Πόσο διατηρούνται τα κρεατικά στο ψυγείο;

Πόσο διατηρούνται τα κρεατικά στο ψυγείο;

Η αποθήκευση τροφίμων προκαλεί πολλά ερωτήματα και ανησυχίες, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα με βάση το κρέας. Ακολουθούν οι οδηγίες για τον ασφαλή χρόνο διατήρησης στο ψυγείο για διαφορετικά είδη κρέατος.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πουλερικά

Τα ωμά πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα, πάπια κ.λπ.) διατηρούνται μόλις μία ημέρα ή το πολύ δύο στο ψυγείο, αλλά μέχρι κι έναν χρόνο σε βαθιά  κατάψυξη. Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια μετά από 3-4 ημέρες στη συντήρηση του ψυγείου, και από 2 έως το πολύ 6 μήνες στην κατάψυξη.

Κρέας χοιρινό και μοσχαρίσιο 

Το μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες και μπορούν να καταψυχθούν για 4-12 μήνες. Αν το έχουμε μαγειρέψει, μπορεί να διατηρηθεί 3-4 ημέρες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη.

Κιμάδες

Κιμάς από βόειο, μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο μπορούν να ψυχθούν για 1-2 ημέρες και να καταψυχθούν για 3-4 μήνες. Αν έχουμε κάνει φαγητό, τότε μπορεί να διατηρηθεί με ασφάλεια για 3-4 ημέρες στο ψυγείο και για 3-4 μήνες στην κατάψυξη.

Δείτε Επίσης
Πώς έγιναν τόσο δημοφιλείς οι ποικιλίες αλλαντικών; Πώς θα φτιάξετε τη δική σας τέλεια!

Λουκάνικα

Αν είναι συσκευασμένα, τότε απλώς κοιτάμε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία τους. Αν όμως, αγοράσαμε λουκάνικα από το κρεοπωλείο ή αν ανοίξαμε τη συσκευασία, τότε θα πρέπει να καταναλωθούν το πολύ σε 5 ημέρες. Στην κατάψυξη διατηρούνται από 1-2 μήνες.

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά είναι ασφαλή για κατανάλωση, έως και 7-8 ημέρες στο ψυγείο. Αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα που φοβάστε ότι δεν θα καταναλωθεί, φυλάξτε οποιοδήποτε αλλαντικό στην κατάψυξη. Διατηρούνται για 1-2 μήνες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.