Το Μουσείο Αρωμάτων είναι γεγονός!

Μοντέρνα αισθητική και υπέροχοι χώροι για το Grand Musee du Parfum, που μόλις εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι
Μοντέρνα αισθητική και υπέροχοι χώροι για το Grand Musee du Parfum, που μόλις εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι
Το μουσείο φιλοξενείται σε μια 4oροφη έπαυλη 1.400 τ.μ., περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό κήπο και βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας
Ανακαλύπτοντας τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία
Ο «κήπος» των αρωματικών αισθήσεων όπως παρουσιάζεται στο μουσείο +5
Προβολή Φωτογραφιών
Μοντέρνα αισθητική και υπέροχοι χώροι για το Grand Musee du Parfum, που μόλις εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι

Το Grand Musée du Parfum εγκαινιάστηκε μόλις στις 22 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και υπόσχεται να μας ξετρελάνει… με τις ευωδιές του! Το νέο μουσείο για τον κλάδο της αρωματοποιίας, βρίσκεται στην καρδιά της μόδας στην οδό Faubourg Saint- Honoré και μας προσκαλεί σε μία ξενάγηση!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το Grand Musée du Parfum φιλοξενείται σε μια τετραόροφη έπαυλη, η οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσε τα κεντρικά γραφεία και το flagship κατάστημα του οίκου Christian Lacroix Couture. Τον 19ο αιώνα, το κτίριο χρησίμευε ως κατοικία της Βαρόνης Antoine-Marie Roederer. Απλώνεται σε 1.400 τ.μ., περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό κήπο, στοίχισε 7 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα υποδέχεται περίπου 2000 επισκέπτες την ημέρα!

Αντίθετα με τα άλλα ανάλογα μουσεία στη Γαλλία, το Grand Musée du Parfum δεν εστιάζει σε μία μάρκα, αλλά παρακολουθεί όλη την ιστορία του αρώματος. Τα εκθέματα του μουσείου καλύπτουν 3 μεγάλες περιόδους της ιστορίας τής αρωματοποιίας, μεταξύ της περιόδου των Φαραώ στην Αίγυπτο έως και τη σημερινή εποχή με παρουσία από 66 οίκους αρωμάτων τόσο της Γαλλίας όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιπλέον, υπάρχουν και interactive στοιχεία, καθώς οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν μια οσφρητική συλλογή απαρτιζόμενη από περισσότερες από 60 μυρωδιές. Στόχος του μουσείου είναι να μοιραστεί με το κοινό την κληρονομιά της Γαλλίας στην αρωματοποιία, τη δημιουργική διαδικασία που την περιβάλλει, καθώς και τις καλλιτεχνικές και επιστημονικές προσεγγίσεις των αρωματοποιών.

Περιδιαβαίνοντας στους χώρους του ο επισκέπτης παίρνει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: Ποιο είναι το πρώτο γνωστό άρωμα στην ιστορία; Πώς δημιουργούν οι αρωματοποιοί τα μεγάλα αρώματά τους; Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην ευωδιά και στα συναισθήματα; Πώς ενεργεί το άρωμα στη μνήμη; Ποιες είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα αρώματα σήμερα;

Μια πλειάδα εκδηλώσεων, ιδιαίτερων εκθέσεων, ατελιέ για νέους αρωματοποιούς και πολιτιστικά γεγονότα προγραμματίζονται ήδη, ενώνοντας  το άρωμα με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη γαστρονομία.

Δείτε Επίσης
Αρωματικές ιστορίες... κλεισμένες σε πολύτιμα μπουκαλάκια!

Το Grand Musée du Parfum φιλοδοξεί να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη της γαλλικής αρωματοποιίας με δημιουργικό και άκρως ενδιαφέροντα τρόπο. Άλλωστε, το άρωμα αποτελεί ένα εμβληματικό στοιχείο της γαλλικής κουλτούρας, της πολυτέλειας και της κομψότητας που μέχρι σήμερα δεν είχε το ανάλογο μουσείο του.

Εκτός από το μουσείο, το κτίριο φιλοξενεί βιβλιοπωλείο και concept store.

Grand Musée du Parfum: 73, rue du Faubourg Saint Honoré, Παρίσι
www.grandmuseeduparfum.fr

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.