Petrogazi: Το μπαράκι του Μάριου ξεκίνησε…

Petrogazi: Το μπαράκι του Μάριου ξεκίνησε...

Ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος είχε την ιδέα ! Ο Παύλος Χαϊκάλης, η Τάνια Τρύπη ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Θάνος Κοντογιώργης την πίστεψαν. Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, ο χώρος που άφησε εποχή κι έγραψε τη δική του μουσική ιστορία γιατί έγινε τόπος συνάντησης μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, το Petrogazi αναβιώνει μια μεγάλη σελίδα της ελληνικής μουσικής.

Με τραγούδια, αστεία και μια ατμόσφαιρα παρέας ξεκίνησε η  μουσικό -θεατρική παράσταση «Το μπαράκι του Μάριου» στο  Petrogazi.

Ο Παύλος Χαϊκάλης στον ρόλο του Ζαμπέτα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε εκείνον του πατέρα του, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως Στέλιος Καζαντζίδης, η Τάνια Τρύπη μοναδική κυρία της παρέας, ο Θάνος Κοντογιώργης ως Τσιτσάνης και ο Χρήστος Παπαδόπουλος – Μανώλης Χιώτης ανέλαβαν με τραγούδια και πρόζα να μας μεταφέρουν στη δεκαετία του ’50 και του ’60, στο ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς Το μπαράκι του Μάριου.

Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου άνοιξε…

Τραγούδια, ιστορίες, περιστατικά και στιγμές μιας άλλης αλλά τόσο οικείας και αγαπημένης σε όλους μας εποχής πρωταγωνιστούν στο Μπαράκι του Μάριου.

Μέσα από τραγούδια-σταθμoύς στην ελληνική δισκογραφία – Περασμένες μου αγάπες… Σαν απόκληρος γυρίζω … Ρίξε μια ζαριά καλή… Κοντά στα ξημερώματα… Μάλιστα κύριε … Αρχόντισσα …. Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω… – τραγούδια μεγάλων συνθετών που ερμήνευσαν ιδανικές φωνές, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων αλλά και χαρές και λύπες θα τραγουδήσουμε, θα συγκινηθούμε και θα νοσταλγήσουμε.

Και για να θυμηθούμε…

Το μπαράκι του Μάριου είναι μία γεύση νοσταλγίας, με νότες από το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. 

Στη συμβολή Ίωνος και Σατωβριάνδου, στην Ομόνοια, γύρω στο 1946, ο Μάριος ο Συριανός, μέσα σε ένα στενόμακρο ημιφωτισμένο χώρο με πατάρι, έφτιαξε το δικό του Μπαράκι.

Συριανός στην καταγωγή, ο Μάριος Δαλέζιος, όμορφος, πανύψηλος και εύσωμος καθώς ήταν δέσποζε στην περιοχή με την προσωπικότητα και το μπρίο του. Παντρεμένος με την όμορφη και εντυπωσιακή χορεύτρια και αργότερα τραγουδίστρια Άννα Γκαλ (Μπινοπούλου) ρουφούσε τη ζωή με το κουτάλι.

Το μπαρ του, το Μπαράκι του Μάριου ανοιχτό μέρα – νύχτα ήταν ναός της διασκέδασης και ταύτισε στα 16 περίπου χρόνια λειτουργίας του, το όνομά του με την ιστορία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Βαμβακάρης, Διονυσίου, Τσιτσάνης, Χιώτης, Καλδάρας, Μητσάκης, Βίρβος, Παπαγιαννοπούλου, Ζαμπέτας, Χατζιδάκις, Νίνου, Μπέλου, Μπιθικώτσης…

Συνθέτες, στιχουργοί, μπουζουξήδες και τραγουδιστές, ένας κόσμος ολόκληρος, μαζευόταν στο «Μπαράκι του Μάριου» και γύρω από το πικ απ και το τζουκ μποξ αργότερα, άκουγαν τα τραγούδια πριν τα πάνε για εγγραφή στο στούντιο της Columbia στη Ριζούπολη ή να διορθώσουν στίχους και νότες.

Το Μπαράκι του Μάριου ήταν το σπίτι τους. «Όποιος δεν ήπιε ούζο στου “Μάριου” δεν λογίζεται μπουζουξής, δεν έχει θέση στην οικογένειά μας», έλεγε ο Μάρκος Βαμβακάρης ενώ για τον Τάκη Μπίνη ήταν «το στέκι μας, το δικό μας στρατηγείο».

Όσο για τον Βασίλη Τσιτσάνη, τραγούδησε με τον δικό του τρόπο το μπαράκι του Μάριου στη Μαρίτσα του, που κυκλοφόρησε το 1952 «Πάρε βόλτα κι έλα απόψε στις οχτώμιση μ’ εννιά και στου Μάριου θα μ’ εύρεις, καθισμένο στη γωνιά. Ω, κοπελίτσα μου, καλέ Μαρίτσα μου, να σε κάνω πριγκιπέσσα στο δικό μου τον οντά, με χανούμια να χορεύεις, κοπελίτσα μου γλυκιά• και θ’ ακούσεις του Τσιτσάνη την πλανεύτρα την πενιά.»

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ :

Ο μουσικοσυνθέτης: Χρήστος Παπαδόπουλος

Οι Τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Οι ηθοποιοί: Παύλος Χαϊκάλης, Τάνια Τρύπη, Θάνος Κοντογιώργης

Moυσικοί:

Δείτε Επίσης
«Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά»;

Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά

Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Φωτιστής: Κώστας Μαραγκός
Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος  

Eπιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα

PETROGAZI «Το μπαράκι του Μάριου»: Βουτάδων 8, Γκάζι, Τηλ. κρατήσεων: 2130185101
https://www.facebook.com/petrogazi.live/

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ στις 23:00 και Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

Τιμές:
Σάββατο βράδυ: απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €
απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70 €
Τιμή εισιτηρίου για μπαρ με ποτό: 10 €

Κυριακή μεσημέρι: φαγητό: 30 € / άτομο μενού με μισή φιάλη κρασί λευκό ή κόκκινο
απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €
απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70 €
Τιμή εισιτηρίου για μπαρ με ποτό: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: TICKET SERVICES
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr
– Καταστήματα PUBLIC

Το μπαράκι του Μάριου

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.