Πώς θα καταλάβετε, αν ο σύντροφός σας είναι χειριστικός, ανάλογα με το ζώδιό του

Πώς θα καταλάβετε, αν ο σύντροφός σας είναι χειριστικός, ανάλογα με το ζώδιό του

Μήπως σας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να το καταλάβετε; Είναι σίγουρο ότι όταν ερωτευόμαστε είμαστε έτσι κι αλλιώς πιο ευάλωτοι. Αλλά πότε χτυπά το σήμα κινδύνου; Είτε πιστεύετε είτε όχι στα ζώδια, ρίξτε μία ματιά στο ζώδιό του. Ίσως καταλάβετε τα σημάδια που φανερώνουν έναν χειριστικό σύντροφο που ξέρει να κρύβεται καλά πίσω από άλλες πράξεις.

Κριός
Κριός: 21 Μαρτίου 19 Απριλίου

Ο Κριός είναι γεννημένος ηγέτης. Δεν είναι ακριβώς χειριστικός, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει τους γύρω του. Αναλαμβάνει τα πάντα με ευκολία και αν δεν δίνεις προσοχή μπορεί να σε κάνει να τον υπακούς και να εκτελείς τις εντολές του.

Τα δυναμικά στοιχεία του χαρακτήρα του μπορούν να λειτουργήσουν ως «οδόφραγμα» γιατί τα πάντα πάνω του δείχνουν ισχυρά και ειλικρινή. Παρόλα αυτά, αν βρείτε τον εαυτό σας να συμφωνεί με έναν Κριό όλο και περισσότερο σε θέματα που κάποτε είχατε άλλη άποψη, ίσως θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας.

Γιατί ως Κριός το καλύτερο κόλπο του για να σας χειρίζεται είναι να σας οδηγεί και να σας ελέγχει, είναι να σας παίρνει με το μέρος του και να προσποιείται ότι τον ενδιαφέρει η γνώμη σας, ενώ το μόνο που θέλει είναι να την ελέγξει.

Ταύρος
Ταύρος: 20 Απριλίου – 20 Μαίου

Ο άντρας Ταύρος είναι προσγειωμένος αλλά το πιο χειριστικό χαρακτηριστικό του είναι η επιμονή και η ξεροκεφαλιά του.

Η στενομυαλιά του κάποιες φορές μπορεί να είναι απαγορευτική για τους γύρω του αλλά ξέρει πώς να κάνει οποιονδήποτε δύσπιστο σε οποιοδήποτε θέμα με το να επιμένει συνεχώς στις απόψεις του και να είναι αμετακίνητος.

Είναι σύνηθες για έναν Ταύρο να εμμένει σε αυτά που πιστεύει ακόμα κι αν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάνει λάθος. Η ξεροκεφαλιά του μπορεί να γίνει χειριστική, απλώς επειδή δεν αλλάζει τη γνώμη του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να του την αλλάξει.

Δίδυμοι
Δίδυμοι: 21 Μαίου – 21 Ιουνίου

Ο άντρας Δίδυμος είναι ειδικός στο να εναλλάσσει τα συναισθήματά του. Ό,τι λέει, το λέει με τέτοια σιγουριά και πειθώ που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι ανειλικρινής.

Μπορεί όμως αυτό που σας λέει να μην ισχύει, αφού ίσως να είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει κάποιος άλλος. Και είναι ικανός να αλλάξει τη γνώμη του, ώστε να επωφεληθεί.

Η ευθύτητα του Δίδυμου μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ελκυστική από πολλούς, ακόμα κι αν ο ίδιος λέει διαφορετικά πράγματα στον καθέναν. Θα κάνει και θα πει ακριβώς αυτό που είναι το καλύτερο για εκείνον κάθε φορά.

Καρκίνος
Καρκίνος: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Ο Καρκίνος χρησιμοποιεί τα συναισθήματά του ως εργαλείο χειρισμού. Όπως για παράδειγμα, όταν δείχνει γλυκός και ευαίσθητος, ενώ στην πραγματικότητα είναι ψυχρός και υπολογιστικός. Ξέρει καλά πώς να παίζει με την καρδιά κάποιου για να τον κάνει να νιώσει άσχημα.

