Συμβουλές για να μην τινάξετε… την μπάνκα στον αέρα στις Γιορτές!

Συμβουλές για να μην τινάξετε… την μπάνκα στον αέρα στις Γιορτές!

Ενώ οι Γιορτές των Χριστουγέννων προσδοκούμε να φέρουν χαρά και χαμόγελα, μερικές φορές μας προκαλούν άγχος… περί των δαπανών μας. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε απεριόριστο προϋπολογισμό, ας προετοιμαστούμε για να τα βγάλουμε πέρα ​​χωρίς να χρεωθούμε περαιτέρω. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε υπό έλεγχο τις δαπάνες των Γιορτών σας.

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Αποφύγετε τη χρήση πιστωτικών καρτών και τη χρέωση για τις γιορτές!

Αν δεν είστε από αυτούς που μπορούν να συγκρατήσουν τις δαπάνες και τα αλόγιστα έξοδα, καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση πιστωτικών καρτών πάση θυσία! Εκτός εάν σκοπεύετε να εξοφλήσετε πλήρως τα υπόλοιπα, όταν λάβετε το αντίγραφό σας.

Όταν χρησιμοποιείτε πίστωση, πληρώνετε τόκους για το ποσό που χρεώνετε. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι τα ψώνια των διακοπών σας κοστίζουν 1.000 ευρώ (για να έχουμε ένα στρογγυλό νούμερο) και η κάρτα σας έχει . επιτόκιο 15% και πληρώσατε την ελάχιστη οφειλόμενη πληρωμή, θα σας έπαιρνε πάνω από 10 χρόνια και θα σας κόστιζε πολλαπλάσια ευρώ για να αποπληρώσετε.

Εάν χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε πίστωση για δώρα της τελευταίας στιγμής και δεν έχετε μετρητά:

  • Φροντίστε να αναλύσετε τις πιστωτικές κάρτες που έχετε και να χρησιμοποιείτε μόνο τις πιστωτικές κάρτες με το χαμηλότερο επιτόκιο ή τις προσφορές τους.
  • Κρατήστε έναν απολογισμό των δαπανών καθώς προχωράτε, διατηρώντας όλες τις αποδείξεις.
  • Μην λαμβάνετε προκαταβολές σε μετρητά μέσω πιστωτικής κάρτας. Υπάρχει μια προμήθεια επί του συνολικού ποσού των χρημάτων που κάνατε ανάληψη και συχνά τα επιτόκια των δανεισμένων χρημάτων είναι υψηλότερα από τα επιτόκια των κανονικών αγορών με πιστωτική κάρτα.

Σχεδιάστε έναν προϋπολογισμό ξεκινώντας με μια ρεαλιστική ιδέα

Φτιάξτε μία λίστα για το πόσα μπορείτε να ξοδέψετε σε δώρα, φαγητό, ταξίδια και εξόδους και οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνετε. Υπολογίστε το και σκεφτείτε καλά, αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε αυτό το ποσό.

Εάν η συνολική δαπάνη σας κάνει να ανησυχείτε, σκεφτείτε τομείς στους οποίους θα μπορούσατε να μειώσετε. Στη συνέχεια, επιμείνετε στον προϋπολογισμό σας.

Δείτε την οικονομική σας κατάσταση

Εάν τα μετρητά σας είναι χαμηλά και το χρέος σας υψηλό, μειώστε τη λίστα σας. Ορίστε ένα καθορισμένο όριο στο κόστος των δώρων και κατανείμετέ το στα πρόσωπα που θέλετε ή χρειάζεται να κάνετε κάποιο δώρο.

Σκεφθείτε επίσης, διάφορες εναλλακτικές λύσεις: για παράδειγμα αν συνηθίζετε να ανταλλάσσετε δώρα στη δουλειά, επιλέξτε κάτι συμβολικό ή κάτι που μπορείτε να φτιάξετε εσείς, όπως χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Το κυριότερο είναι να μείνετε πιστοί στη λίστα δώρων σας, όταν βγείτε για ψώνια και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές.

Αξιολογήστε την προσωπική σας λίστα δώρων και γίνετε δημιουργικοί

Προσπαθήστε να περιορίσετε τα δώρα σας στην οικογένεια και τους στενούς φίλους. Για όσους δεν βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, σκεφτείτε να στείλετε ένα εξατομικευμένο σημείωμα διακοπών, κάρτα ή e-mail.

Δείτε Επίσης
Jazz and Elegance: Η «ξέφρενη εποχή» του 1920 επιστρέφει

Μερικές φορές οι καθυστερημένες αγορές μπορεί να είναι προς όφελός σας. Την εβδομάδα πριν από τις διακοπές, οι έμποροι μπορεί να αρχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους.

Αποφύγετε να δελεάζετε τον εαυτό σας και αποφύγετε αυτά τα «έξτρα»

Μερικές φορές τα μικρά πράγματα μπορούν πραγματικά όταν αθροιστούν να γίνουν… μεγάλα! Αγοράστε νωρίς για να αποφύγετε τις ακριβές γρήγορες παραδόσεις και ξανά, μείνετε «κολλημένοι» στη λίστα και το budget που αντέχετε.

Χρεωστικές κάρτες

Μια χρεωστική κάρτα είναι καλή, αν προτιμάτε να μην κουβαλάτε μετρητά ή να γράφετε επιταγές, αλλά η μεταφορά μιας χρεωστικής κάρτας είναι σαν να κουβαλάτε ένα βιβλιάριο επιταγών γεμάτο υπογεγραμμένες επιταγές!

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Οι αγορές που πραγματοποιούνται με χρεωστική κάρτα αποσύρονται απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Σε αντίθεση με τις τυπικές πιστωτικές κάρτες, οι κάρτες χρέωσης πολυκαταστημάτων έχουν εξαιρετικά υψηλά επιτόκια. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση τους εάν είναι δυνατόν, εκτός εάν μπορείτε να εξοφλήσετε τα υπόλοιπα στο ακέραιο όταν φτάσει ο λογαριασμός.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.