Έπιπλα κήπου

Συμβουλές για τον κήπο

Μερικές συμβουλές για να απολαύσετε το καλοκαίρι σας… καθισμένοι αναπαυτικά! Και μην ξεχνάτε ότι εκτός από την άνεση, όταν αγοράζετε έπιπλα κήπου πρέπει να υπολογίσετε το υλικό της κατασκευής τους αλλά και το γενικότερο στιλ του σπιτιού σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα έπιπλα των εξωτερικών χώρων πολύ συχνά είναι πολύ άβολα. Δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε με πολλή προσοχή και ηρεμία πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά. Καθίστε ας πούμε στην καρέκλα ή στην πολυθρόνα για πέντε λεπτά και τσεκάρετε αν τα γόνατα, η μέση, η πλάτη σας είναι άνετα και μην παρασύρεστε μόνο από την εμφάνισή τους. Τα μπαλκόνια και οι βεράντες έχουν να κάνουν πάνω από όλα με την ηρεμία και την άνεση, οπότε…

Σε ό,τι αφορά το υλικό, θα πρέπει να σκεφθείτε πώς τα χρησιμοποιείτε. Τα αφήνετε όλο τον χρόνο έξω ή τα μαζεύετε όταν μπει το φθινόπωρο; Τα μετακινείτε για διάφορους λόγους συχνά; Σας ενοχλεί το πλαστικό; Τι στιλ έχει γενικά το σπίτι και η βεράντα [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] σας;

Τα ξύλινα έπιπλα κήπου είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, αρκεί να είναι φτιαγμένα από ξύλο ανθεκτικό, όπως το τηκ. Βέβαια, θα πρέπει να σκεφθείτε και τη συντήρησή τους, περίπου κάθε δύο χρόνια χρειάζονται βάψιμο με λάδι ή με χρώμα, ανάλογα. Μπορείτε να βρείτε ξύλινα έπιπλα, τα οποία ανοίγουν και κλείνουν, οπότε είναι πολύ βολικά αν τα μετακινείτε ή όταν θέλετε να τα φυλάξετε.

Μπορούν επίσης να συνδυάζονται με καραβόπανο στις καρέκλες τις πολυθρόνες ή τις σεζ λονγκ κάτι που τα κάνει ακόμη πιο ελαφριά και ακόμη πιο εύκολα στη χρήση τους. Η κλασική πολυθρόνα του σκηνοθέτη είναι μια από τις πιο άνετες και ωραίες λύσεις. Και βέβαια, το ύφασμα σας δίνει τη δυνατότητα για πολλούς ευφάνταστους συνδυασμούς και επιλογές στα χρώματα [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] και τα ντεσέν.

Τα πλαστικά είναι από την  άλλη, πολύ φθηνά και πολύ ελαφρά. Αν και κάποτε υπήρχαν μόνο σε λευκό χρώμα, τώρα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε από μια αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Συνδυάζονται εύκολα με διάφορα στΙλ, μπορείτε να τα στολίσετε με ανάλογα μαξιλάρια, δεν χαλάνε εύκολα και μπορούν να αντέξουν για πολύ καιρό σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα μεταλλικά έπιπλα μπορεί να αποδειχτούν πολύ άβολα, ιδιαίτερα οι καρέκλες τους. Πολλά από τα κλασικά μεταλλικά σχέδια δεν είναι να κάτσεις περισσότερο από μερικά λεπτά. Γι΄ αυτό δοκιμάστε τα καλά πριν τα αγοράσετε. Τα πιο καινούργια μεταλλικά σχέδια (συχνά συνδυασμένα με ξύλο ή συνθετικά υλικά) είναι πολύ πιο άνετα και βολικά.

Δείτε Επίσης
Φθινοπωρινές εργασίες!

Φωτισμός

Ένα από τα βασικά σημεία στον εξωτερικό σας χώρο είναι και ο φωτισμός. Είναι σαφές ότι εκτός από τα σποτ ή άλλου τύπου απλίκες που συνήθως υπάρχουν στα μπαλκόνια μας, μπορείτε να κάνετε και άλλα… παιχνίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτατίφ ψηλά ή χαμηλά για να δώσετε περισσότερο αλλά και πιο γλυκό φως στο τραπέζι ή στο σημείο που κάθεστε.

Μια πολύ ωραία και ρομαντική ιδέα είναι τα μικρότερα ή μεγαλύτερα φαναράκια που μπορούν να έχουν ηλεκτρικούς λαμπτήρες ή κεριά. Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε με κάποιο σποτ εξωτερικού χώρου να φωτίσετε εσωτερικά μια γλάστρα ή μια σύνθεση αναδεικνύοντάς την.

Γενικά, μόνο τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει διάφορες εταιρείες να ασχολούνται επισταμένα με τον φωτισμό του εξωτερικού χώρου, οπότε αν έχετε την οικονομική δυνατότητα αλλά και τη δυνατότητα χώρου, μπορείτε να τους συμβουλευθείτε. Ο φωτισμός, όπως άλλωστε και στους χώρους του σπιτιού, παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.