Είτε κάνει πως πνίγεται για να του δώσετε σημασία είτε επινοεί μια ιστορία για κάποια πρώην του που τον πλήγωσε, όσα λέει μπορεί να είναι απλώς παραμύθια.

Χρησιμοποιεί αυτά που ξέρει ότι θα κάνουν τους άλλους να τον δουν υπό ένα πιο ελκυστικό φως και να φανεί σαν το θύμα της υπόθεσης μόνο και μόνο για να τους πιάσει απροετοίμαστους και να τους εκμεταλλευτεί.

Λέων
Λέων: 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Ο άντρας Λέοντας είναι λιοντάρι και κυνηγός. Και το μεγαλύτερο του εργαλείο για να σας χειρίζεται είναι να χτυπάει στην περηφάνια σας. Η τεχνική του είναι να λέει κάτι όμορφο κρύβοντας στην επόμενη πρόταση μια μικρή προσβολή.

Και τελειώνει χρησιμοποιώντας λόγια που δημιουργούν άλλη μια όμορφη πρόταση, ώστε να κάνει τον άλλον να αναρωτιέται, αν πρέπει να προβληθεί ή όχι.

Ξέρει ότι με αυτόν τον τρόπο στο τέλος, ο άλλος θα «σπάσει» και θα τον κάνει να νιώσει άσχημα για τον εαυτό του, ώστε μετά ως γνήσιος Λέοντας να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του.

Παρθένος
Παρθένος: 23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Ο άντρας Παρθένος χειραγωγεί τους άλλους με την ευφυΐα και την τάση του να ελέγχει τα πάντα. Προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, ένας Παρθένος είναι ικανός ακόμα και να κάνει κάποιον να νιώσει χαζός.

Αν βγαίνετε με Παρθένο, να περιμένετε μεγάλα λόγια και βαριές δηλώσεις που θα χρησιμοποιήσει για να σας μπερδέψει και μετά να προσπαθήσει να σας εξηγήσει, ώστε να τον χρειαστείτε και να μπορέσει να σας χειριστεί.

Με το να δείχνει ότι ξέρει τα πάντα εντυπωσιάζει τους γύρω του, κάτι που ξέρει και το χρησιμοποιεί για να νιώσει ο ίδιος ανώτερος. Η χειριστικότητά του εκδηλώνεται όταν χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του για να καταφέρει να πλάσει τις απόψεις των άλλων όπως τον βολεύει.

Ζυγός
Ζυγός: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Ο Ζυγός είναι ο τύπος που ξέρει να περνάει καλά και το χρησιμοποιεί για να σας χειριστεί. Είναι η ψυχή του πάρτι, κάτι που αφοπλίζει τους γύρω του και τους κάνει να μην τον παίρνουν στα σοβαρά, αφού δεν τον θεωρούν απειλή.

Αυτό τον βοηθάει να παίρνει τους ανθρώπους με το μέρος του, αφού στα μάτια τους είναι συνήθως ο καλόγνωμος και χαρούμενος τύπος.

Έτσι γίνεται πάντα αρεστός και όλοι θέλουν να είναι στην παρέα του. Όταν πληγώνει τους γύρω του, τους παίρνει χρόνο να το καταλάβουν, αφού είναι κάτι τόσο αναπάντεχο. Το κεντρί του όμως μπορεί να δηλητηριώδες.

Σκορπιός
Σκορπιός: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου

Ο Σκορπιός είναι γοητευτικός και ξέρει να μαγνητίζει τους γύρω του. Έχει τον τρόπο να προκαλεί ένα μυστήριο και να ιντριγκάρει τους άλλους. Μπορεί να έλκει εύκολα, αν και με έναν σκοτεινό τρόπο που κανείς δεν παρατηρεί.

Αυτός είναι και ο τρόπος του να χειραγωγεί συναισθηματικά τους γύρω του. Από μέσα του είναι κυκλοθυμικός, αλλά χρησιμοποιεί το χαμόγελό του και την αστραφτερή ματιά του για να θολώσει τα νερά.

