Η δύναμη των λουλουδιών!

Η δύναμη των λουλουδιών!

Τα αποστάγματα των λουλουδιών προστίθενται στις περισσότερες συνθέσεις καλλυντικών, χάρη στις αμέτρητες ευεργετικές τους ιδιότητες  για το δέρμα. Δημιουργώντας το προσωπικό μας εργαστήριο καλλυντικών, με επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα, μπορούμε να φτιάξουμε εξίσου αποτελεσματικές συνθέσεις για ακόμα  πιο νεανικό και λαμπερό πρόσωπο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα μεθυστικά αρώματα των λουλουδιών δεν αφήνουν καμιά μας ασυγκίνητη. Απολαμβάνουμε τους σαγηνευτικούς  τόνους του αγαπημένου μας αρώματος, ενώ την ίδια στιγμή μπορούμε να ενισχύσουμε και τη φυσική τόνωση της επιδερμίδας μας.  Όπως ακριβώς τα συναρπαστικά λουλουδένια αρώματα, έτσι και τα εκχυλίσματα των λουλουδιών αποπλανούν τις αισθήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα αντίστασης στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και δικαιώνοντας για ακόμα μια φορά την γνώστη σε όλες μας έκφραση: Flower Power!

Ο ιβίσκος είναι ένα λουλούδι με μοναδική δύναμη. Θεωρείται το botox της φύσης και έχει την ικανότητα να εξομαλύνει γρήγορα τις ατέλειες της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα ιβίσκου, πλούσια πηγή σε άλφα-υδροξύ (ΑΗΑ), απομακρύνει από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, χαρίζοντας φως και υγεία. Είναι επίσης, μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων που βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών, ενώ την ίδια στιγμή λευκαίνει την επιδερμίδα εξισορροπώντας την παραγωγή και διανομή της μελανίνης.

Δείτε Επίσης
Πώς θα καλύψω τις γραμμές από το μαύρισμα;

Το εκχύλισμα ορχιδέας έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό για το ξηρό δέρμα. Παράλληλα, στον κόσμο των λουλουδιών θεωρείται ένα φυσικό, ενυδατικό συστατικό για κάθε τύπο δέρματος, καθώς βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας.

Το εκχύλισμα τριαντάφυλλου είναι ακόμα ένα ισχυρό, φυσικό ενυδατικό συστατικό, με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες. Ειδικά το αιθέριο έλαιο από το ρόδο Δαμασκού μειώνει την ερυθρότητα της επιδερμίδας, ενώ ο καρπός του φυτού περιέχει άφθονο κολλαγόνο, το οποίο και προσφέρεται απλόχερα στο δέρμα μας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.