Don’t worry, be happy!

Don't worry, be happy!

Σύμφωνα με έρευνες, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Και το ταξίδι προς την ευτυχία μπορεί να γίνει απόλυτα εφικτό, εάν ακολουθήσουμε 20 απλές συνήθειες που αποτελούν αποδεδειγμένα, τρόπο ζωής στους ευτυχισμένους ανθρώπους!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις στις αρχές του νέου χρόνου; Σε πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες απάντησαν πως έχουν πάρει μία σημαντική απόφαση [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]  για τον εαυτό τους, για το 2018. Παλαιότερες έρευνες, όμως, αποδεικνύουν πως μόνο το 8% από αυτούς θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους…

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πιθανότητα να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας αυτήν τη στιγμή, είναι δεκαπλάσια από ό,τι σε άλλες στιγμές του έτους.

Οπότε, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, τον χαρακτήρα, το σώμα μας ή ό,τι άλλο επιθυμούμε περισσότερο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Με τις 20 προτάσεις που ακολουθούν μπορούμε να δώσουμε στην καθημερινότητά μας μια πιο αισιόδοξη και θετική ματιά, διότι μας αξίζει να είμαστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ!

1. Το δώρο της ζωής

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας κάθε πρωί με ένα πλατύ χαμόγελο, καθώς γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλη την ημέρα εστιάζουμε στις όμορφες στιγμές, όπως ένα παιδί, αγνοώντας τις μικροαναποδιές!

2. Δίψα για γνώση

Οι νέες πληροφορίες για ζητήματα γύρω από την καριέρα και τα ενδιαφέροντα μας, αποτελούν κινητήρια δύναμη που μας δίνει την ευκαιρία να αναζωογονηθούμε και να νιώσουμε πιο ενεργοί!

3. Εργασία και χαρά

Εάν ανήκουμε στο 80% των ανθρώπων που δεν αγαπούν τη δουλειά τους, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ισορροπήσουμε. Πώς; Αλλάζοντας αντικείμενο ή βρίσκοντας οπωσδήποτε χρόνο για να ασχοληθούμε με διάφορες άλλες ασχολίες που μας ξεκουράζουν και μας ευχαριστούν.

4. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

Το γνωστό ρητό αποδεικνύει πόσο πολύ επηρεαζόμαστε από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Τα θετικά άτομα μας ενθαρρύνουν να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, πιστεύουν στις δυνατότητές μας και μας αποδέχονται για αυτό που είμαστε, οπότε έχουν τη θέση που τους αξίζει δίπλα μας!

5. Το γέλιο κάνει καλό

Δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα πάντα σοβαρά… Εάν αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τις αρνητικές καταστάσεις χαλαρώνουμε την ατμόσφαιρα και επισημαίνουμε πως κανείς δεν είναι τέλειος, αποφορτίζοντας το βαρύ κλίμα!

6. Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Δεν χρειάζεται να βουτάμε στην αυτολύπηση μόλις εμφανίζεται ένα πρόβλημα, αλλά να διεκδικούμε τη λύση του γρήγορα και μεθοδικά. Αντιμετωπίζοντας κάθε εμπόδιο ως μια ευκαιρία για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, εξασφαλίζουμε το θετικό του αποτελέσματος.

7. Η δύναμη της συγχώρεσης

Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η κακία και το μίσος, πρώτα από όλους επιβαρύνουν εμάς τις ίδιες! Δίνοντας συγχώρεση, ακόμα και στον πιο δεινό εχθρό μας νιώθουμε απελευθέρωση, γαλήνη και ηρεμία.

8. Ειλικρινείς, άρα και χαρούμενες

Μελετώντας την ιδιοσυγκρασία των ευτυχισμένων ανθρώπων, διαπιστώνουμε με ευκολία πως η καθημερινότητά τους βασίζεται στην ειλικρίνεια. Εάν λοιπόν, είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους, η ζωή μας απλοποιείται καθώς οι αποφάσεις και οι πράξεις μας βασίζονται στην εντιμότητα.

9. Η ουσία της αποδοχής

Προσεγγίζουμε τους συνανθρώπους μας με ευγένεια, καλοσύνη και γενναιοδωρία. Αποδεχόμαστε και σεβόμαστε τους γύρω μας για αυτό που είναι, κατανοώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δεν προσπαθούμε να τους αλλάξουμε, αλλά τους βοηθάμε σε κάθε ευκαιρία.

10. Ανιδιοτελής αγάπη

Με το να δεχόμαστε τους άλλους για αυτό που είναι, καταφέρνουμε να μην θέτουμε όρια ή προϋποθέσεις για την αγάπη μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι ή νιώθουμε δυσαρέσκεια για κάποια πράξη των αγαπημένων μας προσώπων, δεν σημαίνει πως σταματάμε να τους αγαπάμε ή πως θα ασκήσουμε ψυχολογική βία, για να απολαμβάνουν την αγάπη μας!

