Λεύκωμα Λουμίδη: Ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο γεύση και άρωμα!

Λεύκωμα Λουμίδη: Ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο γεύση και άρωμα!

Μόλις τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε το λεύκωμα του Σωτήρη Ι. Λουμίδη με τίτλο «Ο Παπαγάλος του Λουμίδη» και καταγράφει την  ιστορία των αδελφών Αντώνη, Νίκου και Ιάσονα Λουμίδη, από την Κάρυστο μέχρι σήμερα, μέσα από μία πλούσια εικονογραφημένη έκδοση. 

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η ιστορία τους ξεκινά τις πρώτες δύσκολες δεκαετίες του 20ού αιώνα, τότε που, με τις λιγοστές οικονομίες τους, προχώρησαν με όραμα και πίστη στη δημιουργία ενός μικρού παντοπωλείου – που, ασφαλώς, διέθετε και καφέ – στον Πειραιά. Έκτοτε, και αφού – με έναν πραγματικά μυθιστορηματικό τρόπο – παγίωσαν το εμπορικό τους σήμα, τον Παπαγάλο, ξεκίνησαν τη μακρά περιπετειώδη διαδρομή τους.

Μία έκδοση που καταγράφει τις λαμπρές στιγμές, τις πρωτοποριακές κινήσεις προώθησης και διαφήμισης αλλά και τις πάμπολλες βραβεύσεις εντός και εκτός συνόρων. Μέσα από την πλούσια εικονογραφημένη έκδοση, ξετυλίγεται η πορεία της εταιρείας Λουμίδη, από τα χρόνια του Μεσοπολέμου έως και τη σύγχρονη εποχή. «Οργώνοντας» όλη την Ελλάδα, ενάντια στις αντιξοότητες της εποχής, με τεράστιες προσπάθειες, έθεσαν τις στέρεες βάσεις για τη δημιουργία της φίρμας Λουμίδη.

Η πορεία φθάνει μέχρι το σήμερα με την  ανοικοδόμηση εντυπωσιακών βιομηχανικών μονάδων αλλά και με το ανθρώπινο πρόσωπο μέσα από την κοινωνική  προσφορά, τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και πολλές άλλες εκδηλώσεις για να καταλήξει στον πετυχημένο «γάμο» με τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων, τη Νestlé. Μέσα από όλη αυτή την καταγραφή ο Σωτήρης Ι. Λουμίδης θα γράψει: «Ο Παπαγάλος θα συνεχίσει το παραμυθένιο του ταξίδι σε πείσμα των καιρών και το “έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες” θα παραμείνει πάντοτε στις καρδιές των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της Γης».

Ένα καφεδάκι ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του εξαιρετικού λευκώματος. Τι καλύτερο;
Ένα καφεδάκι ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του εξαιρετικού λευκώματος. Τι καλύτερο;

Το αρχειακό, το τεκμηριωτικό και το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο βασίστηκε η συγγραφή και η εικονογράφηση της έκδοσης, συγκεντρώθηκε από τον Σωτήρη Ι. Λουμίδη και ανήκει στο προσωπικό του αρχείο. Την επιστημονική επιμέλεια και την προσαρμογή κειμένων ανέλαβε η ιστορικός Γεωργία Μ. Πανσεληνά.

Πολυτελής έκδοση της Peak Publishing, σε σκληρόδετο τόμο 260 σελίδων με 600 φωτογραφίες.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.