Με δύναμη από τη Διάθλαση

Με δύναμη από τη Διάθλαση
Με δύναμη από τη Διάθλαση
Προβολή Φωτογραφιών
Με δύναμη από τη Διάθλαση

Μια θεατρική παράσταση από την ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Υμηττού-Δάφνης συστήνει στο κοινό την θηλυκή εκδοχή του Δον Ζουάν και παραδίδει μαθήματα αφοσίωσης στην υποκριτική τέχνη.

από τη Δέσποινα Σάμψων

Οι καλές ιδέες γίνονται πάντα sold out. Κάπως έτσι, σε μία από τις κλασικές γειτονιές της πόλης, η θεατρική ομάδα Διάθλαση επιμένει να ανεβάζει κάθε σεζόν θεατρικές παραστάσεις με επαγγελματικές απαιτήσεις και κέφι που εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό και την ακολουθεί φανατικά.

Στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης – Υμηττού «Φάνης Χηνάς» άνθρωποι που αναπνέουν με το θέατρο δίνουν μαθήματα υποκριτικής Τέχνης και υποδειγματικής αφοσίωσης στον σκοπό τους.

Κάθε Παρασκευή στις 21.00 (και μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018) παρουσιάζουν το έργο «Ο Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι» (Don Gil de las calzas verdes) του Τίρσο ντε Μολίνα (1611) συστήνοντας τον Ισπανό δημιουργό ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Είναι ο συγγραφέας που επινόησε το δράμα του με τον τίτλο «Ο Απατεώνας της Σεβίλης και ο πέτρινος συνδαιτυμόνας» (El Burlador de Sevilla y combidado de piedra  (1630), τον θρύλο του διάσημου για τις ερωτικές του περιπέτειες, Δον Ζουάν.

Ωστόσο, εδώ, στο θέατρο «Φάνης Χηνάς», βλέπουμε στον «Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι» τη θηλυκή εκδοχή του Δον Ζουάν. Η λιγότερη γνωστή στο ευρύ κοινό, Δόνα Ζουάνα, ντύνεται σαν άντρας, μεταμφιέζεται ολοκληρωτικά και τσαλακώνει την όψη την για να πετύχει ό,τι ονειρεύτηκε.

Όπως περιγράφουν και οι συντελεστές της παράστασης, η Δόνα Ζουάνα αντιπαραθέτει στην ψυχρή υπολογιστική λογική, έναν ύμνο για την ομορφιά της δημιουργίας και προβάλει τον ερχομό της άνοιξης μπροστά στον χειμώνα των ψυχών. «Εμείς πιστέψαμε στη Δόνα Ζουάνα, όχι στην πανέμορφη και πανούργα γυναίκα- όπως, μόνο επιφανειακά μπορεί κάποιος να κρίνει- αλλά στον άνθρωπο που αγωνίζεται για τον σκοπό του, για τον έρωτα και για την ίδια τη ζωή».

Με δύναμη από τη γειτονιά και όραμα να υπηρετούν το θέατρο στον ελεύθερο χρόνο τους, ηθοποιοί και συντελεστές παίζουν στη σκηνή ένα έργο που λέει ένα μέρος της δικής του αλήθειας.

Ένα έργο που καταπιάνεται με παντοτινές καταστάσεις: τους γονείς, που βαφτίζουν την ευτυχία του παιδιού τους «πλούσιο γάμο»… Τα νιάτα που πάντα κερδίζουν με τη φλόγα και την ορμή τους. Τα ψεύτικα ιδανικά, τα χάρτινα είδωλα και τους τυχοδιωκτισμούς που ξεγελούν προσωρινά…

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η θεατρική αυτή ομάδα ανεβαίνει κάθε φορά στη σκηνή για να δώσει την καλύτερη παράσταση της ζωής της. Με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο έρωτα μέχρι να πέσει η αυλαία!

Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας
Προσαρμογή – σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Μουσική: Βαγγέλης Αυγέρης
Σκηνικά: Τατιάνα Γιόβα
Φωτισμοί: Νίκος Μαυρόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δέσποινα Δαμίγου, Νίκος Μαυρόπουλος
Ηθοποιοί: Μπέτυ Βλάχου, Βαγγέλης Μερκούρης, Δέσποινα Δαμίγου, Νατάσσα Κέντρου, Αντώνης Χαχλάκης, Στέλλα Μπερικοπούλου, Σώζη Κουμαριανού, Γιώργος Δροσίνης, Ιωάννα Χρυσομάλλη, Σοφία Κουμαριανού.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα 10’
Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού: Ηλιουπόλεως 77 (από Βουλιαγμένης 177), τηλ.: 210-9766 001
www.diathlasi.org
https://www.facebook.com/diathlasi/
https://www.facebook.com/dimotikotheatrodafnis/

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.