Γιατί το κλιματιστικό μου δεν βγάζει κρύο αέρα;

Γιατί το κλιματιστικό μου δεν βγάζει κρύο αέρα;

«Γιατί το κλιματιστικό μου δεν βγάζει κρύο αέρα;» – Είναι η ερώτηση που μπορεί να κάνετε τις τελευταίες ημέρες – και θα συνεχίσετε για τους επόμενους μήνες. Οι ειδικοί απαντούν σε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση – ώστε να παραμείνετε «ψύχραιμοι» στις υψηλές θερμοκρασίες!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της πιο καυτής εποχής, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πρέπει να ασχοληθείτε με το κλιματιστικό σας – ώστε να μπορείτε να καλέσετε γρήγορα βοήθεια – και να διορθώσετε την κατάσταση, αν υπάρχει πιο σημαντικό πρόβλημα.

Μερικές φορές, η σωτηρία του κλιματιστικού σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να μάθετε πώς να το καθαρίζετε σωστά – αλλά άλλες φορές, το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο. Να τι προτείνουν οι ειδικοί.

«Εάν το κλιματιστικό σας φυσάει ζεστό αέρα, είναι σημαντικό να διαγνώσετε το πρόβλημα ώστε να επιδιορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε να αντιμετωπίζετε ένα άβολα ζεστό σπίτι όλο το καλοκαίρι», λένε οι ειδικοί.

Κάθε ένα από τα προβλήματα έχει διαφορετικές λύσεις, επομένως η διάγνωση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα πριν καν μπείτε στη διαδικασία να το διορθώσετε.

Αυτά είναι τα 4 πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τη μονάδα σας.

1. Θέμα θερμοστάτη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θερμοστάτης σας έχει τεράστια επιρροή στη μονάδα κλιματισμού σας.

Ελέγξτε τον θερμοστάτη. Εάν ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά, το κλιματιστικό μπορεί να μην μπορεί να παράγει κρύο αέρα. Ένας υπερφορτωμένος κινητήρας κλιματισμού δεν λειτουργεί σωστά.

Επομένως, εάν το AC σας δεν λειτουργεί σωστά, η λύση θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο η ρύθμιση της θερμοκρασίας για να παρέχεται ο δροσερός αέρας.

2. Βρώμικο φίλτρο

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που η μονάδα σας μπορεί να μην βγάζει κρύο αέρα είναι ένα βουλωμένο φίλτρο αέρα. Αυτό θα εμποδίσει τη ροή του αέρα και θα προκαλέσει υπερθέρμανση της μονάδας.

Η γνώση του τρόπου καθαρισμού ενός κλιματιστικού θα σας βοηθήσει κατά συνέπεια να αποφύγετε ή να αποκαταστήσετε ένα βρώμικο φίλτρο αέρα και, ελπίζουμε, να σας επιτρέψει να νιώσετε τη δροσιά στον χώρο σας.

3. Χαμηλό επίπεδο ψυκτικού

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι η χαμηλή στάθμη ψυκτικού μπορεί να εμποδίζει τη μονάδα σας να ψύχει αποτελεσματικά τον αέρα. «Χωρίς αρκετό ψυκτικό, δεν θα μπορεί να κρυώσει τον αέρα», λένε.

Δείτε Επίσης
Θέρμανση: Τι πρέπει να ξέρουμε

Αυτό το πρόβλημα είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας διαρροής στο σύστημα κλιματισμού που θα μπορούσε να προέλθει από μια ελαττωματική βαλβίδα ή πηνίο εξατμιστή.

Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο να διαγνωστεί αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, η μονάδα σας μπορεί να κάνει ένα συριγμό ή έναν θόρυβο, εάν συμβαίνει αυτό κι έτσι να καλέσετε ειδικό.

4. Δυσλειτουργικός συμπιεστής

Εάν ο εξωτερικός συμπιεστής σας δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει αναποτελεσματική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος του κλιματιστικού, λένε οι ειδικοί. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον συμπιεστή εξωτερικού χώρου, δεν θα μπορεί να μεταφέρει σωστά τον αέρα.

Μπορείτε συχνά να διαγνώσετε έναν δυσλειτουργικό συμπιεστή από μη συμβατικούς θορύβους (όπως κροτάλισμα και κρότους) που προέρχονται από τη μονάδα σας.

Αν αναρωτιέστε, «γιατί το κλιματιστικό μου δεν φυσάει κρύο αέρα», αυτά είναι τα πιο κοινά προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Εάν η λύση υπερβαίνει τον γρήγορο καθαρισμό, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε ειδικούς AC και να απενεργοποιείτε πάντα τη μονάδα σας εντελώς πριν επιδιορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.