11. Είμαστε ευγνώμονες

Εάν αντιληφθούμε την αξία όσων έχουμε, αισθανθούμε ευγνωμοσύνη για αυτά και φροντίσουμε να την εκφράζουμε με κάθε τρόπο, τότε είμαστε ευτυχισμένες! Τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, όπως η υγεία μας, το σπίτι, η δουλειά μας, η οικογένεια και οι φίλοι μας είναι πολύ σημαντικά, για να αδιαφορούμε.

12. Η αισιοδοξία είναι η αιτία

Ως ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο! Εστιάζοντας στη θετική πλευρά κάθε κατάστασης, ακόμα και εάν είναι δύσκολο να την εντοπίσουμε με την πρώτη ματιά, διώχνουμε συνειδητά τις αρνητικές σκέψεις και αντικρίζουμε με αισιοδοξία κάθε στιγμή.

13. Προσωπικό ενδιαφέρον

Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας αισθανόμαστε πλήρεις και ισορροπημένες. Φροντίζοντας τόσο την υγεία μας, το σώμα μας, όσο και το πνεύμα μας ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση μας.

Δείτε Επίσης
Πώς θα νιώσετε ευτυχία ανάλογα με το ζώδιό σας!

14. Θέμα αυτοπεποίθησης

Το να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που είναι, χωρίς να προσπαθούμε να προσποιηθούμε κάτι διαφορετικό, καθορίζει τη συμπεριφορά και την ηρεμία μας. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, τις επιθυμίες μας, τα πιστεύω και τα θέλω μας, τα όρια και τις αδυναμίες μας, αισθανόμαστε σίγουρες για τον εαυτό μας και τις επιλογές μας και δεν διαμορφώνουμε τη ζωή μας προς ευχαρίστηση των γύρω μας.

15. Με υπομονή και επιμονή πάντα επιτυγχάνεις

Το να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία ως ένα ακόμα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας θεωρείται αποδεδειγμένα, η πιο έξυπνη κίνηση! Η υπομονή και η επιμονή μας, μας δικαιώνουν καθώς δεν σταματάμε την όποια προσπάθεια, εστιάζουμε στο στόχο μας και τον διεκδικούμε με κάθε τρόπο.

16. Αυτοέλεγχος και αναγνώριση

Δεν υπάρχει λόγος άγχους, προσπάθειας ή εκνευρισμού για να αλλάξουμε καταστάσεις που δεν ελέγχονται από εμάς. Μπορούμε, όμως, να προλαμβάνουμε καταστάσεις που μας αφορούν και να παίρνουμε τον έλεγχο, ώστε να μην γινόμαστε έρμαιο των εξελίξεων!

17. Ξεπερνάμε τους γύρω μας

Δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με το τι λένε ή κάνουν οι άλλοι, δεν κρίνουμε και δεν καταπιανόμαστε με κουτσομπολιά και δολοπλοκίες! Ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει, όπως του αρέσει, όπως και εμείς οι ίδιες, άλλωστε. Εστιάζουμε λοιπόν, στη δική μας ζωή και στο πώς να την βελτιώσουμε, φροντίζοντας τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

18. Απόλαυση άνευ ορίων

Ζούμε την κάθε ημέρα, απολαμβάνοντας τις μικρές χαρές της ζωής, όπως το ηλιοβασίλεμα, ένα φλιτζάνι τσάι, το χρώμα του ουρανού, τη μυρωδιά των λουλουδιών, μια βόλτα στο δάσος, το περπάτημα στην παραλία και πολλά μικρά και καθημερινά, ώστε να μην μένουμε προσκολλημένες στο παρελθόν, αλλά ούτε να ανησυχούμε διαρκώς για το μέλλον!

19. Σχέσεις ζωής

Προστατεύουμε και προσπαθούμε να καλλιεργούμε κάθε ημέρα τις σχέσεις μας με την οικογένεια μας και τους φίλους μας. Για αυτόν τον σκοπό αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο και δείχνουμε το ενδιαφέρον μας. Γινόμαστε υποστηρικτικές με τους γύρω μας, δείχνουμε κατανόηση, εκφράζουμε την αγάπη μας και να κρατάμε τις υποσχέσεις μας!

20. Αίσθηση ευθύνης

Πάνω από όλα, αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε 100% υπεύθυνες για τη ζωή μας. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ελέγχουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις και τα λόγια μας. Παραδεχόμαστε τα λάθη μας και έτσι, είμαστε το ίδιο υπεύθυνες τόσο για τις επιτυχίες, όσο και για τις αποτυχίες μας!

Ευτυχισμένο το 2018!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.