Γλυκό Φλούδα Μανταρίνι Citrus

Γλυκό Φλούδα Μανταρίνι Citrus

Στα φετινά Great Taste Awards το Γλυκό Φλούδα Μανταρίνι Citrus διακρίθηκε με 1 χρυσό αστέρι.

Η εταιρεία Citrus έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εσπεριδοειδών που καλλιεργούνται στους οπωρώνες του παραδοσιακού οικισμού Κάμπος της Χίου, παράγοντας μία σειρά από εξαιρετικά προϊόντα, όπως χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και παραδοσιακά γλυκίσματα (αμυγδαλωτά, λουκούμια, παστέλι, μαντολάτο, πίτες φρούτων).
Φέτος, ήρθε μία ακόμη αναγνώριση με το Χρυσό αστέρι που κέρδισε το γλυκό Φλούδα Μανταρίνι στα Great Taste Awards. Αποκλειστικά φτιαγμένο από φρέσκα μοσχοβολιστά μανταρίνια από τα ιδιόκτητα κτήματα της Citrus στον Κάμπο της Χίου, το γλυκό μανταρίνι  χαρακτηρίζεται από το ζωηρό πορτοκαλί  χρώμα του, την ευχάριστα γλυκόξινη γεύση και το συναρπαστικό άρωμα της μοναδικής χιώτικης ποικιλίας. Άλλωστε, το μανταρίνι Χίου είναι ξακουστό εδώ και αιώνες χαρίζοντας και τον χαρακτηρισμό του νησιού «μυροβόλος», χάρη στο έντονο άρωμά του που ευωδιάζει την ατμόσφαιρα στους οπωρώνες του νησιού.

Πώς θα το απολαύσετε;

Σερβίρεται παραδοσιακά παρέα με ένα ποτήρι δροσερό νερό. Η πλούσια φρουτένια γεύση του ταιριάζει επίσης υπέροχα πάνω σε βουτυρωμένο ψωμί, σε καρυδόπιτα, σε πάστα φλώρα ή δίπλα σε ένα σοκολατένιο κέικ.

Δείτε Επίσης
Η Κυρά Σαρακοστή από ζυμάρι αλλά και ζωγραφιά. Κατασκευές από παιδιά του δημοτικού

Αυτό το ξέρετε;

  • Είναι ο καρπός των δένδρων του είδους Citrus deliciose tenore.
  • Καλλιεργείται στην περιοχή του Κάμπου από το 1850.
  • Είναι αναγνωρισμένο ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
  • Θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο αρωματικές ποικιλίες στον κόσμο.
  • Η ιδιαιτερότητά του συνδέεται με το μοναδικό εδαφολογικό και κλιματολογικό προφίλ της περιοχής του Κάμπου.
  • Συνέβαλε στην άνθιση του χιώτικου εμπορίου με χώρες της Ευρώπης από τις αρχές της καλλιέργειάς του.
  • Η καλλιέργειά του στην περιοχή Κάμπος της Χίου έχει επηρεάσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των οικημάτων της περιοχής, αλλά και τη μορφή των οπωρώνων.

Το Γλυκό Φλούδα Μανταρίνι Citrus θα το βρείτε στα καταστήματα:
Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα), Degustation (Κουμπάρη 5, Κολωνάκι), Μιχαλάκης (Ναυαρίνου 6 και Καποδιστρίου 16, Πειραιάς), Mastihashop (Πανεπιστημίου & Κριεζώτου, Σύνταγμα) και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.