Τα 5 κορυφαία σημάδια ότι βρήκατε την αγάπη της ζωής σας, σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων

Τα 5 κορυφαία σημάδια ότι βρήκατε την αγάπη της ζωής σας, σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων

Όσον αφορά την επιλογή ενός ατόμου για να φτιάξουμε μια ζωή μαζί του, πολλά ζευγάρια θα σας πουν ότι «απλώς ήξεραν». Και ενώ φυσικά, για κάποιους, αυτή η απάντηση είναι αρκετή, θέλαμε να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά. Τι πραγματικά ξεχωρίζει μια αιώνια αγάπη από μια καταδικασμένη σχέση ή κάτι ενδιάμεσο; Η φυσική σύνδεση έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι νομίζουμε; Πρέπει πραγματικά να έχετε παρόμοιες αξίες με τον σύντροφό σας; Η αγάπη είναι περίπλοκη, γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε ειδικούς σχέσεων για να μάθουμε τα πέντε κορυφαία σημάδια ότι έχετε βρει τον έρωτα της ζωής σας.

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου
Photo: Brannon Naito-Unsplash

1. Έχετε ισχυρή σωματική ΚΑΙ συναισθηματική σύνδεση

Για να είστε σε μια ερωτική σχέση, είναι απαραίτητο όχι μόνο να έχετε μια φυσική έλξη ο ένας προς τον άλλον, αλλά και να συνδεθείτε σε συναισθηματικό επίπεδο. Ο Lee Phillips, ψυχοθεραπευτής και θεραπευτής σεξ και ζευγαριών, πιστεύει ότι αυτό είναι το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι έχετε μια επιτυχημένη και μακροχρόνια σχέση.

«Όταν οι άνθρωποι έχουν βρει την αγάπη της ζωής τους, πρέπει να υπάρχει μια συναισθηματική και σωματική σύνδεση», λέει. «Η συναισθηματική σύνδεση έχει να κάνει με τις πιο ευάλωτες πλευρές μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να μοιράζονται την ιστορία της παιδικής τους ηλικίας, τους βαθύτερους φόβους και τις ανάγκες τους και τα πράγματα που τους κάνουν να νιώθουν ζήλια και θυμό».

Όσον αφορά τη σωματική εγγύτητα, ο Phillips δίνει σημασία στο «να κάνουν κομπλιμέντα για το πόσο ωραίος φαίνεται ο σύντροφός σου, να αγαπάς τον τρόπο που φιλάει και να λαμβάνεις σεξουαλική ικανοποίηση».

Εάν η συναισθηματική και σωματική σύνδεση ξεκινά αργά στη σχέση σας, μην ανησυχείτε! Ο Phillips λέει ότι δεν χρειάζεται να βιαστείτε σε τίποτα. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να συμβεί με τον σωστό τρόπο, αλλά αυτό χτίζεται πραγματικά κατά τη διάρκεια των ραντεβού», λέει. «Όσο περισσότερο χρόνο περνούν μαζί δύο άνθρωποι, τόσο περισσότερο αρχίζουν να πλησιάζουν συναισθηματικά και σωματικά».

2. Ο σύντροφός σας νιώθει σαν στο σπίτι του

Οι άνθρωποι συχνά λένε, «το σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά», και αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο, όταν πρόκειται να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας.

Ο Jaime Bronstein, ένας γνωστός θεραπευτής σχέσεων και συγγραφέας του MAN*ifesting μας λέει ότι αν εσείς και ο σύντροφός σας βλέπετε ο ένας τον άλλον ως το «σπίτι» σας, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι αιώνιας αγάπης.

«Όταν έχεις βρει την αγάπη της ζωής σου, νιώθεις ένα όμορφο συναίσθημα οικειότητας με αυτό το άτομο», λέει. «Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, θα νιώθεις ότι τον γνωρίζεις από πάντα. Νιώθεις μια ηρεμία στην καρδιά σου όταν είσαι κοντά του».

Ο Sam Whittaker, ένας άλλος ειδικός σχέσεων, συμφωνεί. «Όταν ερωτεύεσαι, είναι φυσιολογικό να νιώθεις ζαλάδα και νευρικότητα όταν είστε μαζί», λέει. «Το πάθος και η έξαψη είναι επίσης κοινά στην αρχή. Αλλά όταν βρίσκεις κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και προστατευμένος, ξέρεις ότι έχεις βρει το άτομο με το οποίο θα είσαι μαζί».

3. Έχετε κοινές αξίες

Η Megan Harrison, ειδικός σε θέματα γάμου και οικογένειας λέει ότι το να έχεις κοινές αξίες με τον σύντροφό σου είναι σημαντικό μακροχρόνια.

«Ένα από τα κορυφαία σημάδια ότι έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο είναι να ανακαλύψετε ότι έχετε πολλά κοινά με αυτό το άτομο και ότι μοιράζεστε παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες για το μέλλον», λέει. «Σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί και θέλετε να γνωριστείτε καλύτερα».

Δείτε Επίσης
Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή μας;

Η Aditya Kashyap Mishra, ειδικός σχέσεων έχει παρόμοιες σκέψεις. «Αν εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, τότε είστε στον σωστό δρόμο», λέει. «Αυτό είναι το θεμέλιο κάθε ισχυρής σχέσης. Όταν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, είναι πιο πιθανό να συμφωνείτε, όταν καλείστε να πάρετε  σημαντικές αποφάσεις».

4. Ο σύντροφός σας λατρεύει τις ατέλειές σας

Η αγάπη δεν είναι πάντα ουράνια τόξα και συννεφάκια – τα πράγματα θα είναι δύσκολα κατά καιρούς. Αλλά αν ο σύντροφός σας συνεχίζει να σας αγαπά παρά τα λάθη σας και σας ανεβάζει αντί να σας γκρεμίζει όποτε κάνετε λάθος, έχετε βρει έναν πολύ καλό άνθρωπο για να αφοσιωθείτε.

Η Sameera Sullivan, ειδικός σχέσεων λέει ότι είναι σίγουρο σημάδι ότι η σχέση σας θα μπορούσε να είναι για πάντα εάν, «ο σύντροφός σας έχει δει τις χειρότερες στιγμές σας και εξακολουθεί να σας αγαπά. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες και ιδιορρυθμίες, δεν θα αλλάζατε τίποτα ο ένας στον άλλον».

Κανείς δεν είναι τέλειος σε αυτόν τον κόσμο και αν βρεις κάποιον που εκτιμά κάθε σου ελάττωμα και ατέλειες, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι αιώνιας αγάπης.

5. Έχετε υγιή όρια μεταξύ σας

Τα όρια είναι απίστευτα σημαντικά σε μια σχέση, επειδή βοηθούν εσάς και τον σύντροφό σας να αξιολογήσετε με τι αισθάνεστε άνετα ή όχι, καθώς και να καθορίσετε πώς περιμένετε να συμπεριφέρεστε ανάμεσά σας. Η Phillips λέει ότι το να υπάρχουν υγιή όρια είναι απαραίτητο και ένα σίγουρο σημάδι ότι τα έχετε βρει ανάμεσά σας.

Αυτά τα όρια σε όλες τις σχέσεις και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και τις ερωτικές, είναι εξαιρετικά σημαντική πτυχή. Τα όρια διατηρούν μία σχέση ισορροπημένη. Μπορούν να ενδυναμώσουν κάθε σύντροφο, να αποτρέψουν την εμπλοκή και να αποφύγουν τη δυσαρέσκεια».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.