Για αστραφτερή μπανιέρα!

Για αστραφτερή μπανιέρα!

Μήπως κάνετε το συνηθισμένο λάθος των περισσοτέρων από εμάς; Για να καθαρίζετε τέλεια την μπανιέρα σας, ακολουθήστε τις πολύ απλές οδηγίες των ειδικών!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ήρθε πάλι η στιγμή να καθαρίσετε την μπανιέρα σας. Τι κάνετε συνήθως; Ψεκάζετε με το καθαριστικό προϊόν και ρίχνετε νερό. Ή μήπως όχι;

Το βασικό κόλπο είναι να ψεκάσετε και να αφήσετε το καθαριστικό να δράσει τουλάχιστον για 5 λεπτά. Τα καθαριστικά για να απολυμάνουν από τα βακτήρια χρειάζονται 5-10 λεπτά όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί. Στη συνέχεια, τρίβετε ελαφρά με ένα σφουγγαράκι και ξεπλένετε με νερό πολύ καλά.

Αν τώρα, θέλετε να έχετε και απολύτως καθαρά σιφόνια, συνήθως χρησιμοποιούμε τα γνωστά χημικά «ξεβουλητικά». Οι ειδικοί πάντως, μας συμβουλεύουν να τα χρησιμοποιούμε σε αραιά διαστήματα γιατί τα χημικά συστατικά τους καταστρέφουν τις σωληνώσεις.

Δείτε Επίσης
Φτιάξτε σαμπουάν μαγειρικής σόδας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείτε το εξής διάλυμα: Ρίξτε ½ φλ. του τσαγιού μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ½ φλ. του τσαγιού λευκό ξίδι (θα δείτε ότι θα φουσκώσει). Περιμένετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μία λεκάνη από πολύ ζεστό νερό. Αν επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 1 φορά τον μήνα θα έχετε πεντακάθαρα σιφόνια και ταυτόχρονα εξουδετερώνετε κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά.

Στην περίπτωση τώρα που έχετε γυάλινες επιφάνειες στην μπανιέρα, π.χ. πόρτες ή ντουσιέρα, ο απλός τρόπος είναι να ψεκάσετε καθαριστικό τζαμιών  για να μην δημιουργούνται λεκέδες από το νερό και να εξαφανίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.