • Το ονειρεμένο μπάνιο της βασιλικής σουίτας

  Το ονειρεμένο μπάνιο της βασιλικής σουίτας

 • Μία από τις σουίτες του τρένου, όπου κυριαρχεί το μαόνι

  Μία από τις σουίτες του τρένου, όπου κυριαρχεί το μαόνι

 • Με θέα… τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Βικτόρια

  Με θέα… τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Βικτόρια

 • Η λευκή άμμος στην παραλία Dangers, κομμάτι της διαδρομής όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε

  Η λευκή άμμος στην παραλία Dangers, κομμάτι της διαδρομής όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε

 • Έξω από το «βαγόνι των παρατηρητών», οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται άμεσα σε επαφή με την αφρικανική φύση

  Έξω από το «βαγόνι των παρατηρητών», οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται άμεσα σε επαφή με την αφρικανική φύση

 • Στην αποβάθρα του τρένου Rovos Rail, με τη χαρακτηριστική επιγραφή, “Pride of Africa” ή «Το καμάρι της Αφρικής»
 • Ο νοσταλγικός σταθμός της Πρετόρια, από όπου και ξεκινούν τα τρένα
 • Η επίσημη τραπεζαρία του τρένου, όπου κυριαρχούν το ξύλο, το δέρμα και τα θαυμάσια σερβίτσια
 • Το βαγόνι του Lounge, με διακόσμηση και ατμόσφαιρα αποικιακής εποχής για τους ευτυχείς επιβάτες
 • Ένα από τα τοπία της διαδρομής που κόβουν την ανάσα, το τρένο διασχίζει τα βόρεια της Νότιας Αφρικής
 • Το ονειρεμένο μπάνιο της βασιλικής σουίτας
 • Μία από τις σουίτες του τρένου, όπου κυριαρχεί το μαόνι
 • Με θέα… τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Βικτόρια
 • Η λευκή άμμος στην παραλία Dangers, κομμάτι της διαδρομής όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε
 • Έξω από το «βαγόνι των παρατηρητών», οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται άμεσα σε επαφή με την αφρικανική φύση

Tα  πιο πολυτελή τρένα του κόσμου δεν διασχίζουν, όπως ίσως φανταζόσασταν, την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά ούτε και την ασιατική. Διασχίζουν τα εκπληκτικά αφρικανικά τοπία, ξεναγώντας μας στις πεδιάδες, τα βουνά, τους καταρράκτες της πολύχρωμης Μαύρης Ηπείρου και καταφέρνουν να αναβιώνουν αριστοτεχνικά μια άλλη εποχή, που νομίζαμε ότι ζει μόνο στα όνειρά μας!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Τα Rovos Trains τρέχουν πάνω στις ράγες των πιο ενδιαφέροντων σημείων της Αφρικής: Κέιπ Τάουν, Πρετόρια, καταρράκτες Βικτόρια, Νταρ Ες Σαλάαμ, Ντέρμπαν και διάφορα άλλα σε διαδρομές μικρότερης ή μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας.
Δύο είναι τα αντιφατικά στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητά τους, καθώς και τη δυνατότητα να σας χαρίσουν εμπειρίες που μάλλον μόνο μια φορά στη ζωή του μπορεί να απολαύσει κανείς. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι τα τρένα αυτά αποτελούν αυθεντικά δείγματα της δεκαετίας του ’20 και του ’30 (ορισμένα μάλιστα κινούνται ακόμη με ατμό!). Το δεύτερο στοιχείο είναι η άκρατη πολυτέλεια που προσφέρουν σήμερα- αποτέλεσμα μιας πολυδάπανης και επίπονης προσπάθειας από πλευράς των ιδιοκτητών για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις γραφικές ιδιαιτερότητες, ώστε να αναβιώσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα μαγευτικό και λαμπερό παρελθόν στη σημερινή εποχή.
Τα τρένα Rovos συλλέχθηκαν- στην κυριολεξία- βαγόνι, βαγόνι μετά από τη σχολαστική αναζήτηση και τα επανειλημμένα ταξίδια του Rohan Vos, του ιδιοκτήτη της εταιρείας σε όλη την Αφρική. Σκοπός του ήταν να εντοπίσει παλιά βαγόνια, είτε εγκαταλλειμένα είτε και σε χρήση (ως εστιατόρια ή ως κατοικίες). Στη συνέχεια, το όραμά του ήταν να τα μετατρέψει σε πολυτελή μέσα μετακίνησης και ψυχαγωγίας για τους σημερινούς απαιτητικούς ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ο κύριος Vos πραγματοποίησε και με το παραπάνω το όνειρό του, και μαζί του μπορείτε  τώρα να πραγματοποιήσετε κι εσείς το δικό σας!

