Ακμή: Κερδίστε τη μάχη!

Ακμή: Κερδίστε τη μάχη!

Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα γίνονται εφιάλτης για πολλές από εμάς. Ακόμα και εάν δεν υποφέρουμε από ακμή, ή τουλάχιστον δεν το έχουμε διαπιστώσει, μπορούμε να απομακρύνουμε τα αντιαισθητικά φαινόμενα, ακολουθώντας μερικά έξυπνα βήματα που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όταν τα σπυράκια κάνουν το ντεμπούτο τους στο πρόσωπό μας, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε: «Μήπως πρόκειται να αδιαθετήσω;», «Το γεύμα μου ήταν full στις λιπαρές ουσίες;», «Δεν έπλυνα καλά το πρόσωπο μου, χθες το βράδυ;». Το πιθανότερο είναι να μην είναι τίποτε από τα παραπάνω, αλλά μια νέα ενυδατική κρέμα, σαμπουάν ή γαλάκτωμα σώματος μπορούν να πυροδοτήσουν την κατάσταση. Διότι η ακμή, μπορεί να προκαλείται εξαιτίας ορμονικών αλλαγών, κληρονομικότητας και διάφορων άλλων παραγόντων, αλλά πολύ συχνά το φαινόμενο εμφανίζεται και λόγω χρήσης ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων. Σε μια τέτοια περίπτωση, το φαινόμενο της ακμής μπορεί να παρουσιάζει θυλακίτιδα, που δημιουργείται από τον χημικό ερεθισμό του θύλακα της τρίχας ή μαύρα στίγματα, που επιδεινώνουν το φαινόμενο της ακμής.

Κοσμητολογική ακμή;

  • Η παρατεταμένη χρήση καλλυντικών προϊόντων που φράζουν τους πόρους, μπορεί να δημιουργήσει ή να ενισχύσει την ακμή.
  • Επιλέγουμε όλα μας τα προϊόντα να είναι non comedogenic, δηλαδή με δράση κατά των μαύρων στιγμάτων.
  • Πρωί και βράδυ καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα προϊόν που ξεβγάζεται με νερό. Φροντίζουμε η θερμοκρασία του νερού να είναι χλιαρή, καθώς το κρύο ή καυτό νερό δημιουργεί προβλήματα στα αγγεία και επιδεινώνει το φαινόμενο της ακμής.
  • Η χρήση μιας λοσιόν καθαρισμού, αμέσως μετά, επιβάλλεται για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό, αλλά και για να απολυμάνουμε κατά κάποιο τρόπο τις πάσχουσες περιοχές.
  • Η ενυδατική μας κρέμα πρέπει να περιέχει συστατικά που δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος και παράλληλα, να προσφέρει στην επιδερμίδα μας αίσθηση τόνωσης και δροσιάς.
  • Σε περίπτωση που παρουσιάζεται ακμή και σε σημεία του σώματός μας, είναι καλό να αντικαταστήσουμε από το αφρόλουτρο ώς και το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε με μια σειρά προϊόντων που δεν φράζουν τους πόρους και δεν δημιουργούν μαύρα στίγματα.
  • Εάν το φαινόμενο επιμένει, τότε είναι απαραίτητο να αλλάξουμε και τα προϊόντα μακιγιάζ, με ειδικές συνθέσεις για δέρματα με τάσεις ακμής, καθώς ακόμα και το σαπούνι πλυντηρίου. 

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.