Συνήθειες ομορφιάς που απαγορευόνται αυστηρά δημοσίως

Συνήθειες ομορφιάς που απαγορευόνται αυστηρά δημοσίως
Συνήθειες ομορφιάς που απαγορευόνται αυστηρά δημοσίως
Το να διαχωρίζουμε τις άκρες των μαλλιών μας τρίχα-τρίχα μέσα στον κόσμο, αλλά και το να χτενίζουμε με τα δάχτυλα τα μαλλιά μας αφήνοντας να πέφτουν τούφες από τις τρίχες μας, δεν είναι σωστό
Τίποτα δεν είναι πιο ρυπαρό και αντιαισθητικό από το να ασχολούμαστε με τα σπυράκια μας στους δημόσιους χώρους
Ακόμα και εάν μια παρωνυχίδα μας κάνει να υποφέρουμε, δεν πρέπει με τίποτα να εμφανίσουμε το ψαλιδάκι μας, ούτε και να τη δαγκώνουμε δημοσίως +1
Προβολή Φωτογραφιών
Συνήθειες ομορφιάς που απαγορευόνται αυστηρά δημοσίως

Οι προσωπικές μας συνήθειες ομορφιάς πρέπει να εφαρμόζονται σε ιδιωτικό χώρο. Τίποτε δεν είναι πιο ενοχλητικό, από ό,τι μια τούφα πεσμένων μαλλιών που ανεμίζει ανεξέλεγκτα μπροστά μας σε δημόσιους χώρους! Εκτός από τον κίνδυνο μόλυνσης και τα απωθητικά συναισθήματα που δημιουργούνται, οι 5 συνήθειες που ακολουθούν, δεν κολακεύουν καμιά μας, και με τίποτα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αναζωογονητικά σπρέι και αρώματα

Μπορεί να νιώθουμε πως ασφυκτιούμε από τη μυρωδιά κάποιου συνοδοιπόρου στο μετρό, αλλά με το να χρησιμοποιήσουμε το αρωματικό μας σπρέι στον ίδιο χώρο εκτός από το ότι δεν είναι κομψό, θέτει σε κίνδυνο και όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Το ίδιο άκομψο είναι να ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ιαματικό σπρέι νερού ανάμεσα στο πλήθος. Μπορεί να ανακουφιστούμε προσωπικά, αλλά σίγουρα όταν τα μόρια νερού θα περάσουν πάνω από αυτούς που βρίσκονται δίπλα ή πίσω μας, το πιθανότερο είναι να ακούσουμε μερικές προσβλητικές εκφράσεις που δεν θα μας ευχαριστήσουν διόλου!

Τούφες από… μαλλιά

Ίσως, οι άκρες των μαλλιών μας να χρειάζονται περιποίηση καθώς η ψαλίδα έχει κάνει την εμφάνισή της. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα εν μέσω συνταξιδιωτών μας στο λεωφορείο! Το να διαχωρίζουμε τις άκρες των μαλλιών μας τρίχα-τρίχα μέσα στον κόσμο, αλλά και το να χτενίζουμε με τα δάχτυλα τα μαλλιά μας αφήνοντας να πέφτουν τούφες από τις τρίχες μας εδώ κι εκεί, δεν είναι ούτε σωστό, ούτε πρέπον. Πώς θα νιώθαμε εάν κάποια άλλη ακολουθούσε μια τέτοια κίνηση, σε δημόσιο χώρο; Ο καλλωπισμός των μαλλιών είναι προσωπική μας υπόθεση και γίνεται στον χώρο του μπάνιου ή στο κομμωτήριο. Ποτέ ανάμεσα στο πλήθος!

Επέμβαση σε σπυράκια

Κι όμως είναι αλήθεια! Μόλις πριν λίγες ημέρες σε μια διαδρομή του μετρό παρακολούθησα έντρομη ένα ζευγάρι να σπάει ο ένας στον άλλον, μέσα στο βαγόνι, τα σπυράκια τους! [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] Η ταραχή μου ήταν τέτοια, που αδημονούσα να αλλάξω βαγόνι στην επόμενη στάση. Τίποτα δεν είναι πιο ρυπαρό και αντιαισθητικό από το να ασχολούμαστε με τα σπυράκια μας στους δημόσιους χώρους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το πύον ενδέχεται να πεταχτεί ταχύτατα οπουδήποτε, οπότε και μια τέτοια πράξη είναι εύκολα αντιληπτό πως πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στον προσωπικό μας χώρο. Ας μην γελιόμαστε, τέτοιες κινήσεις πλάι σε συνανθρώπους μας δηλώνουν πως πρώτα από όλα δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, πόσο μάλλον τους γύρω μας!

Δείτε Επίσης
Μήπως κάνετε κάποιο από αυτά τα λάθη στο μανικιούρ σας;

Διορθωτικό μανικιούρ

Το να είναι τα νύχια μας όμορφα και καλοσχηματισμένα είναι ένδειξη υγείας και ομορφιάς. Το να τα περιποιούμαστε, όμως, σε δημόσιους χώρους είναι, τουλάχιστον, αντιαισθητικό. Ακόμα και εάν μια παρωνυχίδα μας κάνει να υποφέρουμε, δεν πρέπει με τίποτα να εμφανίσουμε το ψαλιδάκι μας και να αφαιρέσουμε το επίμαχο σημείο εν μέσω συνοδοιπόρων στη στάση του λεωφορείου, ούτε και να τη δαγκώνουμε! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη διόρθωση στο βερνίκι, τη διακόσμηση των νυχιών μας με ειδικά εφέ ή και το κόψιμο των νυχιών μας με το στόμα! Οποιαδήποτε πράξη μανικιούρ είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται κατ’ οίκον ή στο ινστιτούτο ομορφιάς.

Καλλωπισμός φρυδιών

Πάντα μπορεί να έχουμε στην τσάντα μας ένα μικρό μεγεθυντικό καθρεφτάκι και τσιμπιδάκι φρυδιών, αυτό δεν σημαίνει όμως, πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον χώρο επιβίβασης του μετρό ή στο γραφείο ή σε κάποια αίθουσας αναμονής! Εκτός από τον κίνδυνο να τραυματιστούμε κατά τη διάρκεια ενός απρόσμενο ελιγμού (αν είμαστε σε όχημα), είναι πέρα για πέρα αρνητικό να εκσφενδονίζονται τριχούλες γύρω μας, με κίνδυνο να προσγειωθούν στο σακάκι του διπλανού μας ή στη φούστα της κυρίας που βρίσκεται κοντά. Μια τέτοια φροντίδα ομορφιάς πρέπει να γίνεται στο σπίτι ή το πολύ – πολύ στο μπάνιο του γραφείου, όταν βρισκόμαστε σε διάλειμμα.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.