Στο στόχαστρο του ιταλικού ΣΔΟΕ η Prada

Στο στόχαστρο του ιταλικού ΣΔΟΕ η Prada

Οι δύο ιδιοκτήτες του ομίλου ερευνώνται για ψευδείς φορολογικές δηλώσεις.

Μετά τις περιπέτειες των Dolce & Gabbana με την ιταλική οικονομική αστυνομία, το ιταλικό ΣΔΟΕ κάνει τώρα φύλλο και φτερό τις φορολογικές δηλώσεις των δύο ιδιοκτητών του ιταλικού ομίλου προϊόντων πολυτελείας Prada. Η πρόεδρος της εταιρείας Μιούτσα Πράντα και ο συζύγος της, Πατρίτσιο Μπερτέλι, ερευνώνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι στο παρελθόν κατέθεσαν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο όμιλος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τα δύο ηγετικά στελέχη «ενημερώθηκαν ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τον έλεγχο κάποιων εκ των φορολογικών τους δηλώσεων στο παρελθόν».
Τον Δεκέμβριο του 2013, οι δύο επιχειρηματίες είχαν κάνει μία ρύθμιση με τις ιταλικές φορολογικές αρχές, για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων ευρώ. Έχοντας μεταφέρει την έδρα του στην Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ο όμιλος ωφελήθηκε από μία πιο ευνοϊκή φορολόγηση, τη στιγμή που σημαντικότερες δραστηριότητές του παρέμεναν στην Ιταλία. Μετά τη συμφωνία αυτή, ο όμιλος Prada αποφάσισε τον Ιανουάριο να επαναφέρει την έδρα του στην Ιταλία.

Δείτε Επίσης
Οι παλαιότερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο και γιατί εξακολουθούν να ακμάζουν

Αν και η ρύθμιση «ικανοποιούσε πλήρως τις απαιτήσεις των φορολογικών αρχών, όπως αυτό δηλώθηκε και επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες τις αρχές» – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου- τελικά η Εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε στις αρχές του έτους νέα έρευνα, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι κατέθεσαν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.