Η τέχνη είναι της μόδας

Η βιτρίνα του καλτ πλέον καταστήματος Dover Street Market με έργο του Roger Ballen
Η βιτρίνα του καλτ πλέον καταστήματος Dover Street Market με έργο του Roger Ballen
Φουλάρι από την κολεξιόν Vertebra Prominens, μια συνεργασία της Etro και του Zheng Guogu
Το έργο της Amba Sayal Bennett κοσμεί την πρόσοψη της νέας μπουτίκ Pal Zileri
Προβολή Φωτογραφιών
Η βιτρίνα του καλτ πλέον καταστήματος Dover Street Market με έργο του Roger Ballen

Όταν μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, η Frieze London, αποτίνει φόρο τιμής στη μόδα, το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Η Frieze London, η έκθεση σύγχρονης τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο στο Λονδίνο, αποφάσισε φέτος, κατά τη διάρκειά της, από 14 έως 17 του μήνα, να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα “πότε η μόδα γίνεται τέχνη και η τέχνη μόδα;” Από ένα νέο, ενδιαφέρον project με την υποστήριξη Pal Zileri μέχρι τη συνεργασία του οίκου Etro με τον Κινέζο καλλιτέχνη Zheng Guogu, ιδού μερικά events που κατάφεραν να σβήσουν τα όρια μόδας-τέχνης και να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Project “Avant-Craft” του Pal Zileri

Δύο σε ένα για τους fan της μόδας και της τέχνης χάρη στην πρωτοβουλία του οίκου Pal Zileri που αποφάσισε να συνδυάσει το άνοιγμα του νέου του καταστήματος στη βρετανική πρωτεύουσα με τα εικαστικά δρώμενα της Frieze. Παράλληλα, όμως, το brand της ανδρικής ένδυσης λανσάρισε και ένα ολοκαίνουργιο project με την ονομασία “Avant-Craft” όπου θα πρωταγωνιστούν καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι διαφορετικές κουλτούρες. Οι πρώτοι που έλαβαν μέρος στην ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία είναι οι Amba Sayal-Bennett και Matteo Callegari, των οποίων τα έργα θα εκτίθενται στο εξής μόνιμα στη νέα μπουτίκ Pal Zileri στη New Bond St. του Λονδίνου.

Δείτε Επίσης
To καλύτερο ζαμπαγιόνε στο Μιλάνο

Etro x Zheng Guogu

Ο ιταλικός οίκος Etro συνεργάστηκε ειδικά για τις ημέρες λειτουργίας της Frieze με τον Κινέζο καλλιτέχνη Zheng Guogu για τη δημιουργία μίας συλλεκτικής κολεξιόν από φουλάρια, με τίτλο “Vertebra Prominens”. Η σειρά λανσαρίστηκε στο κατάστημα της επωνυμίας στις 14 Οκτωβρίου παράλληλα με μια μίνι έκθεση χαρακτηριστικών έργων του Guogu. Τα φουλάρια είναι εμπνευσμένα από τη φυσική ενέργεια του σώματος, ενώ ο τίτλος της συλλογής παραπέμπει σε σημείο του βελονισμού στο πίσω μέρος του λαιμού.

“Open House” από το Dover Street Market

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Frieze London, το διάσημο avant garde κατάστημα Dover Street Market που άνοιξε η Rei Kawakubo του γιαπωνέζικου οίκου Comme des Garçons, προέβαλε μια σειρά από εκθέσεις που συνένωσαν την τέχνη με τη μόδα σε ένα project με την ονομασία “Open House”. Μία βιτρίνα-έργο του Roger Ballen, επιμελημένη από την Comme des Garçons, ένα βίντεο με θέμα την Michèle Lamy με φιλμ του Alex Grazioli, καθώς και εγκαταστάσεις από τον οίκο Gucci και την Simone Rocha ήταν μόνο μερικά από τα προκλητικά και άκρως ενδιαφέροντα εικαστικά δρώμενα του έλαβαν χώρα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.