Γαμήλια τελετή: Η πρόβα της έγγαμης ζωής!

Γαμήλια τελετή: Η πρόβα της έγγαμης ζωής!

Η οργάνωση της γαμήλιας τελετής είναι ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια σε ένα γάμο, με προβλήματα να εμφανίζονται από παντού. Από τον τόπο και τον αριθμό των καλεσμένων, μέχρι τον αριθμό  των ορόφων της τούρτας και την απόχρωση ή το υλικό της πρόσκλησης. Εφαρμόστε τα μαθήματα που θα λάβετε από την εμπειρία του ταξιδιού της οργάνωσής του και εξασφαλίστε ένα λαμπρό μέλλον με τον σύζυγό σας!

Από τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Από τη στιγμή του αρραβώνα μέχρι και τη μεγάλη μέρα, με κάθε απόφαση που παίρνετε και κάθε εμπόδιο που ξεπερνάτε, δείχνετε τη δική σας δύναμη στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα βελτιώνετε κάποιες ικανότητές σας που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε έναν επιτυχημένο γάμο, όπως να μην ξεφύγετε από τον γαμήλιο προϋπολογισμό, να χειριστείτε την οικογενειακή πολιτική και να ξέρετε πότε πρέπει να πάρετε ένα ξε-αγχωτικό διάλειμμα από όλα αυτά.

Μην αφήσετε τα χρήματα να σας χωρίσουν

Οι οικονομικές διαφορές μπορούν να καταστρέψουν και τον πιο ευτυχισμένο γάμο. Προκειμένου να τον προστατεύσετε, να παίρνετε πάντα στα σοβαρά τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό και να ξετρελένεστε με ακριβά πράγματα που μπορεί να επιθυμείτε αλλά δεν σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας.

Βρείτε χρόνο για τους αγαπημένους ανθρώπους σας – άλλωστε σας βοήθησαν να γίνετε αυτό που είστε σήμερα

Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του γάμου, συμπεριλάβατε και τους γονείς ή τα αδέρφια σας με κάποιον τρόπο, είτε προσκαλώντας τους στη δοκιμή του νυφικού είτε με άλλες χειρονομίες που έχουν νόημα. Μετά τη μέρα του γάμου και για όλα τα επόμενα χρόνια, φροντίστε να φτιάξετε ένα πλάνο που να συνδέει και τις δύο κατηγορίες οικογενειών σε τακτική βάση.

Η ευγνωμοσύνη είναι κρίσιμη για μια χαρούμενη ζωή

Όπως ακριβώς στείλατε τα ευχαριστήρια μηνύματα για τα γαμήλια δώρα, είναι τόσο σημαντικό το να λέτε ευχαριστώ με τον τρόπο σας σε οποιονδήποτε βάζει φως και γέλιο στην καθημερινότητά σας. Μπορεί να είναι ένα δείπνο με τους γονείς σας, ή ένα πάρτι-έκπληξη για τους φίλους σας. Όλοι έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι τους εκτιμάτε.

Να τιμάτε τα όρια του καθενός από τους δυο σας

Θα κάνετε τον γάμο σας πολύ δυνατότερο με το να δεσμευτείτε στην ανοιχτή επικοινωνία. Αντί να πείτε απλά «όχι» σε κάποιο αίτημα του συντρόφου σας ή το αντίστροφο, πάρτε τον χρόνο να εξηγήσετε γιατί νιώθετε έτσι, να ακούσετε και τη δική του πλευρά του και να θέσετε προτεραιότητα στα συναισθήματα αυτού που κρίνετε ισχυρότερα. Ένας καλός γάμος χαρακτηρίζεται από συνεργασία, η οποία αποκαθιστά την ισορροπία σε στιγμές κρίσης.

Δείτε Επίσης
Παιδί και ήλιος: Ενημερωθείτε και μην αμελείτε!

Παραμείνετε προσαρμόσιμες και έχετε ένα Plan B για περιπτώσεις ανάγκης

Μια έξυπνα δομημένη οργάνωση τελετής γάμου συμπεριλαμβάνει ένα (ή και περισσότερα) back-up σχέδια. Ένας εσωτερικός χώρος σε περίπτωση που βρέξει, ένα άλλο μπουκέτο με λουλούδια σε περίπτωση που ο ανθοπώλης δεν μπορεί να βρει κάποια από τα εκτός-σεζόν λουλούδια που ζητήσατε. Στην έγγαμη ζωή σας, μην χάνετε χρόνο μένοντας άκαμπτα προσκολλημένες στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμά σας του οποίου η παραβίαση νιώθετε πως θα σας καταστρέψει. Δεν είναι το θέμα το τι μας συμβαίνει. Είναι το πώς ανακάμπτουμε.

Προσπαθήστε να ξεφεύγετε από όλα και επιστρέψτε να είστε ο εαυτός σας

Όταν το στρες συσσωρεύεται, τα πράγματα ασχημαίνουν. Ίσως βρείτε τον εαυτό σας να τρελαίνεται για μικρά πραγματάκια, να κοιμάται λίγο, να είναι υπερβολικός στις αντιδράσεις του, να ξεσπά. Το να ξεφύγετε για λίγες ώρες ή μέρες από τα «πρέπει» της καθημερινότητας μαζί με τον σύζυγό σας, θα χαμηλώσει τα επίπεδα του άγχους σας και θα σας φέρει πιο κοντά.

Να είστε παρούσα – όλα περνούν υπερβολικά γρήγορα

Η ημέρα του γάμου σας περνάει τόσο γρήγορα. Τη μια στιγμή ανταλλάσσετε βέρες και την άλλη η γαμήλια μπάντα ανακοινώνει ότι αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς. Τη μια στιγμή αλλάζετε σπίτι για να χωράτε τόσο με το παιδί που εγκυμονείτε όσο και με αυτά που θα ακολουθήσουν στην πορεία, και την άλλη γιατί τα παιδιά σπουδάζουν και το σπίτι είναι πολύ μεγάλο για τους δυο σας. Φροντίστε κατά τη διάρκεια της γαμήλιας ζωής σας, όπως και στη γαμήλια τελετή, να σταματάτε, να κοιτάτε γύρω σας και να απορροφάτε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Ζήστε κάθε λεπτό στο μέγιστο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.