Χρειάζεται μία ρουτίνα περιποίησης του σώματος!

Χρειάζεται μία ρουτίνα περιποίησης του σώματος!

Αλλά μόνο αν σας ενδιαφέρει να είστε πιο υγιείς και πιο ζεστοί. Οι περισσότερες από εμάς ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την επιδερμίδα του προσώπου μας αλλά για έναν περίεργο λόγο όχι τόσο με το δέρμα στο σώμα μας. Σωστά; Αν το καλοσκεφτείτε, θα διαπιστώσετε ότι ισχύει. Συνήθως κάνουμε το ελάχιστο δυνατό για να φροντίσουμε το 98% της συνολικής επιδερμίδας μας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ενώ το σώμα δείχνει την ηλικία πολύ λιγότερο έντονα από το πρόσωπο, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η «ελάχιστη έως μηδενική συντήρηση» θα ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Άρχισα να ερευνώ τη φροντίδα του σώματος και είδα ότι υπήρχαν σχετικά λίγες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για το δέρμα του σώματός μας.

Τα περισσότερα από αυτά που βρήκα ήταν καθαρά εμπορικά, δηλαδή μάρκες που προσπαθούσαν να με πείσουν ότι χρειαζόμουν αυτή τη στεγνή βούρτσα ή αυτό το γάντι απολέπισης. Για να καταλάβω καλύτερα έψαξα για κάποιες πραγματικές δερματολογικές συμβουλές, για το αν θα έπρεπε να κάνω περισσότερα για την περιποίηση του σώματος ή αν η Γκουίνεθ Πάλτροου μόλις έκανε το όλο θέμα μεγάλο ζήτημα για να πουλήσει βούρτσες!

Οι δερματολόγοι επιβεβαιώνουν ότι, πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν αρκετά όσον αφορά την περιποίηση του σώματος.

Ποια είναι τα βασικά;

Τα βασικά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούμε στο σώμα μας, είναι το αντηλιακό, και προϊόντα με ρετινόλη, πεπτίδια και αυξητικούς παράγοντες για την τόνωση του κολλαγόνου.

Όπως επισημαίνουν οι δερματολόγοι το αντηλιακό θεωρείται ως η καλύτερη αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος και συνιστούν ένα ορυκτό SPF που είναι τουλάχιστον SPF 30 ή υψηλότερο.

Δείτε Επίσης
Πώς θα απαλλαγούμε από τις ραγάδες και πως θα αποκλείσουμε την εμφάνισή τους;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, «το πιο σημαντικό προϊόν για χρήση στο σώμα είναι το αντηλιακό. Όλα τα άλλα προϊόντα δεν κάνουν τίποτα, αν δεν προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο».

Όσον αφορά τις προβληματικές περιοχές του σώματος στις οποίες πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή, είναι ο παραμελημένος λαιμός και το ντεκολτέ που προδίδουν την πραγματική ηλικία σας. Ένα προϊόν με ρετινοειδή που χρησιμοποιείται 1-2 φορές την εβδομάδα σε αυτές τις περιοχές θα δείξει βελτίωση.

Όταν αρχίσετε να φροντίζετε την επιδερμίδα του σώματος θα νιώσετε πραγματικά καθαρή, απαλή, ενυδατωμένη… με ένα δέρμα για χάδια. Η ιδέα είναι ότι η υγεία του δέρματος (του μεγαλύτερου οργάνου στο σώμα μας) είναι ένας συχνά παραμελημένος πυλώνας ευεξίας που αξίζει την προσοχή μας.

Η περιποίηση του σώματος αξίζει απολύτως να την ενσωματώσετε στην καθημερινή ζωή σας. Θα αισθάνεστε πιο υγιής και αισθητικά βελτιωμένη.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.