Πώς καθαρίζουμε τις ανοξείδωτες επιφάνειες; Οι καλύτερες συμβουλές!

Πώς καθαρίζουμε τις ανοξείδωτες επιφάνειες; Οι καλύτερες συμβουλές!

Την πρώτη μέρα που έρχεται στο σπίτι σας μια ανοξείδωτη συσκευή ή επιφάνεια γυαλίζει υπέροχα και «φωτίζει» την κουζίνα σας. Σύντομα όμως, αρχίζει να χάνει τη λάμψη της. Το μόνο που φαίνεται είναι οι δαχτυλιές, τα «νερά» και οι λεκέδες. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να κάνετε καθετί ανοξείδωτο να δείχνει σαν καινούριο, όσο παλιό και αν είναι.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Αντίθετα από άλλες επιφάνειες, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Απλώς σκουπίστε τους λεκέδες ή τις δαχτυλιές με ένα ειδικό καθαριστικό αποκλειστικά για ανοξείδωτες επιφάνειες.

Ιδανικά ξεκινήστε βάζοντας λίγο από το ειδικό καθαριστικό πάνω σε βαμβακερό πανί και σκουπίστε στην κατεύθυνση της υφής. Αν ο λεκές επιμένει, τρίψτε προσεκτικά ανά μικρά τμήματα.

Τι να αποφεύγουμε

Αποφύγετε τις σκόνες καθαρισμού, τη χλωρίνη και την αμμωνία καθώς μπορεί να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα την επιφάνεια.

Αν δεν έχουμε ειδικό προϊόν για ανοξείδωτα

Αν δεν έχετε κάποιο έτοιμο καθαριστικό, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας με απλά υλικά σαν μια εύκολη λύση.

Υγρό πιάτων

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με 1/4 της κούπας καυτό νερό βρύσης, Με ένα βαμβακερό πανί τρίψτε τους λεκέδες και ύστερα ξεπλύντε με καθαρό ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε απευθείας με ένα καθαρό πανί.

Δείτε Επίσης
Νέα τάση: Αυτή είναι η χρονιά του «Κιρκάδιου σπιτιού». Τι είναι πάλι αυτό; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ορυκτέλαιο

Απλώστε μια ελαφριά στρώση και τρίψτε καλά.

Καθαριστικό τζαμιών

Ψεκάστε ένα στεγνό πανί με αμμωνία και καθαριστικό τζαμιών χωρίς ξίδι και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ό,τι και να χρησιμοποιήσετε, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να καθαρίζετε τις ανοξείδωτες επιφάνειες με τη φορά του λεκέ. Για έξτρα γυαλάδα, χρησιμοποιήστε αρκετό καθαριστικό πάνω στον λεκέ.

Αν θέλετε να επαναφέρετε τη γυαλάδα στην επιφάνεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά για αυτό τον σκοπό. Επιπλέον, δοκιμάστε ένα προϊόν που προστατεύει από τους λεκέδες και τις δαχτυλιές. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καθαρίζετε τόσο συχνά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.