Να γιατί δεν οι τουρίστες δεν θα πάνε στη Νέα Υόρκη φέτος!

Να γιατί δεν οι τουρίστες δεν θα πάνε στη Νέα Υόρκη φέτος!

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι επισκέπτες της αμερικανικής μεγαλούπολης… της γυρίζουν την πλάτη. Και όμως, από ό,τι φαίνεται για αυτή τη δυσάρεστη για την οικονομία της στροφή… φταίει ένα δισεκατομμυριούχος πολιτικός!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να δει 300.000 λιγότερους ξένους τουρίστες φέτος από ό,τι το 2016, και όλα τα στοιχεία συντείνουν ότι αυτό οφείλεται στην ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Οι αρχές της πόλης μέσα σε αυτό το κλίμα ξεκινούν μία ολόκληρη καμπάνια για την προσέλκυση επισκεπτών, επειδή διαπίστωσαν ότι οι ξένοι τουρίστες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο! Και τι ήταν αυτό που άλλαξε μεταξύ του Οκτωβρίου του 2016 και σήμερα; Τι είναι αυτό που έκανε τους ξένους να νιώθουν ανεπιθύμητοι σε αυτή τη χώρα;

Ο υπεύθυνος της τουριστικής καμπάνιας, Fred Dixon δήλωσε στους Times ότι τα σχόλια του Προέδρου (ή μάλλον, τα απογοητευτικά tweets του), αλλά και τα εκτελεστικά διατάγματα, έκαναν τους υποψήφιους τουρίστες να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για να αποφύγουν να πατήσουν το πόδι τους στο… έδαφος  του Τραμπ!

Δείτε Επίσης
Κραγιόν, ένα μοναδικό φετίχ!

Ο ίδιος λέει ότι οι κρατήσεις για τη Νέα Υόρκη έχουν την τάση να πέσουν κατακόρυφα φέτος το καλοκαίρι και αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ρητορική από την Ουάσιγκτον πραγματικά έχει επιπτώσεις στον τουρισμό… Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν αφορά τους πάντες, το μήνυμα γίνεται αρκετά σαφές, ότι γίναμε ξαφνικά, αφιλόξενοι».

Η μείωση στον τουρισμό αναμένεται να κοστίσει στις επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Όσο για το αν η ακύρωση από τα δικαστήρια του σχεδίου του Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στους ταξιδιώτες κυρίως από μουσουλμανικές χώρες δεν θα αλλάξει, ο Dixon λέει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του «ακριβώς, είναι σαν να κρατάμε την αναπνοή μας». Το ίδιο αισθάνεται και η υπόλοιπη Νέα Υόρκη και οι περισσότεροι στην Αμερική.
Και ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.