Το ανάλαφρο μακιγιάζ ματιών είναι τάση για την άνοιξη του 2024

Το ανάλαφρο μακιγιάζ ματιών είναι τάση για την άνοιξη του 2024

Για χρόνια, ο κόσμος του μακιγιάζ έχει εμμονή με το υπερβολικό μακιγιάζ ματιών, όπως smoky eyes, γραφικά eyeliner και έντονες ψεύτικες βλεφαρίδες. Τώρα, χάρη στη δημοφιλή αισθητική των «καθαρών κοριτσιών», όλα έχουν να κάνουν με τα γρήγορα και χαμηλής προσπάθειας λουκ στα μάτια, ακριβώς πάνω στην ώρα για τις ανοιξιάτικες μέρες χωρίς μακιγιάζ!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι εμφανίσεις ματιών χαμηλής προσπάθειας στοχεύουν σε μια φυσική εμφάνιση, σχεδόν σαν να έχετε κάνει ελάχιστη έως καθόλου δουλειά για το μακιγιάζ των ματιών σας.

© Carmen Rose Fashion Editorials
© Carmen Rose Fashion Editorials

Συχνά, ωστόσο, τα πιο φυσικά βλέμματα απαιτούν τουλάχιστον μια ελαφριά στρώση μάσκαρα και μερικές φορές μία ουδέτερη ή καφέ σκιά ματιών. Επειδή, ενώ μπορείτε να πάρετε αυτή την τάση κυριολεκτικά και να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας με γυμνό πρόσωπο, κάποιες εξακολουθούν να θέλουν να βελτιώσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους με λίγο αβίαστο μακιγιάζ – με τη Hailey Bieber και την Olivia Rodrigo να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος μακιγιάζ.

Hailey Bieber και Olivia Rodrigo είναι δύο από τις διάσημες που αγαπούν την τάση // Αγκαλιάστε την απόλυτα φυσική εμφάνιση και να είστε εντελώς άβαφες
Hailey Bieber και Olivia Rodrigo είναι δύο από τις διάσημες που αγαπούν την τάση // Αγκαλιάστε την απόλυτα φυσική εμφάνιση και να είστε εντελώς άβαφες

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ροκάρετε το λουκ με χαμηλή προσπάθεια αυτή την άνοιξη και να μοιάζετε με τον πιο αβίαστα όμορφο εαυτό σας.

Μια νότα eyeliner

Αν και πολλές από εμάς τείνουν να σκέφτονται το eyeliner ως το «κερασάκι» πάνω από ένα προσεκτικά σχεδιασμένο, full-glam look, αυτό δεν χρειάζεται πάντα να ισχύει. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φοράτε eyeliner με λίγη έως καθόλου μάσκαρα ή σκιά ματιών.

Για αυτή τη διακριτική εμφάνιση, διατηρήστε το υπόλοιπο πρόσωπό σας μένει απλό, προσθέτοντας νότες ρουζ και μπρονζέ για φυσική λάμψη. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μολύβι ή ένα πινέλο με μαύρη ή καφέ σκιά ματιών και χαράξτε ένα μικρό φτερό πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Τέλος, αναμείξτε το διακριτικά για ένα ελαφρώς καπνιστό smoky αποτέλεσμα.

Ελαφριά μάσκαρα

Ενώ ορισμένες λάτρεις της τάσης των «καθαρών κοριτσιών» επιλέγουν να παραλείψουν το βήμα της μάσκαρα τις ημέρες του ελαφρού μακιγιάζ, η σωστή διακριτική μάσκαρα θα ενισχύσει τις βλεφαρίδες σας και το φυσικό τους μήκος όσο τίποτα άλλο. Σήμερα, οι περισσότερες μάρκες έχουν τη δική τους εκδοχή μάσκαρα με φυσική εμφάνιση.

Επιλέξτε την πιο διακριτική σας μάσκαρα επιμήκυνσης ή όγκου (ανάλογα με το γούστο σας) και προσθέστε μόνο μία στρώση ανά μάτι. Και μια συμβουλή: Για να δέσετε το ανάλαφρο λουκ σας με το υπόλοιπο πρόσωπό σας, απλώστε ελαφρά το ίδιο ρουζ που χρησιμοποιήσατε στα μάγουλά σας στα βλέφαρά σας.

Φυσική όψη σκιάς ματιών

Μην νομίζετε ότι η σκιά ματιών είναι απαγορευμένη από το χαμηλών τόνων μακιγιάζ ματιών. Δεν είναι! Αλλά όταν ψάχνετε για σκιές ματιών, βεβαιωθείτε ότι επιμένετε στα ουδέτερα και τα γήινα καφέ. Και αν νιώθετε ότι σας λείπει το χρώμα, χρησιμοποιήστε το παραπάνω κόλπο και εφαρμόστε μια ελαφριά επίστρωση από το ρουζ σας και στα βλέφαρά σας.

Για να διατηρήσετε το μακιγιάζ των ματιών σας αβίαστο και κομψό, εφαρμόστε τη σκιά ματιών σας με ένα πολύ ελαφρύ χέρι και χρησιμοποιήστε όχι περισσότερες από δύο αποχρώσεις. Απλώστε ελεύθερα λίγη μάσκαρα για να ολοκληρώσετε αυτό το look.

Δείτε Επίσης
Σε ποια άκρα έχει φτάσει η Jennifer Aniston στην προσπάθεια να αποτρέψει τη γήρανση;

Μάσκαρα με χρώμα

Εάν είστε ο τύπος του μακιγιάζ που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη ζωντάνια του χρώματός του, σε όποια μορφή κι αν είναι, μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε σε αυτό το ουδέτερο trend των ματιών. Για αυτό άλλωστε είναι φτιαγμένη η χρωματιστή μάσκαρα.

Εφαρμόστε μια μάσκαρα με έντονα χρώματα στις φυσικές σας βλεφαρίδες. Περισσότερο από το να επιμηκύνεις και να δίνεις όγκο στις βλεφαρίδες, αυτό θα προσφέρει τη ζωντάνια που λείπει και θα αναδείξει το χρώμα στα μάτια σας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!) Η μπλε μάσκαρα είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμα μάτια, όπως τα γαλάζια και τα πράσινα, και οι κόκκινες ή βιολετί αποχρώσεις ταιριάζουν με τα καστανά μάτια.

Γυμνά μάτια και όλο χαμόγελα

Η πιο χαμηλή προσπάθεια που μπορείτε να κάνετε με αυτήν την τάση είναι να αγκαλιάσετε την απόλυτα φυσική εμφάνιση και να είστε εντελώς άβαφες. Ή τουλάχιστον με «γυμνά» μάτια. Εάν έχετε ήδη συμφωνήσει με την αισθητική των «καθαρών κοριτσιών», αυτό μπορεί να είναι ένα πιο εύκολο βήμα από ό,τι φαντάζεστε.

Δοκιμάστε μια ελαφριά στρώση κρεμώδους ρουζ, ελάχιστο concealer και ένα ροζ κραγιόν με λιπ γκλος στην ίδια απόχρωση από πάνω. Δεν χρειάζεται σκιά ματιών ή μάσκαρα, αλλά το να τονίσετε τα φρύδια σας με τζελ είναι μία ακόμη καλή κίνηση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.