Αυτό το χρώμα κυριαρχεί στην εσωτερική διακόσμηση αυτό το φθινόπωρο

Αυτό το χρώμα κυριαρχεί στην εσωτερική διακόσμηση αυτό το φθινόπωρο

Αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται, η διάθεση για πιο παραδοσιακή διακόσμηση επιστρέφει, ενώ έχουμε παρατηρήσει ένα συγκεκριμένο χρώμα «φιλικό» προς το φθινόπωρο να εμφανίζεται στις όλο και πιο επιτακτικά: Το πράσινο της ελιάς.

Αυτή η γήινη, κορεσμένη απόχρωση ευθυγραμμίζεται με αμέτρητες άλλες τάσεις διακόσμησης που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πιο τολμηρών παλετών χρωμάτων.

Από τις αποχρώσεις του λευκού μέχρι τις παραδοσιακές του ξύλου και της αυξανόμενης δημοτικότητας των αποχρώσεων του καφέ. Ιδιαίτερη προτίμηση μάλιστα, φαίνεται να δείχνουν οι διακοσμητές σε έναν συνδυασμό: Το λαδί και το  καφέ του ξύλου της καρυδιάς! Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία αχτύπητη ιδέα.

Αν και αυτό το κάπως «μπερδεμένο» χρώμα δεν είναι για όλους (μερικοί μπορεί να το περιγράψουν ως πολύ ρετρό ή γήινο), είμαστε έτοιμοι για αυτήν την τάση χρώματος για το 2024.

Πράσινο της ελιάς: Ποια χρώματα συνδυάζονται με το λαδί

Μας αρέσει ιδιαίτερα το πώς το πράσινο της ελιάς προσθέτει μια «κατάφυτη» χρωματική λάμψη σε έναν χώρο, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί ως ουδέτερο και να στέκεται σταθερά στο χρωματικό στρατόπεδο των «γήινων τόνων».

Είναι η τέλεια απόχρωση βάσης για να παίξετε, αν μόλις αρχίσατε να πειραματίζεστε με περισσότερα χρώματα στο σπίτι σας (ζεστά μινιμαλιστικά: το καταλαβαίνουμε).

Δείτε πώς οι διακοσμητές χρησιμοποιούν το πράσινο της ελιάς αυτή τη σεζόν από ταπετσαρίες ή χρώμα στους τοίχους μέχρι διακοσμητικές πινελιές.

  • Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το χρώμα αυτό για τον καναπέ. Το δροσερό λαδί είναι όμορφο με ζεστές αποχρώσεις ξύλου, αποχρώσεις λευκού και ιβουάρ, φυσικές υφές και χρώματα όπως γιούτα και ψάθα.

  • Πιο έντονος συνδυασμός είναι το λαδί με μαύρο, απαλό κίτρινο και ώχρα, και χρήση χάλκινων ή χρυσών στοιχείων για πιο πολυτελή εμφάνιση.
  • Το έχουμε δει επίσης συνδυασμένο με μια νότα μουντού κοραλλιού και ακόμη πιο ατμοσφαιρικό με «παλαιωμένο» ροζ (ή dusty pink) για ένα απροσδόκητο χρωματικό στιλ.

  • Συνολικά, αυτή η γήινη απόχρωση φαίνεται όμορφη σε συνδυασμό με άλλες πλούσιες γήινες αποχρώσεις — η τελική παλέτα είναι εντυπωσιακή αλλά συγκρατημένη (για να μην αναφέρουμε χαλαρωτική!).

Προσθέτοντας το πράσινο της ελιάς στο χώρο σας

Όπως αναφέρθηκε, λατρεύουμε το πράσινο της ελιάς σε όλες τις ποικίλες εφαρμογές του, από την ταπετσαρία καναπέ και καρέκλας τραπεζαρίας μέχρι βαφή παντού.

Δείτε Επίσης
Επενδύστε στην ευημερία σας! Τι είναι η οικονομική φροντίδα και πώς θα την εφαρμόσετε;

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε μία ανακαίνιση ή τώρα ετοιμάζετε το σπίτι σας, στη διαχρονική τάση των χρωμάτων, επιλέξτε έναν καναπέ ή πολυθρόνα ή καρέκλες τραπεζαρίας από βελούδινο πράσινο της ελιάς για ένα ζεστό ποπ χρώματος (μπόνους: αυτή η σκούρα απόχρωση είναι απίστευτα πρακτική).

Στους τοίχους, σκεφτείτε μια λαδί μπογιά σε μια βιβλιοθήκη, στο γραφείο σας ή σε ένα υπνοδωμάτιο για ένα χαλαρωτικό, ιδιαίτερο σκηνικό ή επιλέξτε μια ταπετσαρία με πράσινο της ελιάς για παραδοσιακή αίσθηση.

Στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, σκεφτείτε μια καρέκλα βαμμένη λαδί, μαξιλάρια, ριχτάρι σε πράσινο της ελιάς, ένα χαλί ή έναν πίνακα ζωγραφικής με θέμα την ελιά στον τοίχο.

Ο πειραματισμός με αυτές τις εύκολες εναλλασσόμενες πινελιές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δοκιμάσετε αυτήν την απόχρωση χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.