Παγωμένα γλειφιτζούρια με γιαούρτι και φράουλες

Παγωμένα γλειφιτζούρια με γιαούρτι και φράουλες

Αν αγαπάτε το παγωμένο γιαούρτι, αυτή είναι μία ωραία ιδέα για μικρούς και… μεγάλους. Σίγουρα έχει μία διαδικασία αλλά είναι ένα σνακ δροσιστικό, χωρίς πολλές θερμίδες και ό,τι πρέπει για τις ζεστές ώρες του καλοκαιριού. Φυσικά, είναι ωραία ιδέα και για καλοκαιρινά πάρτι! 

Υλικά για 15 κομμάτια

200ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
15 φράουλες

Για το γλασάρισμα

100 γρ. φράουλες
3 κ.σ. νερό
40 γρ. ζάχαρη
6γρ. ζελατίνη

Θα χρειαστείτε ακόμη:

15 μικρά ποτηράκια ή φορμάκια κατά προτίμηση χάρτινα
15 ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια
1 κομμάτι πολυστερένιο από το ανθοπωλείο

Αν αγαπάτε το παγωμένο γιαούρτι, αυτή είναι μία ωραία ιδέα για μικρούς και… μεγάλους.

Τρόπος παρασκευής

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι μόνο του να μαλακώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας γάλακτος ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Βάζουμε 1 κ.γ. από το μείγμα σε κάθε ποτηράκι ή μικρή φόρμα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ πλένουμε τις φράουλες και κρατάμε τις 15 πιο μικρές για τα γλειφιτζούρια. Τις υπόλοιπες θα τις χρησιμοποιήσουμε στο γλασάρισμα.
  • Βγάζουμε τα φορμάκια από την κατάψυξη και ρίχνουμε σε καθένα από 1 κ.γ. από το μείγμα και τοποθετούμε από μία φράουλα, ανάποδα και με τρόπο ώστε η μισή να είναι βουτηγμένη στο μείγμα γιαουρτιού. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.  (Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα στο ψυγείο).
  • Στη συνέχεια, μπήγουμε το ξυλάκι για τα γλειφιτζούρια και απογεμίζουμε μέχρι τα ¾ από κάθε φορμάκι. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Για το γλασάρισμα: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Χτυπάμε τις φράουλες να γίνουν πολτός και τις σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα σποράκια.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τον πολτό από τις φράουλες και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε τα γλειφιτζούρια από τα ποτηράκια (αν έχουμε χάρτινα φορμάκια ή ποτηράκια μπορούμε να κόψουμε με ψαλίδι για να τα τραβήξουμε πιο εύκολα). Βυθίζουμε κάθε γλειφιτζούρι στη σος φράουλας και τα καρφώνουμε σε ένα κομμάτι πολυστερένιο. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.