Διεκδικήστε καλύτερα τον μισθό που σας αξίζει

Διεκδικήστε καλύτερα τον μισθό που σας αξίζει

Μία νέα μεγάλη έρευνα έδειξε ότι το 60% των γυναικών διαπραγματεύονται εντελώς λάθος τις αμοιβές τους!   

Λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι όταν πρόκειται να διαπραγματευθούμε τον μισθό ή την αμοιβή μας πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και τολμηροί. Οι γυναίκες όμως, και κυρίως αυτές, δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Σύμφωνα λοιπόν με μία μεγάλη έρευνα, το 60% των γυναικών ηλικίας 25-35 ετών δεν ξέρουν τον τρόπο να απαιτήσουν περισσότερα χρήματα και μάλιστα, οι γυναίκες ακόμη και σήμερα πληρώνονται το 79% των ανδρών συναδέλφων τους για την ίδια θέση ή την ίδια εργασία! 

Έχοντας αυτές τις στατιστικές στο μυαλό μας, τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε πιο καλές στις οικονομικές μας διαπραγματεύσεις; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση είναι απλή: Μην δεχτείτε την πρώτη προσφορά! 

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι υπάλληλοι δεν αντιπροτείνουν τίποτα στην πρώτη προσφορά. Αλλά, όταν αυτό διερευνηθεί κατά γένος, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα: το 68% των γυναικών αποδέχονται αμέσως και χωρίς την παραμικρή συζήτηση την πρώτη προσφορά αμοιβής, ενώ οι άνδρες μόνο κατά το 52%. 

Επιπλέον, μόλις το 10% των υπαλλήλων ήταν ικανοί να διεξάγουν μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση για υψηλότερο μισθό, αλλά οι άνδρες είναι κατά τρεις φορές καλύτεροι από ό,τι οι γυναίκες σε αυτό το θέμα!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.