Ο δρόμος προς την ενηλικίωση, με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη!

Ο δρόμος προς την ενηλικίωση, με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη!

Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πότε πραγματικά, έχουμε ενηλικιωθεί! Πολλές φορές μάλιστα, ο όρος του «ενήλικα» μας ακολουθεί μόνο κατ’ όνομα! Αισθανόμαστε νέα, ανέμελα παιδιά στα ρούχα ενός μεγάλου ή έχουμε ωριμάσει πριν από την ώρα μας; Τα άστρα αποκαλύπτουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που ρίχνουν φως στην υπόθεση…

Πόσο σημαντική είναι για εμάς η έννοια της ωριμότητας; Ακολουθούμε τα στερεότυπα ή έχουμε τη δική μας λογική, ως προς το ζήτημα; Είναι αλήθεια πως η ωριμότητα εξαρτάται από τον καθένα μας, προσωπικά. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά, ανάλογα με τον τρόπο που μεγαλώσαμε και το κοινωνικό μας περιβάλλον. Μέχρι εδώ, καλά!

Οι ειδικοί αστρολόγοι, όμως, επεσήμαναν μερικές από τις μικρές μας συνήθειες και συμπεριφορές που σηματοδοτούν τις βαθμιαίες εναλλαγές του χαρακτήρα μας, ως προς την ενηλικίωση, με βάση το ζώδιο μας. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, τη δική μας πραγματικότητα!

Κριός
Κριός: Be cool! Η ζωή είναι ωραία και χωρίς αυθορμητισμό, εκτός ορίων

Γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή οι Κριοί, μερικές φορές αντιμετωπίζουν αντίθετα αποτελέσματα εξαιτίας του ταπεραμέντου τους.  Η αίσθηση ευφορίας μπορεί να είναι για αυτούς η κινητήριος δύναμή τους και η τυπική συμπεριφορά ενός ενήλικα να μην ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους.

Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως κάθε καινούργιο ρούχο πρέπει να έχει και μια τρύπα στην περιοχή της ετικέτας, μια και την τραβούν ασυναίσθητα αδημονώντας να φορέσουν το νέο τους απόκτημα, όπως τα μικρά παιδιά!

Μπορούν να αντιληφθούν την ωριμότητα πολύ πιο εύκολα λοιπόν, αρκεί να συνειδητοποιήσουν πως με αυτόν τον τρόπο εκλογικεύουν και τον κόσμο γύρω τους. Έτσι, δεν επιτρέπουν πλέον, να υπάρχουν «τρύπες» και στο συναισθηματικό τους κόσμο.

Επιλέγουν να προσέχουν και να αγαπούν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς και τα πράγματά τους. Δεν είναι άλλωστε, καθόλου τυχαίο που φίλοι και γείτονες εξυμνούν την αλληλεγγύη τους, τη στιγμή που σώζουν μια γάτα ή βοηθούν στην αλλαγή του ελαστικού με το ολοκαίνουργιο, σιδερωμένο πουκάμισό τους!

Ταύρος
Ταύρος: Μην ασχολείστε με ασήμαντες λεπτομέρειες

Το να εκμαιεύσουμε πληροφορίες από έναν Ταύρο είναι αρκετά δύσκολο, ακόμα και κατ’ ιδίαν. Είναι στην φύση του να παρακρατά όλες τις πληροφορίες, εκτός από τις άκρως σημαντικές. Κάτω ,όμως, από την επιφάνεια, ελλοχεύει μια πλούσια πηγή συναισθημάτων και σύνθετων επιθυμιών. Δεν είναι τυχαίο που επιλέγουν να πάρουν τον χρόνο τους, ώστε να επιλύσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Μια κίνηση απόλυτα υγιής, που θεωρείται πολυτέλεια για πολλούς άλλους και τους δίνει την ευκαιρία να προσέχουν τον εαυτό τους με επιτυχία. Η υπομονή τους πάλι, τους κάνει έναν από τους σοφότερους του ζωδιακού κύκλου και είναι και ο λόγος, που όλοι ζητούν τις συμβουλές τους.

Όμως, όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν, έχουν την τάση να υπεραναλύουν τις καταστάσεις. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν και να κατανοήσουν μέχρι και την παραμικρή, ίσως και πιο ασήμαντη λεπτομέρεια! Οι ώριμοι Ταύροι, όμως, γνωρίζουν καλά πώς να αφήσουν στην άκρη τα δευτερεύοντα στοιχεία, αντιλαμβανόμενοι πως σημασία έχει η μεγάλη εικόνα!

Δίδυμοι
Δίδυμοι: Όχι άλλα σχόλια!

