Η άκρη του κραγιόν και… ο Φρόιντ

Η άκρη του κραγιόν και... ο Φρόιντ

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Πόσο εξαρτημένες είμαστε από το αντικείμενο φετίχ του μακιγιάζ, το πολυαγαπημένο μας κραγιόν; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Φρόιντ και πόσο έχουμε εντρυφήσει στην ψυχανάλυση; Αυτά και μερικά ακόμα, αποκαλύπτονται στο άρθρο που ακολουθεί…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής, ανέπτυξε επιστημονικές θεωρίες και τεχνικές θεραπείας ιδιαίτερα καινοτόμες στην περίοδο της δράσης του. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20oυ  αιώνα, εγείροντας έντονους προβληματισμούς και αντιπαραθέσεις, ενώ δίκαια χαρακτηρίζεται «πατέρας» της ψυχανάλυσης.

Το κραγιόν και η ιδιοσυγκρασία μας

Το «ανοίκειο», όρος που επινοήθηκε από τον ίδιο τον Φρόιντ, μας κάνει να αναλύσουμε τη σχέση μας με τα αντικείμενα της καθημερινότητας. Αντικείμενα, τα οποία δημιουργούν πολλούς και διαφορετικούς συνειρμούς. Μπορεί να συνδέονται με μια νοσταλγία, μια επιθυμία, ένα φετίχ, να είναι φοβικά ή να δημιουργούν πολλά και διαφορετικά υποσυνείδητα μηνύματα. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που επηρεάζουν το ασυνείδητό μας, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, είναι το σχήμα και η λειτουργία κάθε αντικειμένου. Ακολουθώντας τη θεωρία του Φρόιντ, το κραγιόν και ειδικά το σχήμα του, είναι ενδεικτικό της ιδιοσυγκρασίας μας. Έχει φαλλικό σχήμα και το κόκκινο χρώμα του, το οποίο αντιπροσωπεύει τη ζωή, μπορεί να γίνει και κάτι πιο επικίνδυνο, όπως ένα «όπλο» αποπλάνησης που ενισχύει την εικόνα της «επικίνδυνης» γυναίκας ή femme fatale. Ασυνείδητα βέβαια, τα κόκκινα χείλη οδηγούν και στην εικόνα της υγείας, παραπέμποντας στη διαιώνιση του είδους και στην πεποίθηση πως από μια τέτοια γυναίκα θα γεννηθούν υγιή και χαρούμενα μωρά.

Τι σημαίνει το σχήμα του κραγιόν μας;

Το κραγιόν λοιπόν, ως αντικείμενο φετίχ για τις περισσότερες από εμάς μαρτυρά και στοιχεία του χαρακτήρα μας. Σύμφωνα με τη θεωρία του Φρόιντ, ανάλογα με το σχήμα που έχει σμιλευτεί η άκρη του, δηλώνει βασικά σημεία της προσωπικότητάς μας. Εξετάζοντας λοιπόν, το αγαπημένο και πολυχρησιμοποιημένο μας κραγιόν, μπορούμε να δούμε κατά πόσον η θεωρία αποκαλύπτει την πραγματικότητα…

Με έντονη γωνία

Κραγιόν με έντονη γωνίαΗ αιχμηρή άκρη του κραγιόν δηλώνει τη διάθεση μας για τελειότητα. Προσπαθώντας να αγγίξουμε το τέλειο, θέτουμε τον εαυτό μας σε πειθαρχία και ακολουθούμε απαράβατους κανόνες στην καθημερινότητα. Είμαστε απόλυτα πιστές στις φιλίες μας και για αυτόν τον λόγο οι αγαπημένοι μας, μας εμπιστεύονται τα πιο μύχια μυστικά τους. Ασυνείδητα, προσφέρουμε απλόχερα τις συμβουλές μας και ενθαρρύνουμε πάντα τους συνομιλητές μας με θετική διάθεση.

Δείτε Επίσης
5 εύκολες οδηγίες για να κάνετε οποιοδήποτε κραγιόν έτοιμο… για φιλί!

Κυκλικό, σαν σφαίρα

Κραγιόν κυκλικό, σαν σφαίραΤο καμπυλόγραμμο σχήμα στο τελείωμα του κραγιόν, προδίδει πως πάνω από όλα αποπνέουμε στιλ και κομψότητα. Το έξυπνο μυαλό μας βρίσκεται αρκετά πάνω από το μέσον όρο κι αυτό δικαιολογεί σημαντικά κάποιες μικρές εκρήξεις στην καθημερινότητα και τον έντονο χαρακτήρα μας. Αρκετά μυστικοπαθείς και γεμάτες εκπλήξεις, προκαλούμε τον θαυμασμό στους γύρω μας και εάν έχουν την υπομονή να μας γνωρίσουν σε βάθος, τότε σίγουρα έχουν να κερδίσουν πολλά, καθώς είμαστε όχι μόνο ευφυείς αλλά και αξιαγάπητες.

Επίπεδο, εντελώς ίσιο

Κραγιόν επίπεδο, εντελώς ίσιοΕάν η άκρη του κραγιόν μας είναι επίπεδη, τότε το πιθανότερο είναι να διαθέτουμε κάποιο κρυφό ταλέντο, το οποίο καλό είναι και να καλλιεργήσουμε. Κύριο χαρακτηριστικό μας είναι η λογική αντιμετώπιση των καθημερινών γεγονότων, ενώ η πρακτικότητα αποτελεί ακόμα ένα από τα μεγάλα μας ατού. Πολύ συχνά βέβαια, είμαστε αρκετά ντροπαλές, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να γινόμαστε απίστευτα αποφασιστικές και ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις να παίρνουμε τον έλεγχο λύνοντας τα χέρια των εμπλεκομένων.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.