Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η δύναμη του πάθους!

Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η δύναμη του πάθους!

Είναι πολύ όμορφη αλλά δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Είναι ηθοποιός αλλά και εξαιρετική χορεύτρια! Είναι νέα αλλά έχει ήδη μεγάλο βιογραφικό. Αν δεν την έχετε ακόμη ανακαλύψει, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Συνέντευξη στο womanidol

Κόρη της Μπέτυς Λιβανού και του Γιώργου Πανουσόπουλου, η Μαργαρίτα αποφασίζει να φύγει, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, με προορισμό το Λονδίνο για να σπουδάσει. Η καλλιτεχνική της φλέβα την οδηγεί στη σχολή Italia Conti Academy of Theatre and Dramatic Arts και αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της, παίζει σε καταξιωμένα θέατρα σε Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία, Σκοτία και Λονδίνο. Εκεί, είχε και την πρώτη της κριτική από το αμιγώς θεατρικό έντυπο, The Stage για το ταλέντο και την αλάθητη υποκριτική της ικανότητα.

Η μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα τη φέρνει πίσω, για να τη δούμε να πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες του Βασίλη Βαφέα, Ρεσάλτο και Γυναικείες Συνωμοσίες. Τη θαυμάσαμε στο τηλεοπτικό σήριαλ, Το Νησί, στον ρόλο της Καλλιόπης και σε θεατρικές παραστάσεις, όπως η 12η Νύχτα, Ανεμοδαρμένα Ύψη, Η ζήλεια σε 3 φαξ, Η Πληγή, Ιππόλυτος κ.ά.

Το 2011 επισκέπτεται την Αργεντινή για να σπουδάσει αυτό που λάτρευε, το tango. Επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδού με τι ασχολείται αυτό τον καιρό!

Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η δύναμη του πάθους!

Πρωταγωνιστείτε στην καινούρια ταινία του Βασίλη Βαφέα, «Ρισάλτο». Μιλήστε μας λίγο για τον χαρακτήρα που υποδύεστε.

«Ήθελα η Μάρω να είναι ένα πλάσμα διαβολικό, χωρίς αίμα μέσα της. Ο Βασίλης που πάντα εμπιστεύεται τους ηθοποιούς του, με στήριξε σε αυτό. Ενδεχομένως για τον θεατή να μην είναι διακριτό εάν είναι αληθινός άνθρωπος ή κάποια σατανική οντότητα. Το δεξί χέρι του διαβόλου με λίγα λόγια ήταν αυτός ο χαρακτήρας που αποστολή του ήταν, να παραπλανήσει τον ήρωα.

Στο φιλμ του, ο Βαφέας εστιάζει στους νέους που συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους κάτω από τις οικογενειακές και κοινωνικές πιέσεις που δέχονται. Έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο σ’ εσάς;

«Οικογενειακές πιέσεις; Ποτέ! Δεν το επιτρέπω κιόλας! Πιστεύω ότι με τους συγγενείς πρέπει να είμαστε μακριά και αγαπημένοι, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, πρέπει να μπαίνουν όρια. Είναι οι δυσκολότερες σχέσεις με στατιστικά τον μεγαλύτερο βαθμό χειραγώγησης και καταπίεσης και φυσικά η αιτία των προβλημάτων, των υπόλοιπων σχέσεων που αναπτύσσουμε στη ζωή μας. Με πρωταγωνιστή φυσικά τη σχέση μάνας – υιού.

Κοινωνικά είναι δύσκολο να πούμε.. Βλέπεις πολύ εύκολα μπορεί κανείς να πει “Εγώ είμαι ελεύθερο και ανεπηρέαστο πνεύμα”, αλλά κούνια που τον κούναγε.

Στ’ αλήθεια έχουμε καθίσει ποτέ να αναλογιστούμε πόσο υποσυνείδητα είμαστε επηρεασμένοι από τα κοινωνικά μας πρότυπα; Για παράδειγμα μια δυναμική γυναίκα επαγγελματίας που νιώθει ανεξάρτητη, είναι πραγματικά; Ή μήπως αυτό της κοστίζει για παράδειγμα τον… οργασμό της; Ή ένας άνδρας με επιτυχία και χρήματα, πόσο δέσμιος είναι αυτής της εικόνας που έχει για τον εαυτό του;
Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε την υπόστασή μας, ξεχάσαμε να καταλάβουμε πως δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε την ύπαρξη μας. Είμαστε όλοι υπέροχοι και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το συνειδητοποιήσουμε και να πράττουμε ΑΝΑΛΟΓΑ. Ένα υπέροχο πλάσμα μόνο υπέροχα πράττει.