Δείτε Επίσης

Ζώδια: Ποιο είναι το συναισθηματικό σας αδύναμο σημείο;

Κινείται παρασκηνιακά και ξέρει να χειρίζεται αριστοτεχνικά τα συναισθήματα των γύρω του, κάνοντας τους να νομίζουν ότι όλα πάνε καλά. Οι τακτικές χειρισμού για να γοητεύσει κάποιον είναι το πάθος που μοιάζει ωραίο, κάνοντας τους άλλους να μην υποψιάζονται εύκολα τη σκοτεινή τους πλευρά.

Τοξότης
Τοξότης: 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Ο Τοξότης είναι μεγάλος παραμυθάς. Λέει πράγματα που δεν εννοεί και δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Είναι πολύ καλός στο να τραβάει την προσοχή με τις ιστορίες του και να λέει μεγάλα λόγια που δεν κάνει πράξη.

Είναι αυτός που λέει πρώτος «Σ’ αγαπώ», ενώ δεν το εννοεί πραγματικά. Έχοντας μεγάλες απαιτήσεις από τη ζωή, μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ονειροπόλος και αισιόδοξος, όταν στην πραγματικότητα απλώς λέει το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό.

Αν καταλάβει ότι έχετε αρχίσει να τον υποπτεύεστε θα σας πει ακριβώς αυτά που θέλετε να ακούσετε για να τον εμπιστευτείτε ξανά.

Αιγόκερως
Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Ο Αιγόκερως χειρίζεται αθόρυβα αλλά ισχυρά. Δεν εκφράζεται λεκτικά, αλλά προτιμά τη δράση. Για παράδειγμα, μπορεί να μην του αρέσει πραγματικά κάποια, αλλά αν βρεθεί στο ίδιο μαγαζί θα πληρώσει το ποτό της μόνο και μόνο για να την κάνει να νομίζει ότι ενδιαφέρεται.

Φυσικά, δεν θα πει ποτέ κάτι που θα προδώσει τις αληθινές προθέσεις του. Στην πραγματικότητα είναι πολύ προσεκτικός με τα λόγια του, κάτι που αφοπλίζει τους γύρω τους και τον βοηθάει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Είναι το «σιγανό ποταμάκι» που επωφελείται από αυτή τη στάση γιατί κανείς δεν τον υποπτεύεται, ενώ ο ίδιος χειρίζεται τις καταστάσεις όπως θέλει και συνήθως προς το συμφέρον του.

Υδροχόος
Υδροχόος: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Ο άνδρας Υδροχόος έχει ισχυρή διαίσθηση και αντίληψη. Ξέρει να εντοπίζει τις αδυναμίες των ανθρώπων και τι τους συγκινεί και χρησιμοποιεί την ικανότητα αυτή για να τους πάρει με το μέρος του.

Κάνει την έρευνά του και είναι ικανός ακόμα και να αλλάξει τις συνήθειές του προκειμένου να σας προσεγγίσει, παίζοντας το ίδιο παιχνίδι ακόμα και όταν πετύχει τον σκοπό του.

Η ευφυΐα του χρησιμεύει ως όπλο, γιατί οι άλλοι τον εμπιστεύονται αυτόματα νομίζοντας ότι τους καταλαβαίνει σε βάθος. Είναι επιδέξιος στο να είναι συναισθηματικά χειριστικός και να κάνει τους άλλους να βασίζονται, ενώ στην πραγματικότητα έχει απλώς μάθει τα κουμπιά τους.

Ιχθύες
Ιχθύες: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ο Ιχθύς είναι εξαιρετικά ικανός στο να φορτώνει τις ευθύνες στους άλλους. Δεν παραδέχεται ποτέ ότι φταίει, ενώ αντίθετα πείθει πολύ εύκολα τους γύρω του ότι έχουν όλη την ευθύνη.

Χειρίζεται με τέτοιο τρόπο τις καταστάσεις, ώστε να σας κάνει να νιώθετε άσχημα, αφού διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι το φταίξιμο και το λάθος είναι δικό τους.

Αυτή η ικανότητα χρειάζεται πολλή κουβέντα, κάτι που ξέρει καλά ο Ιχθύς. Καταφέρνοντας να ξεφεύγει μόνο με τα λόγια και να παριστάνει το θύμα ή τον ήρωα, ανάλογα με την περίσταση, χειρίζεται τους ανθρώπους με μαεστρία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.