Το αλφαβητάρι της περιποίησης

Το αλφαβητάρι της περιποίησης

Τι χρειάζεται το δέρμα μας για κάθε περίσταση και κάθε ηλικία; Μάθετε πώς μπορείτε να καταλαβαίνετε μερικά από τα αναγραφόμενα συστατικά στις ετικέτες των καλλυντικών και να κρίνετε αν είναι κατάλληλα για τη δική σας επιδερμίδα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ασβέστιο: Το γεγονός ότι είναι ωφέλιμο και άκρως απαραίτητο για τα κόκκαλα και τα δόντια μας, το γνωρίζετε ασφαλώς. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι είναι εξίσου απαραίτητο και για την ελαστικότητα και ανθεκτικότητα του δέρματος. Είναι σαν να καταπολεμά τη δερματο-πόρωση και άρα εξαιρετικά αποτελεσματικό κυρίως για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Αλόη: Προέρχεται από ένα αειθαλές φυτό, το οποίο περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε και είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και τις θρεπτικές της ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται σε πλειάδα καλλυντικών για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα.

Γλυκολικό Οξύ: Χρησιμοποιείται σε προϊόντα απολέπισης, καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος, απαλύνει τις ρυτίδες, βελτιώνει την υφή, τη λειαίνει και της χαρίζει φωτεινότητα και νεανικότητα.

Δείτε Επίσης
Τεστ μετάλλων: Μπορεί να προσδιορίσει τον τόνο του δέρματός σας!

Ρετινόλη: Παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι συστατικό που χρησιμοποιείται στις αντι-ρυτιδικές κρέμες. Ένα μόριο που αν και δεν εισχωρεί εύκολα στο δέρμα, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν τους κατάλληλους διαβηβαστές για να το επιτύχουν.

Ωμεγα 3+6: Πρόκειται για λιπαρά οξέα με μεγάλη διατροφική αξία που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια. Είναι άκρως απαραίτητα για τη θρέψη του δέρματος που το βοηθούν να διατηρήσει τη σφριγηλότητά του, ενισχύοντας την κυτταρική μεμβράνη και επανορθώνοντας φθορές.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.