Τόσο οι μεγαλύτεροι, όσο και οι νεότεροι Δίδυμοι θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα και στη συνέχεια, να  μοιράζονται τις πληροφορίες με τους γύρω τους. Μπορούμε να πούμε πως είναι οι μικροί αγγελιοφόροι του ζωδιακού! Και δεν είναι ψέμα, το γεγονός πως αγαπούν τα κουτσομπολιά και τον σχολιασμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως, δεν αγαπούν ούτε τα σχόλια ούτε και αυτούς που τα εκστομίζουν. Αλλά ένας γνήσιος Δίδυμος αδημονεί να μάθει τα νέα και να αναμεταδώσει τις ειδήσεις και τα γεγονότα, ώστε να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει άμεσα, εποικοδομητικές συζητήσεις με το άμεσο κοινωνικό του περιβάλλον.

Όσο και να θέλει, όμως, να είναι ο πρωταγωνιστής γνωρίζει πως μετά από μια επιτυχημένη πρεμιέρα ακολουθεί περίοδος σιωπής. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, θα πρέπει και να εστιάσουν για να γίνουν οι λατρεμένοι μας γείτονες!

Καρκίνος
Καρκίνος: Αρχίστε να μιλάτε, αντί να περιμένετε να σας ρωτήσουν…

Έχουν την υπερηφάνεια τους! Προσφέρουν πολλά και έχουν τις απαιτήσεις τους. Βαθιά συναισθηματικοί, οι Καρκίνοι όμως, προτιμούν να μην εισέρχονται σε άμεσες συζητήσεις. Καλύπτοντας τον εαυτό τους με ένα πέπλο μυστηρίου, περιμένουν να καταλάβετε πως πέρασαν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και να τους ρωτήσετε, σχετικά.

Οι λεπτεπίλεπτες κεραίες τους, τους κάνουν τόσο αποτελεσματικούς και ευαίσθητους την ίδια στιγμή, προβάλλοντας ένα μοναδικό συνδυασμό χαρισμάτων! Όσο περισσότερο μαθαίνουν και εκτιμούν τον εαυτό τους, όμως, αναγνωρίζουν πως δεν είναι μειονέκτημα να αναζητούν την προσοχή που τους αξίζει.

Για να το πετύχουν, πρέπει να αρχίσουν να μειώνουν τις αποστάσεις με τους γύρω τους, δείχνοντας ωριμότητα. Άλλωστε, κανείς άλλος δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό τους, εκτός από τους ίδιους!

Λέων
Λέων: Δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές για μια ταπεινή συγνώμη!

Η μελοδραματική φύση του Λέοντα σκηνοθετεί μοναδικά σενάρια με τη δύναμη της θέλησης, της εξερεύνησης, της επιείκειας, της απογοήτευσης και της αποδοχής. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο των αναζητήσεών του περιβάλλει τους πάντες!

Σε περίπτωση, όμως, που κάνει ένα λάθος η συγνώμη μπορεί να μετατραπεί στο πιο μελό σίριαλ. Θέλουν να διηγηθούν την ιστορία σας, να κλάψουν, να σας δώσουν μια τεράστια αγκαλιά και κατά κάποιο τρόπο να τιμωρήσουν τον εαυτό τους, μπροστά σας.

Αν και όλο αυτό το σκηνικό πηγάζει από μέσα τους, καλοπροαίρετα, δεν αντιλαμβάνονται και δεν συμμερίζονται τις ανάγκες του προσώπου που τους αγαπά και στο οποίο απευθύνονται. Το σημαντικό είναι να δείξουν με λίγα λόγια πως έχουν μετανιώσει και να αφήσουν τη σκηνοθεσία για άλλες περιστάσεις.

Παρθένος
Παρθένος: Χαλαρώστε τις κατευθυντήριες γραμμές σας…

Έχουν ένα σύστημα και δεν εννοούν να το εγκαταλείψουν με τίποτα! Ως γνήσιοι Παρθένοι, ακολουθούν τους προσωπικούς τους κανόνες, όσον αφορά την καθημερινότητα, την ηθική, την καθαριότητα, τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, δηλαδή στα πάντα!

Αυτό μπορεί να τους δίνει την αίσθηση της ασφάλειας που επιθυμούν και παράλληλα να γίνεται η αφορμή για να απολαύσουν τον σεβασμό και την εκτίμηση των γύρω τους. Καθώς μεγαλώνουν είναι καλό να χαλαρώσουν αυτούς τους «νόμους», τις αρχές και τις κατευθυντήριες γραμμές τους.

