Επώνυμες τσάντες: H πιο σίγουρη επένδυση

Chanel 2.55, κλασική αξία? με ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο της μόδας
Chanel 2.55, κλασική αξία? με ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο της μόδας
Fendi Baguette, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών
Dior Lady Dior, κλασικό μοντέλο απαράμιλλης κομψότητας
Louis Vuitton Speedy 30, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές τσάντες του οίκου +1
Προβολή Φωτογραφιών
Chanel 2.55, κλασική αξία? με ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο της μόδας

Ψάχνετε για έξυπνη επένδυση; Ξεχάστε τα κοσμήματα και προτιμήστε μια επώνυμη τσάντα. Ακολουθούν μαθήματα για το πώς να επιλέξετε την κατάλληλη.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Πρόσφατα, μία έρευνα έδειξε ότι οι τσάντες «Birkin» του οίκου Hermès δεν αποτελούν μόνο μία κομψή επιλογή αλλά και μία έξυπνη επένδυση, αφού η αξία τους ανέβηκε περισσότερο και από αυτή του χρυσού! Απόδειξη ότι μία καλή, επώνυμη τσάντα μπορεί πάντα όχι μόνο να αποσβέσει την αξία της, αλλά και κάποια στιγμή να σας επιστρέψει και με το παραπάνω τα χρήματα που δώσατε για να την αποκτήσετε. 

Είναι, όμως, όλες οι τσάντες κατάλληλες για μια τέτοια «επένδυση»; Διαβάστε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά:

 – Δώστε έμφαση στην υψηλή ποιότητα: Όταν ψάχνετε για αυτή την ιδανική τσάντα-επένδυση, το βασικό που πρέπει να κοιτάξετε είναι η ποιότητα. Αγοράστε την καλύτερη που μπορείτε. Η τσάντα σας είναι ένα αξεσουάρ που θα το κρατήσετε σε πολλές και –κατά προτίμηση– διαφορετικές περιστάσεις, οπότε η υψηλή ποιότητα εγγυάται αυτόματα ότι δεν θα σας προδώσει. Ούτε στιλιστικά, ούτε όμως και χρηστικά.

– Προτιμήστε το δέρμα: Το δέρμα είναι η πλεόν κατάλληλη επιλογή σε μία τσάντα αφού «γερνάει» με χάρη και μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται και καλύτερο με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται να εξηγήσω παραπάνω;

– Επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα: Φυσικά και οι τάσεις μπορεί να επιμένουν κατά καιρούς ότι τα φλούο ή οι έντονες αποχρώσεις είναι της μόδας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό –και ασφαλές, ειδικά αν μιλάμε για μια μελλοντική επένδυση– από μια τσάντα σε κλασικούς, ουδέτερους τόνους, όπως το μπεζ, το μαύρο, το γκρι ή το λευκό. Ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα, από το τζιν μέχρι το μικρό μαύρο φόρεμα, και μπορούν εύκολα να μας συνοδεύσουν στις περισσότερες περιστάσεις σε βάθος χρόνου.

– Αποφύγετε τις τσάντες με περίεργο «συλλεκτικό» στιλ: Εκτός και αν έχετε χρήματα για πέταμα, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι δύσκολα μπορείτε να μεταπωλήσετε κάποια περίεργη τσάντα, η οποία μπορεί να ήταν το πλέον φωτογραφημένο κομμάτι στην πασαρέλα (θυμάστε τις Chanel-καλάθι του σούπερ μάρκετ ή την Moschino-σπρέι; Και εγώ προσπαθώ να τις ξεχάσω…) αλλά δύσκολα φοριέται στην καθημερινότητα. Η στιλιστική τους αξία συνήθως μειώνεται με το τέλος της σεζόν και την πάροδο του εκάστοτε trend. 

– Κρατήστε τις τσάντες σας σε καλή κατάσταση: Βασική αρχή για να μπορέσετε να έχετε καλύτερη απόδοση στην αρχική σας επένδυση σε μια τσάντα είναι να φροντίσετε να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Μην τσιγγουνευτείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε μαλακές υφασμάτινες σακούλες-θήκες, οι οποίες θα φιλοξενούν τις τσάντες σας όταν δεν τις κρατάτε, ενώ όσο τις χρησιμοποιείτε καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τις ακουμπάτε στο πάτωμα (τείνουν να φθείρονται οι γωνίες) ή να τις βαραίνετε με υπερβολικά πράγματα (χάνουν το σχήμα τους). Και μην παραλείπετε να τις καθαρίζετε κάπου κάπου με ένα μαλακό πανί για να μην μαζεύεται η σκόνη πάνω στο δέρμα και τις μεταλλικές λεπτομέρειες.

To top 5 στις επώνυμες τσάντες-επένδυση

Chanel 2.55: Κλασική και με αξία που συνεχώς ανεβαίνει. Μάλιστα, ο οίκος έχει προχωρήσει σε αύξηση του κόστους των αξεσουάρ του προκειμένου να τα έχουν… λίγοι και καλοί.

Δείτε Επίσης
Ξεπερασμένες τάσεις αξεσουάρ για να αποφύγετε το 2024!

Hermès Kelly: Το best seller του οίκου. Λατρεμένη και διαχρονική, ιδανική για πρωί αλλά και για βράδυ.

Fendi Baguette: Σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών, πρόκειται για ένα σχέδιο που επιστρέφει κάθε τόσο στις τάσεις δυναμικά. 

Dior Lady Dior: Αγαπημένη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο που λατρεύουν όλες οι κομψές γυναίκες. 

Louis Vuitton Speedy 30: Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές τσάντες του οίκου που έχει αγαπηθεί και έχει αντιγραφεί όσο ελάχιστες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.