Δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα ή στα χέρια σας; Απαλλαγείτε εύκολα!

Δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα ή στα χέρια σας; Απαλλαγείτε εύκολα!

Το ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποια φαγητά ή τρόφιμα που αφήνουν μία βαριά ή δυσάρεστη μυρωδιά στην κουζίνα μας… ή στα χέρια μας! Μερικές φορές μάλιστα, αποφεύγουμε να τα μαγειρέψουμε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο! Κι όμως, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να εξαφανίσουμε τις άσχημες μυρωδιές σε χρόνο μηδέν!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Βράσατε λάχανο ή κουνουπίδι; Τηγανίσατε ψάρια ή κεφτεδάκια; Μπορεί να τα αγαπάμε, αλλά σίγουρα κάποια τρόφιμα ή φαγητά αφήνουν μία δυσάρεστη ή βαριά οσμή στην κουζίνα μας.

Ειδικά, δε, αν η κουζίνα δεν έχει μεγάλο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα ή ο καιρός δεν το επιτρέπει, ώστε να αερίσουμε καλά τον χώρο (ο απορροφητήρας, δεν κάνει και πολλά σε αυτή την περίπτωση), μπορεί η κουζίνα μας να μυρίζει δυσάρεστα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλείσουμε από το «βασίλειό» μας κάποιες επιλογές μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο, γιατί υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να απαλλαγούμε σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς κόπο! Τι κάνουμε;

Η εύκολη και αποτελεσματική λύση

Για να εξαφανίσουμε τις δυσάρεστες και επίμονες οσμές, χρειαζόμαστε ξίδι και μία μικρή κατσαρόλα!

Τι κάνουμε:
  • Ρίχνουμε στη μικρή κατσαρολίτσα κατά το 1/4 της λευκό ξίδι και τη βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση.
  • Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, πετάμε το ξίδι, πλένουμε την κατσαρολίτσα μας και η απολαμβάνουμε την καθαρή ατμόσφαιρα της κουζίνας μας!

Σημείωση: Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει) αλλά μόλις σβήσετε τη φωτιά, η μυρωδιά θα εξουδετερωθεί.

Έξτρα συμβουλή: Για ακόμη πιο όμορφη μυρωδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο ξίδι που βράζει 2-3 μπαστουνάκια κανέλας ή/και μερικά καρφάκια γαρίφαλα ή φλούδες λεμονιού.

Δείτε Επίσης
Καθαρίστε το σπίτι οικολογικά

Μυρίζουν άσχημα τα χέρια σας από τροφές;

Μυρίζουν άσχημα τα χέρια σας από τροφές; Σίγουρα υπάρχουν φορές που καθαρίσατε κρεμμύδι ή σκόρδο, που καθαρίσατε ψάρι κ.ά. και έχει μείνει η μυρωδιά στα χέρια σας.

Όσο κι αν τα πλύνατε με σαπούνι, νιώθετε ότι δεν φεύγει! Ποια είναι η λύση;

Δεν φαντάζεστε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε καλά τα χέρια σας με λίγη… οδοντόκρεμα και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν. Τα χέρια σας θα γίνουν μυρωδάτα και δροσερά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.