Αφήνοντας τα γεγονότα να καθορίσουν τη σειρά των καταστάσεων, μετριάζονται και τα «πρέπει» τους. Με μια μικρή παρέκκλιση δεν σημαίνει πως θα γκρεμιστεί και ο κόσμος τους! Ένας ώριμος Παρθένος έχει τη δυνατότητα να διαβάσει δύο βιβλία ταυτόχρονα ή να εγκαταλείψει μια επίδειξη μόδας για να απολαύσει την παρέα του, δεν είναι έτσι;

Ζυγός
Ζυγός: Όχι άλλες διαβεβαιώσεις, για τις ιδιορρυθμίες σας

Οπωσδήποτε δεν είναι μόνο επιθυμία των Ζυγών να είναι αρεστοί, αλλά και των περισσοτέρων από εμάς. Αυτό που χαρακτηρίζει ένα Ζυγό, όμως, είναι το ότι ζητάει την αποδοχή των άλλων, ρωτώντας εάν αξίζει να κάνει κάτι ή εάν θα παραμείνουμε δίπλα του.

Μεταξύ του ναι και του όχι λοιπόν, κάθε Ζυγός αναζητά την ισορροπία του! Δεν σημαίνει πάντως, πως σε καθετί πρέπει και να παίρνουν και τη σύμφωνη γνώμη όσων αγαπούν και σέβονται.

Ένας ώριμος Ζυγός γνωρίζει πότε πρέπει να το κάνει και είναι υπεύθυνος για την τελική του απόφαση, εκφράζοντάς την με πειθώ ακόμα και εάν αφορά κάτι πραγματικά, ιδιαίτερο.

Εάν αυτή η τακτική δεν ευχαριστεί κάποιους ή βρίσκουν τους Ζυγούς ιδιόρρυθμους για να είναι κοντά τους, τότε δεν χρειάζεται να ανήκουν στους λίγους και εκλεκτούς που τον συνοδεύουν, έτσι απλά!

Σκορπιός
Σκορπιός: Βρείτε την εικόνα που σας ταιριάζει!

Το να είναι σε θέση να βρουν τι τους ταιριάζει, αποτελεί δείγμα ωριμότητας για όλους, πόσο μάλλον για τους Σκορπιούς. Σε μικρότερες ηλικίες αναζητάμε την ταυτότητα της εικόνας μας. Καθώς μεγαλώνουμε, αποκτάμε την προσωπική μας αισθητική. Εάν το καλοσκεφθούν οι Σκορπιοί, συμβαίνει το ίδιο και σε αυτούς.

Πόσο μάλλον, αφού έχουν το μικρόβιο να μελετούν προσεκτικά τις τάσεις της μόδας, αλλά και το χάρισμα να βρίσκουν τι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους! «Χτίζοντας» μέρα με τη μέρα το επιθυμητό look και προσθέτοντας μια μικρή λεπτομέρεια, τελικά δημιουργούν το προσωπικό τους αριστούργημα. Και όσο προοδευτικά αναπτύσσεται η ταυτότητά τους, τόσο υποδηλώνεται και το στιλ τους.

Η δύναμη τους είναι πως γνωρίζουν τον εαυτό τους πολύ καλά, ώστε να μην προδώσουν ποτέ την εικόνα που δουλεύουν τόσο καιρό, για μια τρέλα της στιγμής. Αρκεί να φέρουμε στον νου την ακαταμάχητη Σκορπίνα, Anna Wintour, την οποία και δεν πρόκειται να δούμε ποτέ χωρίς το χαρακτηριστικό καρέ και το δυναμικό της στιλ!

Τοξότης
Τοξότης: Τέλος, στα δηλητηριώδη βέλη!

Οι Τοξότες διαθέτουν πνευματική οξυδέρκεια, είναι αρκετά φιλόδοξοι και ενημερώνονται γύρω από τις κοσμοθεωρίες και την επικαιρότητα, στοιχεία που τους κάνουν αρκετά πιο ώριμους από τους υπόλοιπους του ζωδιακού.

Όλα αυτά τα θετικά στοιχεία, όμως, μπορούν να μετατραπούν σε παγίδα για τους ίδιους, όταν αποφασίζουν να απομακρύνουν κάποιο ανεπιθύμητο πρόσωπο. Καθώς είναι διασκεδαστικοί τύποι, διαθέτουν χιούμορ και αρκετή εξυπνάδα είναι καλό να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως δεν είναι όλα παιχνίδι και πως δεν πρέπει όλοι να συμφωνούν με τους κανόνες τους.

Δείτε Επίσης

Πόσο τυχεροί είστε στη ζωή, σύμφωνα με το ζώδιό σας;

Δεν είναι άλλωστε καθόλου  τυχαίο, το πόσο εύκολα αποφασίζουν να δώσουν πληρωμένη απάντηση με καυστικό τρόπο, σε περίπτωση διαφωνίας. Αυτή είναι κι η διαφορά μεταξύ ενός ανώριμου και ώριμου Τοξότη!

Πριν λοιπόν, εκσφενδονίσουν τα βέλη τους, ας κάνουν διάλειμμα και ας συμβουλευτούν τον καλό τους άγγελο, ώστε να πράξουν το αντίθετο και να αποφύγουν τις υπερβολές, ακόμα και εάν είναι διατυπωμένες από τους ίδιους προσωπικά, δηλαδή τέλειες!

