Συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ!

Συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ!

H make up artist Βίκυ Καρτάλη, τα επισημαίνει και δίνει τις λύσεις!

Το μέικαπ μας πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών στα καταστήματα καλλυντικών αλλά για να το κάνετε μόνη σας κάντε το παρακάτω τεστ:

  • Τραβήξτε γραμμές από το πηγούνι προς τον λαιμό σας και βρείτε την απόχρωση, η οποία εξαφανίζεται εντελώς! Αυτό θα σας δείξει την τέλεια απόχρωση για σας!

Για άψογη επιδερμίδα σε μεγαλύτερη ηλικία, χρησιμοποιήστε ένα πιο ενυδατικό μέικαπ, το οποίο καλύπτει καλύτερα τις ατέλειες και τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Αν χρησιμοποιείτε υγρό μέικαπ, περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί σαν να παίρνει τη μορφή πούδρας. Στη συνέχεια προχωρήστε στο υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

Μην βάζετε υγρό μέικαπ ως βάση στα μάτια, γιατί με τη θερμότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή, αλλοιώνεται τόσο το μέικαπ όσο και η σκιά!

Το primer είναι πάντοτε φίλος μας! Το χρησιμοποιείτε πριν απλώσετε τη σκιά στα μάτια για να αποφύγετε:
α. Την αντιαισθητική γραμμή που δημιουργείται στα μάτια,
β. Να φτάσει η σκιά… στα μάγουλά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πολύ ανοιχτόχρωμες σκιές ειδικά οι λευκές είναι ιδανικές για φωτογραφήσεις και φαίνονται υπέροχες στα περιοδικά… Εσείς πάλι προτιμήστε φυσικά χρώματα για την καθημερινότητά σας.

Τρεις το πολύ είναι η συμβουλή! Και τι εννοώ; Ακόμη κι αν είστε δεξιοτέχνης του μακιγιάζ, μην αναμειγνύετε περισσότερες από τρεις σκιές στα μάτια γιατί το αποτέλεσμα γίνεται περίπλοκο και βαρύ. Μία μέτριας έντασης σκιά στο κινούμενο βλέφαρο, μία ανοιχτόχρωμη στο κόκκαλο του φρυδιού και μία πιο σκούρα στην εξωτερική γωνία είναι ό,τι πρέπει.

Οι μαύροι κύκλοι δείχνουν το πρόσωπο βαρύ, κουρασμένο, γηρασμένο. Από την άλλη, η υπερβολική χρήση concealer έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού τονίζουν αντί να καλύπτουν το πρόβλημα. Ξοδέψτε κάτι παραπάνω για ένα εξαιρετική ποιότητας και κάλυψης concealer!

Το ωραίο βλέμμα κερδίζει, αλλά δεν θα το πετύχετε αν κάνετε έντονες και παχιές γραμμές με το άι-λάινερ. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχετε είναι να δείχνουν τα μάτια σας πιο μικρά και το βλέμμα πιο σκληρό. Η συμβουλή μου είναι να κάνετε μία λεπτή γραμμή ή να τραβήξετε τη γραμμή ως τα τρία τέταρτα του ματιού και να ολοκληρώσετε με μία ανοιχτόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία για να φωτίσετε.

Λέμε όχι στην υπερβολική χρήση του ρουζ! Πιστέψτε με, τίποτε δεν δείχνει πιο αστείο από την έντονη χρήση του. Απλώστε το με φειδώ για λάμψη και φυσικά ροδαλή απόχρωση.

Δείτε Επίσης
Μακιγιάζ στο γραφείο: Τι να αποφεύγουμε

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας τείνουν να φαίνονται μικρότερα. Αν συμβαίνει αυτό, τότε αποφύγετε τα έντονα και σκούρα κραγιόν. Αν πάλι, αγαπάτε αυτές τις αποχρώσεις, διορθώστε απλώνοντας από πάνω ένα λιπγκλός που θα τα κάνει να δείχνουν πιο λαμπερά και μεγαλύτερα.

Η έξυπνη χρήση της μάσκαρα είναι να δίνετε έμφαση στις πάνω βλεφαρίδες και όχι στις κάτω. Το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό και καθόλου βαρύ.

Αν σας αρέσει μία bronzer powder ή η terracotta, τότε πρέπει να ξέρετε και να την… εκμεταλλευθείτε! Την τοποθετείτε στους κροτάφους, περιμετρικά στο οβάλ του προσώπου και κάτω από τα μήλα. Αλλιώς, το μόνο που θα συμβεί είναι να φαίνεστε γερασμένη και θαμπή!

Και ένα ακόμη πολύ σημαντικό τρικ! Ο φωτισμός κάτω από τον οποίο θα κάνετε το μακιγιάζ σας: ο κακός φωτισμός είναι ο πιο κακός σύμβουλός σας. Μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα στο τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν βλέπετε σωστά τα χρώματα και τις… πινελιές.

Η Βίκυ Καρτάλη είναι free lance make up artist και συνεργάτης στην εκπομπή “Το Πρωϊνό” του Antenna, τηλ.: 6945499934, mail: vkartali@yahoo.co.uk

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.