«Δείξε μου τα νύχια σου να σου πω πόσο υγιής είσαι»!

«Δείξε μου τα νύχια σου να σου πω πόσο υγιής είσαι»!

Κι όμως! Τα νύχια είναι ο καθρέφτης της καλής φυσικής μας κατάστασης. Στέλνουν τα μηνύματά τους με σκοπό να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση της υγείας μας. Τώρα που γνωρίζουμε αυτήν την ιδιαίτερη ικανότητά τους, δεν αξίζει να μάθουμε ακόμα περισσότερα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Έρευνες έχουν αποδείξει πως με έναν πιο προσεκτικό έλεγχο των νυχιών μας μπορούμε να ανακαλύψουμε προβλήματα της υγείας μας που δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί. Μάλιστα, μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων δημοσίευσε τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες επισημαίνουν:

  • Εάν τα νύχια μας έχουν γίνει εύθραυστα και σπάνε με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε έλλειψη ασβεστίου ή ακόμα και άλλων βασικών στοιχείων, τα οποία μαζί με την κερατίνη αποτελούν τη δομή των νυχιών.
  • Εάν το σχήμα τους έχει γίνει πιο καμπύλο στις άκρες τους, τότε μάλλον η διατροφή μας είναι φτωχή σε σίδηρο.
  • Εάν έχουν άσπρα στίγματα σημαίνει πως έχουμε έλλειψη ασβεστίου, αλλά εάν αυτά είναι μεμονωμένα τότε ενδέχεται να οφείλονται και σε μικροτραυματισμό.
  • Εάν τα νύχια μας ξεφλουδίζουν και σπάνε υπάρχει περίπτωση να υποβόσκει κάποιο έκζεμα ή να χρησιμοποιούμε κάποιο απορρυπαντικό, σαπούνι ή ακόμα και να έχουμε ακολουθήσει κάποια τεχνική νυχιών που τα αποδυναμώνει.
  • Το ανομοιόμορφο τελείωμα των νυχιών τις περισσότερες φορές φανερώνει έντονο στρες, ενώ όταν χάνουν τη λάμψη τους μάλλον η υπερβολική κούραση είναι η αιτία.
  • Εάν το χρώμα των νυχιών μας είναι μπλε ή μοβ το πιθανότερο είναι να αφορά κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.
  • Εάν στο τελείωμά τους έχουν κιτρινωπό χρώμα, τότε ίσως έχουν προσληφθεί από κάποιου είδους μύκητα.
  • Εάν παρατηρήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή, είτε στην όψη και το χρώμα είτε στην υφή και στο σχήμα τους, τότε είναι καλό να επισκεφθούμε έναν ειδικό δερματολόγο.

Τα νύχια στα καλύτερά τους;

Μετά από μια προσεκτική εξέταση των νυχιών μας και αφού ελέγξουμε κάθε πιθανή αιτία που αφορά τη γενική εικόνα της υγείας μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικά βήματα…

Σωστή διατροφή: Η καλή εμφάνιση των νυχιών μας εξαρτάται κατά πολύ από τη διατροφή μας. Η επαρκής πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων, κόκκινου κρέατος, δημητριακών, φρούτων και λαχανικών αποτελούν κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξή τους.

Ειδικότερα… Επιλέγουμε τροφές που προσδίδουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β και C, όλα τα καθοριστικά στοιχεία για γερά νύχια.

Θεραπεία με ελαιόλαδο και λεμόνι

Για ακόμα πιο όμορφη εμφάνιση των νυχιών μας μπορούμε μια φορά την εβδομάδα και για περίπου 10-15 λεπτά να τα μουλιάζουμε σε ένα μπολ με ένα μείγμα από ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού σε ίσες ποσότητες.

Δείτε Επίσης
Νέα ελληνικά προϊόντα ομορφιάς

Ειδικότερα… Το λάδι ελιάς έχει θρεπτικές και τονωτικές ιδιότητες, ενώ το λεμόνι δυναμώνει και χαρίζει λάμψη στα νύχια.

Η δύναμη του αλατόνερου

Εάν τα νύχια μας είναι θαμπά μπορούμε να τα βυθίσουμε για 2 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, όπου θα έχουμε διαλύσει 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Εάν παράλληλα, θέλουμε να απομακρύνουμε και κάποια αντιαισθητικά στίγματα τότε δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε στο παγωμένο αλατόνερο και 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι.

Ειδικότερα… Τελειώνοντας, σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα κάνοντας ελαφρύ μασάζ και απλώνουμε αμέσως, σε όλο τους το μήκος μια ειδική, θρεπτική κρέμα.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.