Η σεξουαλική ζωή ανάλογα με την ηλικία

Η σεξουαλική ζωή ανάλογα με την ηλικία

Πώς είναι η σεξουαλική μας ζωή στα τριάντα και τα σαράντα; Πώς αλλάζει η συχνότητα του σεξ ανά δεκαετία; Ποιές ηλικίες βλέπουν περισσότερο πορνό και τελικά πότε μια γυναίκα έχει πιο συχνά οργασμούς; Απαντήσεις στα… καυτά ερωτήματα δίνει στο βιβλίο της “Sextasy” η διάσημη ειδική σε θέματα σεξ, Τρέισι Κοξ.

Όπως τα περισσότερα πράγματα, έτσι και το σεξ γίνεται καλύτερο με το χρόνο, τη συχνότητα και την εξάσκηση», αναφέρει η ειδική σε θέματα σεξ Τρέισι Κοξ, συγγραφέας των μπεστ σέλερ 100 Hot Sex Positions  και Sextacy: The Sexpert’s Guide to Sensational Sex (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Dorling Kindersley).

«Είναι λογικό ο άντρας να είναι πιο επιδέξιος εραστής στα 33 του απ’ ό,τι στα 18. Έχει πλέον βρει τον τρόπο να ελέγχει τον οργασμό του, ενώ έχει αντιληφθεί την πολυπλοκότητα του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Η νέα αυτή έρευνα επιβεβαιώνει όλα όσα υποθέταμε χρόνια: δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Συνήθως, στην αρχή μιας σχέσης πέφτουμε με τα μούτρα στο σεξ, όταν λιώνουμε από πόθο για τον νέο μας σύντροφο, αλλά περνάμε πολύ πιο συναρπαστικά στο κρεβάτι με τον καιρό, όταν πλέον έχουμε γνωρίσει το ίδιο μας το σώμα, αλλά και τον άλλο». Και η ειδικός καταλήγει: «Οφείλω πάντως να ομολογήσω πως υπερέχουμε σε πολλά σημεία σε σχέση με τους άντρες: Για παράδειγμα, παρόλο που εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο πολύπλοκα πλάσματα στο σεξ, καταλαβαίνουμε τι θέλουμε και πώς θα το πάρουμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι εκείνοι…».

To σεξ στην ηλικία των 20

 • Οι άντρες δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται το σεξ. Το 85% των 20άρηδων το σκέφτονται κάθε λίγες ώρες.
 • Πολλές γυναίκες έχουν φαντασιώσεις για το πώς θα ήταν αν το έκαναν με μια άλλη γυναίκα. Αυτή η φαντασίωση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις συχνότερες μεταξύ των γυναικών.
 • Είναι η δεκαετία κατά την οποία και τα δύο φύλα πειραματίζονται σε πολλές και διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις.
 • Ένα 4% των γυναικών έχει απαντήσει σε έρευνες ότι “είχαν λεσβιακή εμπειρία” αλλά οι ερευνητές θεωρούν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.
 • Ένας στους 10 ανθρώπους έχει συμμετάσχει σε τρίο. Οι περισσότεροι από όσους το δοκίμασαν, δεν το προτίμησαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στις «κανονικές» συνήθειες.

Το σεξ στην ηλικία των 30

 • Σχεδόν όλοι όσοι είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, έχουν κάνει σεξ σε δημόσιο ή υπαίθριο χώρο. Επίσης, ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό έχουν κάνει σεξ στο ντους ή στην μπανιέρα.
 • Αν και αρκετοί δοκιμάζουν το spanking, τις χειροπέδες και τις μάσκες, μόνο ένα 5-10% θα κάνουν συχνά… σαδομαζοχιστικό σεξ.
 • Το 90% των γυναικών έχει βιώσει οργασμό, σε αντίθεση με το αντίστοιχο 23% στην ηλικία των 20. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, οι παντρεμένες γυναίκες προτιμούν το στοματικό σεξ για να φτάσουν σε οργασμό.
 • Η πλειονότητα των ανθρώπων θα κάνει παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας και θα μειωθεί η συχνότητα που κάνουν σεξ.

Το σεξ στην ηλικία των 40

 • Μπορεί η συχνότητα του σεξ να μειώνεται σε αυτή τη δεκαετία, αλλά η ποιότητα αυξάνεται!
 • Πάνω από το 50% ανδρών και γυναικών ομολογούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά απιστία. Το 25% των άπιστων αντρών, λένε ότι το έκαναν επειδή είχαν προβλήματα στον γάμο τους. Το αντίστοιχο γυναικείο ποσοστό φτάνει το 48%.
 • Πάνω από τους μισούς άντρες έχουν προβλήματα στύσης, ενώ ταυτόχρονα βλέπουν περισσότερο πορνογραφικό υλικό από ό,τι στα 20 τους.
 • Ακόμη κι αν σας φαίνεται παράδοξο, οι 40ρηδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη.
 • Οι γυναίκες μετά τα 40 έχουν μεγαλύτερη διάθεση για σεξ από όσο οι έφηβες, ή οι γυναίκες στα 20. Επιπλέον, οι γυναίκες μετά τα 40 έχουν πολύ πιο έντονους οργασμούς.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.