Έχασε τη δίκη με τον Dior o Galliano

Έχασε τη δίκη με τον Dior o Galliano

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο διάσημος σχεδιαστής δεν δικαιούται αποζημίωση, παρά τους ισχυρισμούς του περί του αντιθέτου.

Μετά την επεισοδιακή απόλυσή του από τον οίκο Dior το 2011 λόγω ρατσιστικών σχολίων σε μπαρ του Παρισιού, ο John Galliano κατέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθεί για την άδικη και καταχρηστική λήξη τής συνεργασίας του με τη γαλλική επωνυμία ζητώντας μάλιστα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανάμεσα στα 2,4 και 13 εκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με τον ίδιο τον σχεδιαστή μόδας, ο όμιλος LVMH στον οποίο ανήκει ο Dior, ήξερε για τους εθισμούς του κατά τη διάρκεια της πορείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο διάσημο brand και επέλεγε να αγνοεί το γεγονός. «Και οι δύο εταιρείες γνώριζαν ότι έπαιρνα βάλιουμ για να ανταπεξέρχομαι στις πρόβες», δήλωσε ο Galliano στο δικαστήριο. «Δεν μπορώ να αφήσω τα 17 ευτυχισμένα χρόνια που πέρασα στον Dior να αμαυρωθούν κατά τέτοιον τρόπο. Όλο εκείνο το διάστημα δεν κατάλαβα ότι η επιτυχία του οίκου, το γεγονός ότι αύξησε τις πωλήσεις του επί τέσσερα, είχε ένα τεράστιο και καταστροφικό κόστος: τη σωματική και ψυχική μου υγεία. Πάντα περισσότερη δουλειά, περισσότερες υποχρεώσεις, περισσότερη πίεση, ένας επικίνδυνος φαύλος κύκλος που βγήκε εκτός ελέγχου».

Παρ΄όλους, όμως, τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του και έκρινε ότι τελικά ο σχεδιαστής πρέπει να πληρώσει το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ στον οίκο Dior και στον οίκο John Galliano, αντίστοιχα. Αν και ο μόδιστρος που πλέον έχει αναλάβει τα καλλιτεχνικά ηνία του Maison Martin Margiela, δεν έκανε δηλώσεις κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, το στενό του περιβάλλον υποστηρίζει ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.