Όταν το Παρίσι… γέμισε φιλιά!

Ένα από τα ζευγάρια που φίλμαρε ο Julien Nonnon, Tiphanie και Νicolas, με φόντο τον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ
Ένα από τα ζευγάρια που φίλμαρε ο Julien Nonnon, Tiphanie και Νicolas, με φόντο τον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ
Joana και Kofi ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα «Ας φιληθούμε»
Marilou και Louka στο Μουσείο του Λούβρου
Αnne Sophie και Julien ασπρόμαυροι // Maud και Paul σε ένα από τα ιστορικά κτίρια της γαλλικής πρωτεύουσας +6
Προβολή Φωτογραφιών
Ένα από τα ζευγάρια που φίλμαρε ο Julien Nonnon, Tiphanie και Νicolas, με φόντο τον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ

Ο ανήσυχος εικαστικός Julien Nonnon εκθέτει γιγαντιαία, «ζωντανά», πορτρέτα παθιασμένων ζευγαριών στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, και κάνει τους περαστικούς να ονειρεύονται και όλους εμάς να ζηλεύουμε που δεν είμαστε εκεί!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Τον περσινό Σεπτέμβριο του 2015, διάφορα κτίρια σε όλο το Παρίσι (αλλά και στο Ορλάντο και στη Μαδρίτη) είχαν γεμίσει για μερικές ημέρες με “εικονικά” γκράφιτι από άγρια ζώα ντυμένα με ρούχα για ανθρώπους- από γορίλες με γραβάτα και ελάφια με παλτό, μέχρι γεράκια με κοστούμι και αρκούδες με φούτερ.

Ο καλλιτέχνης Julien Nonnon, ιδρυτής του le3 design studio με το “αστικό σαφάρι του” σύστησε τον εαυτό του στο ευρύ κοινό και το μόνο σίγουρο ήταν πως ο πήχης έκτοτε ολοένα θα ανέβαινε. Φέτος, ο Nonnon επέστρεψε και αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν το φιλί στο Παρίσι, πάντα όμως πιστός στην digital street art.

Νέο του γέννημα το πρότζεκτ #le_baiser, όπου φωτίζει κτίρια, προσόψεις και αρχιτεκτονικά στοιχεία του Παρισιού με περισσότερα από 100 ζευγάρια να φιλιούνται, σε μια υπενθύμιση πως το Παρίσι θα παραμένει πάντα η “πόλη του έρωτα“.

“Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί”!

Την ιδέα εμπνεύστηκε από τα λόγια του Γάλλου ρομαντικού ποιητή Αλφρέ ντε Μισέ, που είχε πει πως “Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί” και σκοπός του είναι η προβολή και η γιορτή της ευτυχίας μέσα από τις εικόνες απλών, καθημερινών ανθρώπων που παίρνουν στα χέρια τους την πόλη που αγαπούν.

Με τη σκέψη ότι ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη επανάσταση, όταν βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου, το φιλί, μία παγκόσμια πράξη και τα ανεκπλήρωτα πάθη, τα μεγαλύτερα απωθημένα, ο ανήσυχος εικαστικός συνδυάζει τη street art, τα ψηφιακά μέσα και τη φαντασία του, προτιμώντας για μουσείο του τη δημόσια σφαίρα, εκθέτοντας γιγαντιαία, «ζωντανά», πορτρέτα παθιασμένων ζευγαριών στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Nonnon ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας “βιβλιοθήκης έρωτα”. «Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Έλαβα πολλά συγκινητικά και από την καρδιά γραμμένα μηνύματα από πολλούς, στα οποία μου έλεγαν τις ιστορίες τους και το γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν σ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ», εξομολογείται ο ίδιος.

Βρήκε λοιπόν, ερωτευμένους, τους φίλμαρε και τώρα τους προβάλλει σε γιγαντιαίες διαστάσεις σε κεντρικά σημεία του Παρισιού. Το αποτέλεσμα πανέμορφο. Εικόνες μοντέρνου πάθους στην πρωτεύουσα του ρομαντισμού.

Το πρότζεκτ του παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της “La Nuit Blanche 2016” (Λευκή Νύχτα), της οποίας θέμα ήταν ο έρωτας. Βέβαια, ο Nonnon ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ, αφού θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σ’ όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον περαστικό μ’ ένα απλό μήνυμα: «Ας φιληθούμε!». Τι πιο ωραίο να φιλάς την έτσι ή τον αλλιώς σου κάτω από τον παρισινό ουρανό;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.