Στα βαγόνια της χλιδής
Το πρώτο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει είναι μόλις αντικρύσετε το τρένο στην πλατφόρμα του κεντρικού σταθμού της Πρετόρια. Οι ευτυχείς επιβάτες απολαμβάνουν το καθιερωμένο champagne cocκtail  πριν την επιβίβασή τους. Κρυστάλλινα ποτήρια, απαλή μουσική από το τσέλο και το βιολί των δύο μουσικών, καλωσόρισμα από τον διευθυντή και το προσωπικό του τρένου, και στρώσιμο κόκκινου χαλιού ως το σημείο επιβίβασης... Είναι σίγουρο ότι η νοσταλγική, αποικιακή ατμόσφαιρα θα σας αιχμαλωτίσει από την πρώτη στιγμή, πριν καν επιβιβαστείτε στο τρένο και η οποία θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι, σε κάθε σημείο, κάθε στιγμή.
Στον περιορισμένο χώρο ενός τρένου, αυτά που προσφέρονται ως επιλογές ψυχαγωγίας δεν είναι και λίγα: Μπορεί κανείς να απολαμβάνει το κοκτέιλ του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός βαγονιού με θέα το πανέμορφο αφρικανικό τοπίο, αλλά το πιο δελεαστικό σημείο είναι το «βαγόνι των παρατηρητών» στο πίσω μέρος του τρένου. Ένα βαγόνι διακοσμημένο με έπιπλα μπαμπού σαν μόλις να έχουν μεταφερθεί εκεί από κάποιο lodge την εποχή της αποικιοκρατίας, ενώ τα χρώματα που λούζουν τοn χώρο ιδιαίτερα κατά τη δύση του ήλιου είναι πραγματικά συνταρακτικά. Τα γεύματα εξελίσσονται σε ένα μοναδικό επίσης σκηνικό. Το βαγόνι της τραπεζαρίας διαθέτει βελούδινα σεπαρέ και γνήσια art deco διακόσμηση. Σερβίτσια από πορσελάνη, ασημένια μαχαιροπήρουνα και ακριβά κρυστάλλινα ποτήρια συντελούν στη δημιουργία πολυτελούς ατμόσφαιρας. Τα γεύματα συνδυάζουν τοπικά πιάτα με ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ. Το μεσημεριανό και το βραδινό αποτελούνται από τρία ιδιαίτερα γευστικά πιάτα από τους σεφ του τρένου. Ενώ συνοδεύονται από εξαιρετικά αφρικανικά κρασιά, τα οποία προτείνει ο υπεύθυνος του εστιατορίου, ανάλογα με το γεύμα σας. Το πρωινό προσφέρεται σε μπουφέ, και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τον μπουφέ πεντάστερου ξενοδοχείου.

Ύπνος πάνω... στις ράγες
Το τρένο διαθέτει 36 σουίτες, η καθεμία με δικό της όνομα. Φυσικά, θα συνιστούσαμε τη βασιλική σουίτα για να απολαύσετε το μάξιμουμ της πολυτέλειας αυτού του τρένου. Αυτό που θα αντικρύσετε, όταν ο προσωπικός συνοδός σας σάς οδηγήσει δεν είναι τίποτε λιγότερο από την τελειότητα. Δεκαέξι τετραγωνικά μέτρα, επενδυμένα με σκούρο καφέ-κόκκινο χρώμα που αναδεικνύει το μαόνι, η βασιλική σουίτα διαθέτει αρκετό χώρο όχι μόνο για ύπνο (δύο μονά ή ένα διπλό κρεβάτι) αλλά και ένα άνετο και πολύ κομψό καθιστικό. Από τα τρία παράθυρα του καθιστικού έχετε την ευκαιρία να παρατηρείτε το αφρικανικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο, απέραντες εκτάσεις πράσινου και φυτειών αλλά και μεγαλόπρεπα βουνά ή πολύχρωμα μικρά και μεγαλύτερα χωριά...
Η διακόσμηση αντλεί έμπνευση από το εδουαρδιανό στιλ, κάτι που προδίδουν τα πολλά λουλουδάτα σχέδια. Τα φρέσκα λουλούδια που υπάρχουν σε κάθε καμπίνα την ημέρα της αναχώρησης προσθέτουν μια ακόμη ευχάριστη και προσεγμένη πινελιά στον χώρο.
Το μπάνιο κάθε καμπίνας διαθέτει και μπανιέρα (που παραπέμπει σε βικτωριανό στιλ) και ντουσιέρα. Επίσης, όλες οι σουίτες διαθέτουν mini-bar με ποτά επιλογής των πελατών, χρηματοκιβώτιο, αυτόνομο κλιματισμό και σεσουάρ στο μπάνιο.
Και δύο ακόμη λεπτομέρειες που ενισχύουν την εικόνα της απόλυτης πολυτέλειας: το 24ωρο room service  σε οποιαδήποτε διαδρομή κι αν διαλέξετε. Και αν το ταξίδι σας είναι κατά τους χειμερινούς μήνες (Απρίλιο ως Οκτώβριο) που οι θερμοκρασίες πέφτουν τη νύχτα, τα ίδια τα κρεβάτια θερμαίνονται.

