Τσάντες με… αέρα στα πανιά τους!

Σπύρος Ντάικος, Χρύσα Χαλικιοπούλου και Στρατής Ανδρεάδης, οι εμπνευστές των Salty Bags
Σπύρος Ντάικος, Χρύσα Χαλικιοπούλου και Στρατής Ανδρεάδης, οι εμπνευστές των Salty Bags
Οι Salty Bag σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Κέρκυρα
Κάθε Salty Bag πωλείται σε κουτί σαν του παραδοσιακού βουτύρου της Κέρκυρας και είναι ?αλατισμένη? όπως και αυτό // Εδώ ράβονται!
Tα έσοδα της συλλογής The Road to Rio θα διατεθούν για την υποστήριξη των τριών ομάδων ιστιοπλοΐας που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία! +3
Προβολή Φωτογραφιών
Σπύρος Ντάικος, Χρύσα Χαλικιοπούλου και Στρατής Ανδρεάδης, οι εμπνευστές των Salty Bags

Μία συνάντηση μαθημάτων ιστιοπλοΐας στάθηκε η αφορμή για να συναντηθούν τρεις νέοι άνθρωποι και να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με το όνομα Salty Bag, που ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. 

Από την Μαρία Καλοπούλου

Ο Στρατής Ανδρεάδης, ο Σπύρος Ντάικος και η Χρύσα Χαλικιοπούλου, θα βρεθούν τον Ιανουάριο του 2013 σε ένα σεμινάριο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας στο λιμάνι που βρίσκεται μέσα στο παλιό φρούριο της Κέρκυρας. Ο Στρατής είναι ο δάσκαλος, οι υπόλοιποι μαθητές, οι οποίοι τον ρωτούν (λόγω της εμπειρίας του με την αγορά ναυτιλιακών ειδών) πώς θα μπορούσαν να προωθήσουν κάποιες τσάντες που κατασκεύαζαν από πεταμένα ιστιοπλοϊκά πανιά που έβρισκαν στη μαρίνα των Γουβιών του νησιού.

Καθώς συζητούσαν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσουν να φτιάχνουν εξαιρετικά πράγματα από τα πανιά που πετιούνται στα σκουπίδια! Ο σκοπός της Salty Bag ήταν να γίνει μία μάρκα που θα ανακυκλώνει τα παροπλισμένα πανιά ιστιοπλοϊκών, θα τα μετατρέπει σε εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής τσάντες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους… στα χέρια πια κάποιων ανθρώπων.

Η ιδέα δεν είναι απλώς έξυπνη, δεν είναι απλώς φιλική προς το περιβάλλον είναι και όμορφη και ρομαντική! Και για να το εξηγήσουμε: κάθε τσάντα συνοδεύεται από ένα καρτελάκι, στο οποίο καταγράφεται η θαλασσοδαρμένη… ιστορία του πανιού από το οποίο κατασκευάστηκε! Ο κάτοχός της λοιπόν ξέρει πού ταξίδεψε το σκάφος, σε ποιους αγώνες έτρεξε, πώς έφτασε στα χέρια τους, γιατί παροπλίστηκε, πόσα χρόνια «αλατίστηκε»… στις θάλασσες. Κάθε Salty Bag κομίζει ιστορίες ζωής στις θάλασσες και έχει κάτι να «διηγηθεί» από ήσυχους κόλπους, περιπέτειες στα κύματα, γλυκά ηλιοβασιλέματα και όμορφους ουρανούς… Μάλιστα όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Έχουμε φτιάξει κι έναν κανόνα γι΄ αυτό: Μην σχεδιάζεις για να αναδείξεις τη μορφή. Σχεδίασε για να αναδείξεις την ιστορία».

Οι τσάντες είναι φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από ελληνικές πρώτες ύλες, από τα δέρματα μέχρι τις κλωστές ραφής και φυσικά είναι χειροποίητες, αφού κάθε κομμάτι πανιού διαλέγεται για να ταιριάζει με κάθε διαφορετική τσάντα και ράβεται στο εργαστήριο στην Κέρκυρα. Τα πανιά τα βρίσκουν σε κάδους, από φίλους, από τον κόσμο που τους τα χαρίζει και πλένονται με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Οι τσάντες από τις συλλογές που έχουν μέχρι τώρα δημιουργήσει έχουν (τι άλλο;) ελληνικές ονομασίες, όπως για παράδειγμα Κασσιόπη, (στην Κέρκυρα) ή Κίμωλος και περιλαμβάνουν τσάντες ταξιδιού, μικρά τσαντάκια, τσάντες για ψώνια, θήκες για λάπτοπ και θήκες για κινητό τηλέφωνο. Εύχρηστες, λιτές, κομψές, με υψηλή αισθητική δεν είναι τυχαίο ότι πωλούνται σε καταστήματα πλάι σε αξεσουάρ διεθνών οίκων.

Η αγάπη τους όμως για την ιστιοπλοΐα αλλά και η έννοια της κοινωνικής ευθύνης που τους διέπει τους οδήγησε και σε μία ακόμη εξαιρετική ιδέα! Δημιούργησαν μία σειρά με το όνομα The Road to Rio με σκοπό όλα τα έσοδα από τις 5 τσάντες της συλλογής να διατεθούν για την υποστήριξη της προετοιμασίας των τριών ομάδων ιστιοπλοΐας που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία!

Δείτε Επίσης
Sea Mountain Romantic Villa Kalo: Επιστροφή στη φύση ή ο παράδεισος στη Γη!

Είναι φανερό, ότι παρά την οικονομική κρίση –ή ίσως και εξαιτίας της- η Made in Greece φιλοσοφία, το μεράκι και η επινοητικότητα των δραστήριων Ελλήνων δείχνουν τον δρόμο της πρωτοπορίας, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες μπείτε στο: www.saltybag.com και για οnline παραγγελία στο: orders@saltybag.com.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.