Επιστήθια σχέση…

Επιστήθια σχέση...

Όλες μας διατηρούμε μια πολύ τρυφερή και αγαπησιάρικη σχέση με ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος μας, το στήθος: το παρακολουθούμε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, να μεστώνει κατά την ενηλικίωση και σταδιακά να οδεύει προς την… κατιούσα. Τι κρύβεται πίσω από αυτό το υπέροχο γλυπτό του σώματος μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η εικόνα του στήθους διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε πολύ καλά. Ανάλογα με το μέγεθός του κινείται με περηφάνια σε κάθε μας βήμα, θέτοντας ένα μόνιμο ερώτημα: Να φοράμε ή όχι σουτιέν; Το μικρό ή και πολύ μικρό στήθος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υποστήριξη, καθώς βρίσκεται μαγικά στη θέση του. Το μέτριο στήθος τα καταφέρνει χωρίς βοήθεια στους οικείους χώρους του σπιτιού, αναζητά, όμως, μια καλύτερη εμφάνιση στις εξωτερικές δραστηριότητες. Όσο για το μεγάλο, έως και πολύ μεγάλο στήθος; Εδώ οι γνώμες διίστανται, καθώς κάποιες προτιμούν να «τακτοποιούν» το ζήτημα με μια στενή σέξι μπλούζα ή ένα φόρεμα με κατάλληλο κόψιμο, ενώ κάποιες άλλες δεν κάνουν ούτε βήμα χωρίς το σουτιέν τους!

Η εμφάνισή του μαρτυρά την ηλικία μας!

Είναι αλήθεια πως ο νόμος της βαρύτητας ισχύει και με το παραπάνω για την ευαίσθητη περιοχή του στήθους, ενώ η συνεχής κίνησή του ενισχύει ακόμα περισσότερο το φαινόμενο. Μάλιστα, καθώς τα χρόνια περνούν και η ελαστικότητα της επιδερμίδας μας μειώνεται σταδιακά, η αδιάκοπη κίνηση του στήθους σε ατέλειωτα οκταράκια δεν επηρεάζει μόνο την εμφάνισή του, αλλά μαρτυρά και την ηλικία μας! Μέσα από μια ερευνητική μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ με ειδικούς αισθητήρες και 3-D λογισμικό σάρωσης σε γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών και 45-65, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου με έντονο βήμα αποκαλύφθηκε πως στις νεώτερες γυναίκες το στήθος κινείται πάνω-κάτω, ενώ στις μεγαλύτερες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δείτε Επίσης
Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την κακοσμία του σώματος και όχι μόνο! Πλήρης οδηγός για να τον κρατήσετε για πάντα!

Μπρος στα κάλλη τι ’ναι ο πόνος;

Περισσότερο από το 50% των γυναικών παραπονούνται για τον πόνο που αισθάνονται στο στήθος τους, κατά τη διάρκεια της άσκησης. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα 50% που εστιάζει στον πόνο που δημιουργείται στο στήθος λίγες ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Και εάν στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να καταφύγουμε σε αθλητικά σουτιέν, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει ένα και μόνο μοντέλο που προστατεύει το στήθος μας κατά την άσκηση. Θα πρέπει να αναζητήσουμε το κατάλληλο σουτιέν, ανάλογα και με το είδος άθλησης. Ακόμα και όταν κολυμπάμε στη θάλασσα ή στην πισίνα, το στήθος μας κινείται αδιάκοπα. Εάν λοιπόν, θέλουμε να μειώσουμε τη φθορά και τα επίπεδα πόνου, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε και στην κολύμβηση ένα ειδικό σουτιέν, κατά προτίμηση με σταυρωτές τιράντες. Όσον αφορά τους πόνους πριν και κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, ένα μασάζ με αιθέρια έλαια  όπως το χαμομήλι, το γεράνι, το κυπαρίσσι ή ο άρκευθος σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ, μειώνει κατά πολύ το φαινόμενο ενώ την ίδια στιγμή τονώνει και την περιοχή του στήθους!

Η τέλεια υποστήριξη

Ένα στήθος είναι πεσμένο όταν έχει διαφορά μεγαλύτερη των 3 εκ. από την θέση των εφηβικών του χρόνων ή όταν οι θηλές αποκτούν την τάση να δείχνουν προς τα κάτω. Κάποιες φορές παίζει ρόλο και ο τρόπος ανάπτυξής του, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως ένα πολύ μεγάλο στήθος είναι πολύ πιο δύσκολο να σταθεί στο ύψος του. Μια σειρά από ντους με κρύο νερό και κυκλικές κινήσεις καθημερινά, κάνουν το θαύμα τους, ενώ και ένα μασάζ με παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα, μπορούν να  τονώσουν την περιοχή. Μερικές από εμάς πάλι, πιστεύουν πως εάν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μέριλιν Μονρόε, φορώντας σουτιέν στον ύπνο τους, θα διατηρήσουν το στήθος τους σε καλύτερη κατάσταση. Καθώς δεν υπάρχουν ισχυροί λόγοι και αντίλογοι για να φοράμε ή να μην φοράμε σουτιέν όλη την ώρα, μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, ή απλά να ακολουθήσουμε το γνωστό μότο «απ’ έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση!»

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.