Γυναίκες στην πόλη

Γυναίκες στην πόλη

Καπνός, εξατμίσεις, ρύποι, όζον, η μολυσμένη ατμόσφαιρα της πόλης βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα μας καθημερινά. Προστατέψτε την αποτελεσματικά με μερικές απλές κινήσεις που βοηθούν και στην πρόληψη αλλά και στην ανάπλαση των κυττάρων.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Είναι βέβαιον, ότι ήδη γνωρίζετε πολύ καλά τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία λόγω της ατμόσφαιρας των μεγαλουπόλεων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η μόλυνση και οι ρύποι επιδρούν αρνητικά και στην επιδερμίδα μας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι αστικοί ρύποι καταστρέφουν το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος σε σημείο που να διαταράσσεται η φυσιολογική του λειτουργία. Επίσης, οι οξειδώσεις καταστρέφουν τα κύτταρα και έτσι η επιδερμίδα μας γίνεται αφυδατωμένη, θαμπή και κουρασμένη. Ο μεταβολισμός διαταράσσεται και κατά συνέπεια, μειώνεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, ενώ αυξάνονται οι ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση. Τα σημάδια αυτά επιτείνονται καθώς αυξάνεται το όζον στην ατμόσφαιρα, και ο οργανισμός με τη σειρά του κάνει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να προστατευθεί και να αμυνθεί.

Πρόγραμμα άμυνας

Για να διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, πρώτο και βασικό βήμα είναι ο καλός καθαρισμός πρωί κα βράδυ. Δεν είναι απλώς η αφαίρεση του μακιγιάζ, αλλά κυρίως η απομάκρυνση των ρύπων που επικάθονται στο δέρμα και κάνουν τους πόρους να ασφυκτιούν και να δημιουργούνται μαύρα στίγματα. Για την καταπολέμησή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό- κατά προτίμηση με βιταμίνη C- που εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες και τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα λαμπερό και πεντακάθαρο.

Ο άλλος μεγάλος εχθρός είναι οι τοξίνες. Προκαλούνται μεν από τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων αλλά αυξάνονται εξαιτίας της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Οι τοξικές αυτές ουσίες καταστρέφουν το εσωτερικό των κυττάρων προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αν και ο οργανισμός διαθέτει ένα ένζυμο –άμυνα, εν τούτοις οι τοξίνες που παράγονται λόγω των βλαβερών συνθηκών στην πόλη είναι περισσότερες. Έτσι, το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης γίνεται αναποτελεσματικό. Υπάρχουν όμως μάσκες και κρέμες που βοηθούν δραστικά στην απομάκρυνση των τοξινών από την επιδερμίδα.

Οι μάσκες ιδιαίτερα, είναι απαραίτητες και για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Της προσφέρουν θρέψη, ενυδάτωση, τόνωση. Μια αναζωογονητική μάσκα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει σε βάθος και προσφέρει λάμψη και ζωντάνια. Αυτές τις μάσκες χρησιμοποιήστε τις μια φορά τη βδομάδα.

Δείτε Επίσης
Το δέρμα αντιδρά... στην πόλη!

Οπως είπαμε και στην αρχή, το δέρμα για να επανορθώσει την καταστρεπτική δράση της μόλυνσης, χρειάζεται ενίσχυση του αμυντικού του συστήματος. Μια ασπίδα προστασίας, με άλλα λόγια, ένα προϊόν κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η κρέμα λοιπόν αυτή, πρέπει να περιέχει βιταμίνες και άλλα δραστικά συστατικά αλλά και δείκτη προστασίας κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.

Tέλος, μην ξεχνάτε την κρέμα νύχτας, η οποία προστατεύει από την αφυδάτωση, αποτρέπει την ξηρότητα και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.