Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Η ποσότητα νερού που θα πρέπει να πίνετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: το μέγεθος του σώματός σας, τις σωματικές σας δραστηριότητες, ακόμη και το κλίμα.

Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο είναι ότι η παλιά συμβουλή που έλεγε ότι «πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό τη ημέρα» δεν ισχύει για διάφορους λόγους: η ποσότητα αυτή περιλαμβάνει όλη την πρόσληψη νερού που παίρνουμε με τη διατροφή μας, συμπεριλαμβανομένης της τροφής και των υγρών (εκτός του νερού).

Επίσης, δεν αναφέρεται καθόλου στο σωματικό βάρος του ατόμου που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για να υπολογίσουμε πόσο νερό χρειάζεται κάποιος. Επιπλέον, η ποσότητα που έχει ανάγκη ο καθένας ποικίλει ανάλογα με το αν είναι άρρωστος ή αν γυμνάζεται. Ούτε είναι καλό να πίνετε νερό όταν διψάτε, γιατί μέχρι τότε έχετε ήδη αφυδατωθεί.

Καλές συνήθειες

Μία καλή ιδέα είναι  να πίνετε ένα ποτήρι αμέσως μόλις ξυπνάτε, ένα με κάθε γεύμα, ένα ανάμεσα στα γεύματα και βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική. Γενικά, προσπαθήστε να μην διψάσετε.

Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι: είναι ένας καλός και πρακτικός τρόπος για να θυμάστε ότι πρέπει να πίνετε νερό.

Δείτε Επίσης
Αποτοξίνωση στα... καλλυντικά μας με 15 βήματα!

Αντικαταστήστε τα υγρά που πίνατε με νερό: Αντικαταστήστε ένα αναψυκτικό με ένα ποτήρι νερό, ενώ προτιμήστε αντί ενός αλκοολούχου ποτού ένα ανθρακούχο νερό.

Σημειώστε πότε πίνετε νερό: Αν πιάνετε τον εαυτό σας να το παραλείπει, ξεκινήστε να καταγράφετε για ένα διάστημα πόσο νερό πίνετε σε καθημερινή βάση. Στο σημειωματάριο ή στο ημερολόγιο σας σημειώστε πόσα ποτήρια έχετε πιει. Έτσι, θα σας γίνει συνήθεια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.