Επί ποδός!

Επί ποδός!

Αφιερώνουμε χρόνο στην περιποίηση του προσώπου μας και παραμελούμε, συνήθως, τη φροντίδα των ποδιών, τα οποία και συγκρατούν το βάρος μας πολλές – πολλές ώρες κάθε ημέρα. Ένα μίνι πρόγραμμα που θα εφαρμόζετε τακτικά σας δίνει φτερά!

Από την  Άντζελα Μολφέτα

Σύμφωνα με έναν γενικό υπολογισμό, κάνουμε περίπου από 8.000 έως 10.000 βήματα την ημέρα!  Και σε κάθε μας βήμα τα πόδια υφίστανται πίεση βαρύτητας 3-4 φορές μεγαλύτερης από το βάρος του σώματός μας! Είναι λοιπόν, κάτι παραπάνω από απαραίτητο να ασχοληθούμε με τα ταλαιπωρημένα μας άκρα. Καθώς θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με τα παραπονεμένα μας κάτω άκρα, θα ανακαλύψουμε και την ρεφλεξολογία, η οποία υποστηρίζει κάθε όργανο του σώματος από σημεία/κλειδιά στα πέλματα των ποδιών. Θα διαπιστώσουμε ακόμα, ότι το δέρμα στα σημεία αυτά είναι σχεδόν τέσσερις φορές λεπτότερο απ’ ό,τι το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα (εκτός από τις φτέρνες). Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που χρειάζονται ειδικές φόρμουλες περιποίησης και την καθημερινή υποστήριξή μας για να συνεχίσουν να στέκονται στο ύψος τους! Αν και το περπάτημα είναι μια καλή συνήθεια, η υπερβολή (ειδικά στους ζεστούς μήνες), μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στα πόδια, όπως πρήξιμο, αίσθημα φλόγωσης, φουσκάλες.

Δείτε Επίσης
Δέκα μυστικά ομορφιάς για τη νέα χρονιά!

Για να δημιουργήσουμε το προσωπικό  καθημερινό πρόγραμμα στήριξης, προτείνουμε μερικές βασικές κινήσεις:

  • Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορούμε να ξεκουράζουμε τα πόδια μας, ακουμπώντας τα πάνω σε ένα ή δύο μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η κυκλοφορία και μειώνεται ο κίνδυνος κατακράτησης υγρών.
  • Ακόμα και εάν δεν έχουμε τον χρόνο για ένα ανανεωτικό ντους, ένα ποδόλουτρο είναι απαραίτητο! Προσθέτοντας στο ζεστό νερό άλατα, θα νιώσουμε αμέσως ανακούφιση.
  • Αφού τα σκουπίσουμε προσεκτικά (προσέχοντας ιδιαίτερα  την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα που ευνοεί την εμφάνιση μυκήτων), εφαρμόζουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] με μια ενυδατική κρέμα. Το ξηρό δέρμα, ακόμα και εάν δεν μας κάνει να υποφέρουμε, δείχνει ότι παραμελούμε τον εαυτό μας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια αποσυμφορητική ή τονωτική φόρμουλα για αναζωογόνηση ώς τα νύχια!
  • Σε περίπτωση που έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σκληρύνσεις ή κάλοι είναι προτιμότερο να απευθυνθούμε αρχικά σε ειδικό γιατρό ή εξειδικευμένη αισθητικό. Τα διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι αποτελεσματικά, εάν όμως δεν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης ενδέχεται το πρόβλημα να εντατικοποιηθεί.
  • Το πεντικιούρ [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] δεν είναι μόνο μια καλλυντική πράξη. Είναι κίνηση υγιεινής. Για να διατηρούμε τα πόδια μας σε τέλεια κατάσταση, αλλά και για να τα προφυλάξουμε από μικρόβια και δυσμορφίες των νυχιών, κάνουμε δώρο στον εαυτό μας ένα ραντεβού αναζωογόνησης. περίπου κάθε 10-15 ημέρες με κάποιον ειδικό.
  • Πολύ σημαντικό ρόλο για να διατηρήσουμε τα πόδια μας σε άριστη κατάσταση παίζει και η επιλογή των παπουτσιών. Φροντίζουμε να επιλέγουμε πάντα το σωστό νούμερο, το υλικό κατασκευής τους να είναι από μαλακό δέρμα και δεν το παρακάνουμε φορώντας ψηλά τακούνια από το πρωί έως το βράδυ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ταλαιπωρούμαστε τέσσερις φορές περισσότερο από τους άνδρες με τα προβλήματα των ποδιών!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.