Είστε το ξωτικό στην μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά Κρητομυθία. Πόσο απαιτητικό κοινό είναι τα παιδιά;

«Τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ τρυφερά, αν κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους. Μα, αν νιώσουν πως δεν είσαι ειλικρινής απέναντί τους, τότε μπορούν να γίνουν αδυσώπητα! Αυτό δεν είναι κάτι για να μας φοβίζει εμάς τους ηθοποιούς, αλλά κάτι για να μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε πάντα αληθινοί».

Μαργαρίτα Πανουσοπούλου: Η δύναμη του πάθους!

Τι μπορεί να διδάξει στα παιδιά τού σήμερα η μυθολογία της Κρήτης, η οποία είναι και ο πυρήνας της Κρητομυθίας;

«Η μυθολογία γενικώς, είναι ένα χρυσωρυχείο. Μέσα της κρύβονται οι πιο σοβαρές αλήθειες της ύπαρξης και του σύμπαντος. Τέχνες, επιστήμες, φιλοσοφία, όλα γίνονται ένα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι απλά παραμυθάκια για νανούρισμα. Εάν στο σχολείο μας δίδασκαν τη μυθολογία όπως πρέπει, θα ήμαστε και πιο σοφοί και πιο μορφωμένοι με εφόδια ζωής».

Εκτός από την ηθοποιία, το Tango είναι μια ακόμη μεγάλη σας αγάπη. Μιλήστε μου λίγο για το Milonga Caprichosa που φιλοξενείται τα κυριακάτικα απογεύματα στο Faust.

«Ξεκίνησε από 4 γυναίκες, από μια ιδέα για μια ιδέα.. Κάθε Κυριακή οι εραστές του tango συναντώνται και χορεύουν σε αργεντίνικους ρυθμούς.. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι σε αυτήν την κοινωνική συνεύρεση! Κάναμε τα πρώτα μας ochos σε σπίτια φίλων. Οι μελωδίες που ακούσαμε άγγιξαν κι άλλους κι άρχισαν να ξεπηδούν δειλά οι πρώτες milongas. Κάποια στιγμή, περπατώντας στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, το βλέμμα μας στάθηκε σε μια εικόνα, που θύμιζε Αργεντινή. Ήταν η είσοδος ενός μαγαζιού… κοιταχτήκαμε κι αποφασίσαμε να αφεθούμε στην απληστία αυτής της επιθυμίας… Τα κυριακάτικα μεσημέρια πουλάμε τη ψυχή μας στο… Faust!».

Πώς αντιδρά το κοινό που έρχεται στο Faust, συμμετέχει ή διστάζει;

«Οι μυημένοι λειτουργούν αλλιώς από τους… “αμύητους”! Έτσι και αλλιώς αν κάποιος δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να χορέψει. Μπορεί όμως να απολαύσει την ατμόσφαιρα, τη μουσική και αυτό που συμβαίνει! Οι περισσότεροι μας ζητούν πληροφορίες για τα μαθήματα. Δεν θα καταλήξουν όλοι να ξεκινήσουν και δεν χρειάζεται, το tango θα κερδίσει όποιον το αγαπήσει. Είναι ένας ιός, δεν είναι σίγουρο ότι θα κολλήσεις αλλά αν κολλήσεις, δεν υπάρχει θεραπεία».

Έχετε μείνει στο Λονδίνο και έπειτα στην Αργεντινή. Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση για ένα νέο, δημιουργικό άνθρωπο να επιστρέψει στην Ελλάδα της γενικευμένης κρίσης και να δοκιμαστεί εδώ;

«Την Αργεντινή την έχω επισκεφθεί. Δεν έχω ζήσει εκεί πάνω από 1 μήνα. Γύρισα στην Ελλάδα πριν την ύφεση. Πιθανώς τώρα να μην γύριζα τόσο εύκολα. Το εξωτερικό δεν το έχω αποκλείσει από τη ζωή μου. Πάντα καραδοκεί η επιθυμία της φυγής!

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Τον Μάρτιο ξεκινάμε με τον Αλέξανδρο Ζουριδάκη στο Underground Korai Tessera την παράσταση “Romantic Fools” του Rich Orloff σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού. Μια κωμωδία για τις σχέσεις των ζευγαριών κεφάτη, ζωντανή και καυστική! Επάνω στη σκηνή θα γίνεται ο χαμός σε μια άκρως ξεσηκωτική παράσταση με πολλές εκπλήξεις!».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.