Μοναδικές διαδρομές στη Νότια Αφρική
Ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε αλλά και τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, τα Rovos Trains σας προσφέρουν μια ποικιλία διαδρομών με διαφορετική διάρκεια, προορισμό και χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και θεματικά ταξίδια, όπως π.χ. για τους λάτρεις του γκολφ ή για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε ένα σαφάρι. Στα ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας και στα θεματικά υπάρχουν σταθμοί όπου αποβιβάζεστε από το τρένο και διαμένετε σε πολυτελή ξενοδοχεία ή lodges στην αφρικανική ζούγκλα.
Ανάλογα με τα γούστα, το χρόνο αλλά και το βαλάντιο σας ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

 • Από Πρετόρια προς Κέιπταουν: 3 ημέρες
 • Από Πρετόρια προς Κέιπταουν: 8 ημέρες
 • Από Κέιπταουν προς Τζορτζ:  2 ημέρες
 • Από Πρετόρια προς Καταρράκτες Βικτόρια: 3 ημέρες
 • Από Πρετόρια προς Ντέρμπαν (σαφάρι): 3 ημέρες
 • Από Πρετόρια και επιστροφή (γκολφ) : 8 ημέρες
 • Από Πρετόρια προς Σβακοπμούντ (Ναμίμπια):  7 ημέρες
 • Από Κέιπτουν προς Νταρ Ες Σαλάαμ (Τανζανία-σαφάρι) : 14 ημέρες

Κόστος και πληροφορίες
Φυσικά, οι απολαύσεις ποτέ δεν είναι φθηνές. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το κόστος για ένα από τα ταξίδια 2 εβδομάδων (από το Κέιπταουν στο Νταρ Ες Σαλάαμ) σε καμπίνα deluxe το κόστος ξεκινά από περίπου 9.000 ευρώ το άτομο, ενώ για διαμονή σε βασιλική σουίτα αγγίζει τα 11.000 ευρώ. Τα πιο μικρά ταξίδια διάρκειας μίας εβδομάδας στοιχίζουν ανάλογα με τη διαδρομή από 1500 ευρώ το άτομο. Σε αυτό το κόστος περιλαμβάνεται εκτός από τις μεταφορές και τη διαμονή, πλήρης διατροφή, όλα τα ποτά (και τα αλκοολούχα) καθώς και οι εκδρομές στα σημεία όπου το τρένο κάνει στάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: www.rovos.com
Rovos Rail Head Office: P.O. Box 2837, Pretoria 0001, Gauteng South Africa, τηλ.: (+27-12) 31 58 242, 32 36 052

 

Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Emirates: Γαστρονομικό ταξίδι στα 35.000 πόδια!

«Γευθείτε» τους εξωτικούς προορισμούς της Emirates με το αεροσκάφος A380 για 21 προορισμούς στη Άπω Ανατολή.

περισσότερα...
Emirates: Γαστρονομικό ταξίδι στα 35.000 πόδια!
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Βar Les Aviateurs: Απογειώνοντας το... στιλ!

Ένα μπαρ στη Γενεύη που συνδέει την υψηλή ωρολογοποιία με την εξαιρετική αισθητική και τη νοσταλγία των πρωτοπόρων της αεροπορίας!

περισσότερα...
Βar Les Aviateurs: Απογειώνοντας το... στιλ!
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Ποια είναι τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου;

Κι όμως, δεν θα πιστέψετε ποια περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα! Ρίξτε μία ματιά για να τα αποφύγετε… στο επόμενο ταξίδι σας, αν είναι ...

περισσότερα...
Ποια είναι τα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου;
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Η πρώτη... γκαλερί Louis Vuitton είναι γεγονός!

Μόλις εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Πάρτε μία μικρή γεύση.

περισσότερα...
Η πρώτη... γκαλερί Louis Vuitton είναι γεγονός!
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Παρίσι: Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Μουσείο Πικάσο

"Δώστε μου ένα μουσείο και εγώ θα το γεμίσω", είχε πει κάποτε ο διάσημος ζωγράφος.