Αιγόκερως
Αιγόκερως: Οι ώριμοι του ζωδιακού!

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Αιγόκεροι έχουν γεννηθεί ήδη ώριμοι! Αποπνέουν ωριμότητα, υπευθυνότητα και σταθερότητα. Δεν φαντάζει διόλου περίεργο λοιπόν,  που πολύ συχνά τους αναθέτουν τον ρόλο του CEO, καθώς διαθέτουν ηγετικά χαρίσματα.

Γενικά, εμπνέουν εμπιστοσύνη και είναι πραγματικά, αξιόπιστοι. Το επόμενο βήμα για αυτούς είναι να γνωρίζουν πότε είναι πραγματικά το αφεντικό και πότε όχι. Και όταν δεν είναι, δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν να είναι!

Οπωσδήποτε έχουν τη διάθεση να προσφέρουν τη βοήθειά τους και μπορούν να τη ζητήσουν, εξίσου. Το θέμα είναι πως δεν ταιριάζει να ζητούν επανειλημμένα από κάποιον να τους διαβιβάσει ένα μήνυμα, το οποίο βρίσκεται ήδη στα εισερχόμενά τους ή να τους δώσει οδηγίες για κάτι που μπορούν να ασχοληθούν προσωπικά, δηλαδή δεν πρέπει να φέρονται στους συναδέλφους τους, σαν να είναι βοηθοί τους.

Υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά τους προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζονται, οπότε είναι okay. Τελικά, το να προσπαθούν να συγκεντρώσουν ό,τι χρειάζονται από μόνοι τους είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της ωριμότητάς τους.

Υδροχόος
Υδροχόος: Χρειάζεται και λίγη υπομονή

Οι Υδροχόοι δεν έχουν χρόνο για τεχνολογικά gadgets που υπόσχονται άμεση λειτουργία, αλλά αργούν να φορτώσουν, τελικά! Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες τους κάνουν να χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους, μια και η καθημερινότητά τους κυλάει με την ταχύτητα του αέρα.

Ως προοδευτικές και αισιόδοξες προσωπικότητες θεωρούν πως κάθε ημέρα που ξημερώνει είναι καλύτερη, αφού τους δίνετε η ευκαιρία να κάνουν ένα παραπάνω βήμα προς την τελειότητα. Η πορεία της ωριμότητάς τους, όμως, εξαρτάται και από το πώς αποδέχονται διάφορες καταστάσεις.

Θέλουν να διαμορφώνουν οι ίδιοι τα πράγματα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Αλλά η διαδικασία της ανάπτυξης προτρέπει να δεχτούμε τη ζωή όπως είναι τώρα και όχι όπως θέλουμε να τη μεταρρυθμίσουμε!

Κάνοντας υπομονή, μπορούν να περιμένουν τη σύνδεση στον υπολογιστή τους, ώστε να ξεκινήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους, την επανάστασή τους ή απλά, να γράψουν το χιουμοριστικό τους tweet, γνωρίζοντας πως η καλύτερη ώρα, είναι τώρα!

Ιχθύες
Ιχθύες: Πάρτε την ομπρέλα μαζί σας και ανοίξτε την, όταν βρέχει

Είναι ονειροπόλα ψαράκια και δεν τους αρέσει να βασίζονται σε υλικά αγαθά. Ήδη, ο κόσμος γύρω τους είναι αρκετά «βαρύς» για την ευαίσθητη φύση τους! Ανάμεσα στον ρεαλισμό που επιδιώκουν να αποκτήσουν ως ενήλικες και τον ρομαντισμό που διακατέχει την ελαφρότητα του είναι τους, βρίσκονται ασυνείδητα εκτεθειμένοι στις ψιχάλες της βροχής χωρίς ομπρέλα ή κουκούλα και χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει πως έχει νοτίσει το μέτωπό τους!

Βαθιά συναισθηματικοί, οι Ιχθείς διοχετεύουν την ενέργειά τους στη διάλυση των συνόρων και την ένωση του σύμπαντος. Όμως, καθώς είναι ψάρια στη στεριά, δεν υποστηρίζονται και τόσο από τη γήινη υπόστασή τους.

Προσπαθούν λοιπόν, να εναρμονιστούν με τον κόσμο γύρω τους ενώ ενηλικιώνονται, με μια δόση μελαγχολίας. Πρέπει να μάθουν, να θέλουν και να επιβιώνουν έξω από το νερό, πατώντας γερά στη Γη.

Ένας ώριμος Ιχθύς λοιπόν, θα αρπάξει μια ομπρέλα όταν νιώσει πως έρχεται καταιγίδα. Και κατά κάποιον τρόπο, μια καταιγίδα έρχεται πάντα. Έσο έτοιμοι, λοιπόν!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.