Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά μας το μακιγιάζ μας;

Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά μας το μακιγιάζ μας;

Λέμε ναι ή όχι στο μακιγιάζ; Δεν κάνουμε βήμα, χωρίς το κραγιόν μας ή προτιμάμε λάμψη υγείας με ρουζ στα μάγουλα; Όσο και εάν δεν το φανταζόμαστε, οι γύρω μας, μας κρίνουν με βάση και τον τρόπο που κάνουμε μακιγιάζ. Ας δούμε λοιπόν, τι αποκαλύπτουν οι έρευνες…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν κατά πόσο το μακιγιάζ που προτιμάμε, μας κατατάσσει σε αντίστοιχες κατηγορίες προσωπικότητας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, οι οποίοι μέσα από φωτογραφίες γυναικών, με διαφορετικά είδη μακιγιάζ, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την προσωπικότητα καθεμιάς.

Τα συμπεράσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα!

Οι γυναίκες με μακιγιάζ κρίνονται πιο ικανές!

Πιο βαρύ ή πιο φυσικό, δεν έχει σημασία! Η γενική αντίληψη είναι ότι οι γυναίκες με μακιγιάζ θεωρήθηκαν πιο ικανές από εκείνες χωρίς καθόλου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως όλες μας πρέπει να βαφόμαστε, αλλά πως με το μακιγιάζ ενισχύεται η κοινωνική υπόσταση του ατόμου.

Το ρουζ δίνει μία νότα υγείας

Ένα άγγιγμα με ρουζ στα μήλα του προσώπου, κατά γενική ομολογία, κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει πιο υγιές. Το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση που έχουμε περάσει προηγουμένως, ένα λεπτόρρευστο μέικαπ σε όλο το πρόσωπο.

Μακιγιάζ ίσον αυτοπεποίθηση

Οι μακιγιαρισμένες γυναίκες θεωρήθηκαν πιο υγιείς, πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και με μεγαλύτερες δυνατότητες, από ό,τι εκείνες που δεν είχαν ίχνος μακιγιάζ.

Δείτε Επίσης
Καλημέρα λάμψη!

Μας «κόβει» χρόνια!

Ειδικά το μακιγιάζ των ματιών, έκανε πολλές γυναίκες να δείχνουν νεώτερες. Ιδιαίτερα, οι γυναίκες που συμμετείχαν, ανέφεραν πως το άι-λάινερ, η σκιά και η μάσκαρα κάνουν το βλέμμα πιο ελκυστικό και τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα – στοιχείο νεανικότητας.

Το άριστα παίρνει το φυσικό λουκ

Μερικές φορές το λιγότερο αξίζει περισσότερο. Αν και μια μερίδα γυναικών πιστεύει πως όσο περισσότερο μακιγιαριστούν, τόσο πιο ελκυστικές θα δείχνουν, στην πλειονότητά τους τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναζητούν ένα μακιγιάζ όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Αυτό συμβαίνει, μάλλον, διότι αρκετές γυναίκες πιστεύουν πως τονώνεται η αυτοπεποίθηση τους όταν βάφονται.

Το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι το πώς αισθανόμαστε, ανάλογα με το μακιγιάζ που επιλέγουμε. Μακιγιαρισμένες ή όχι, αποφασίζουμε για την εικόνα μας ανάλογα και με τη συναισθηματική μας κατάσταση. Well done, λοιπόν, κυρίες μου!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.