περισσότερα...
Παρίσι: Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Μουσείο Πικάσο
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

The Jane: Ένα εστιατόριο αλλιώτικο από τ’ άλλα

Ένα παρεκκλήσι στην Αμβέρσα μετατρέπεται σε χώρο υψηλής κουζίνας, με ροκ διάθεση!

περισσότερα...
The Jane: Ένα εστιατόριο αλλιώτικο από τ’ άλλα
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Στην Αυστρία το μικρότερο θέατρο του κόσμου

Το "Θέατρο Κρέμλχοφ" στην πόλη Φίλαχ, μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες με μόλις 8 θέσεις!

περισσότερα...
Στην Αυστρία το μικρότερο θέατρο του κόσμου
Κατηγορία: ΤΑΞΙΔΙ - News etc.

Ένα ασυνήθιστο κατάλυμα στη Νέα Υόρκη

Μποέμ και καλλιτεχνικό ύφος, για ένα ιστορικό φέρι μποτ που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο

περισσότερα...
Ένα ασυνήθιστο κατάλυμα στη Νέα Υόρκη
  Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 4511
      [title] => Οι «καυτές» ερωτήσεις… του διαδικτύου! Και οι απαντήσεις!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές και δημοφιλείς ερωτήσεις του διαδικτύου γύρω από το σεξ και οι απαντήσεις τους!
      [caption3] => Oi_kautesI_erotiseisison_tou_diadiktuou_Kai_oi_apantiseis
      [caption2] => Sex__Scheseis
      [caption] => PsYChOLOGIA
      [imgid] => 15994
      [cattitle] => Σεξ & Σχέσεις
      [catid] => 030001
    )

  [1] => Array
    (
      [id] => 4512
      [title] => Ξεβάφουμε τα νύχια μας χωρίς βλαβερές συνέπειες!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Πώς θα αφαιρέσουμε το αγαπημένο μας βερνίκι νυχιώνχωρίς κόπο, αλλά με τρόπο!
      [caption3] => Xebafoume_ta_nuchia_mas_choris_blaberes_sunepeies
      [caption2] => Peripoiisi
      [caption] => OMORFIA
      [imgid] => 15995
      [cattitle] => Περιποίηση
      [catid] => 028003
    )

  [2] => Array
    (
      [id] => 4513
      [title] => Mix Prints 2019: Οι δύσκολοι συνδυασμοί!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Λεοπάρ με ρίγες, καρό με πουά, λουλούδια με γεωμετρικά prints… Ας δούμε μερικούς τολμηρούς συνδυασμούς και πώς θα τους φορέσουμε.
      [caption3] => Mix_Prints_2019_Oi_duskoloi_sunduasmoi
      [caption2] => Trendspotting
      [caption] => MODA
      [imgid] => 15996
      [cattitle] => Trendspotting
      [catid] => 034002
    )

  [3] => Array
    (
      [id] => 4514
      [title] => Dinner in the Sky Athens - 5 χρόνια ψηλά!
      [clicks] => 
      [short_descr] => Το Dinner in the Sky Athens ανοίγει τα “φτερά" του και σας προσκαλεί σε έναν.. μαγικό κόσμο ψηλά στον ουρανό!
      [caption3] => Dinner_in_the_Sky_Athens_-_5_chronia_psila
      [caption2] => Orexi_nacheis
      [caption] => PsYChAGOGIA
      [imgid] => 16005
      [cattitle] => Όρεξη να\'χεις
      [catid] => 035002
    )

)
  

Δημοφιλή Θέματα

Οι «καυτές» ερωτήσεις… του διαδικτύου! Και οι απαντήσεις!

Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές και δημοφιλείς ερωτήσεις του διαδικτύου γύρω από το σεξ και οι απαντήσεις τους!

Σεξ & Σχέσεις περισσότερα...

Ξεβάφουμε τα νύχια μας χωρίς βλαβερές συνέπειες!

Πώς θα αφαιρέσουμε το αγαπημένο μας βερνίκι νυχιώνχωρίς κόπο, αλλά με τρόπο!

Περιποίηση περισσότερα...

Mix Prints 2019: Οι δύσκολοι συνδυασμοί!

Λεοπάρ με ρίγες, καρό με πουά, λουλούδια με γεωμετρικά prints… Ας δούμε μερικούς τολμηρούς συνδυασμούς και πώς θα τους φορέσουμε.

Trendspotting περισσότερα...

Dinner in the Sky Athens - 5 χρόνια ψηλά!

Το Dinner in the Sky Athens ανοίγει τα “φτερά" του και σας προσκαλεί σε έναν.. μαγικό κόσμο ψηλά στον ουρανό!

Όρεξη να\'χεις περισσότερα...
all rights reserved © 2013-2019 womanidol.gr
created byInternet Business Hellas