Καλοκαιρινά χαλιά: Παίζοντας με τα χρώματα και τα υλικά

Καλοκαιρινά χαλιά: Παίζοντας με τα χρώματα και τα υλικά
Καλοκαιρινά χαλιά: Παίζοντας με τα χρώματα και τα υλικά
Τα καλοκαιρινά χαλιά στην πραγματικότητα ταιριάζουν στα σπίτια μας τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Θεωρούνται καλοκαιρινά χαλιά, επειδή είναι πιο ελαφρά και λεπτά. ‘Ένα χαλί π.χ. από μεταξωτό νήμα μας χαρίζει και μία νότα πολυτέλειας
Η πιο κατάλληλη λύση για όσες αγαπάνε τους ουδέτερους τόνους και ψηφίζουν φυσικές ίνες: ψάθα, σιζάλ ή κοκοφοίνικας είναι να επιλέξουν μικρά ή μεγαλύτερα χαλιά από αυτά τα φυσικά υλικά
Τα χαλιά από βαμβάκι αναπνέουν σε κάθε μας βήμα και είναι φιλικά με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Νεανικά και δροσερά ταιριάζουν παντού σε ένα σπίτι και έχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές ύφανσης και χρωμάτων +8
Προβολή Φωτογραφιών
Καλοκαιρινά χαλιά: Παίζοντας με τα χρώματα και τα υλικά

Αν και οι προηγούμενες γενιές είχαν ήδη σηκώσει τα χαλιά αυτή την περίοδο, εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε τα στερεότυπα, στρώνοντας υπέροχα καλοκαιρινά χαλιά σε έντονες αποχρώσεις, που μάλιστα μπορούμε να κρατήσουμε και όλο τον χρόνο.

Από την Δέσποινα Σάμψων 

Ωραίες οι λευκές αποχρώσεις στους τοίχους και τα φυσικά ξύλινα δάπεδα αλλά οι ουδέτεροι τόνοι κουράζουν. Ειδικά στις περιπτώσεις που αναζητάμε στη ζωή μας – και όχι μόνο σε ένα διαμέρισμα – χρώματα και εκπλήξεις.

Η πιο εύκολη λύση για να ζωηρέψουμε λίγο ένα μουντό χώρο είναι να προσθέσουμε ένα χαλί σε έντονους χρωματικούς τόνους. Στις περισσότερες εταιρείες με είδη σπιτιού, τα ελαφριά μοντέρνα χαλιά είναι μια πρόταση που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με την ποικιλία, τη φρέσκια διάθεση και το προσιτό κόστος.

Ουσιαστικά, αυτή η αγορά θυμίζει προσθήκη αξεσουάρ. Σε κάθε αλλαγή της σεζόν, δεν ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας επενδύοντας σε αξεσουάρ; Με τον ίδιο τρόπο, αντί να αλλάξουμε ταπετσαρίες στα έπιπλά μας ή χρώμα στους τοίχους, μπορούμε απλώς να φωτίσουμε το σπίτι μας με ένα χαλί για όλες τις εποχές.

Επιλογές; Έχουμε πολλές!

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι τα χαλιά αυτά ταιριάζουν στα σπίτια μας τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Θεωρούνται καλοκαιρινά χαλιά, επειδή είναι πιο ελαφρά και λεπτά. Κατασκευασμένα από βαμβακερό ή μεταξωτό νήμα ή ένα συνδυασμό από βαμβάκι και ψάθα, αντικαθιστούν τα κλασικά μάλλινα χαλιά για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν χρειάζεται, να αντικατασταθούν τον χειμώνα, αν τα προτιμάτε.

Φυσικά υλικά

Είναι η πιο κοντινή λύση για όσες αγαπάνε βαθιά τους ουδέτερους τόνους και ψηφίζουν φυσικές ίνες: ψάθα, σιζάλ ή κοκοφοίνικας χαρίζουν στιλ σε χώρους που χρειάζεται να ανανεωθούν από τα βαριά χρώματα του χειμώνα.

Βαμβακερά casual

Αναπνέουν σε κάθε μας βήμα και είναι φιλικά με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Νεανικά και δροσερά ταιριάζουν παντού σε ένα σπίτι.

Από μαλακό μετάξι

Ιδανικά για την καλοκαιρινή εποχή επειδή παραμένουν κομψά χωρίς να ζεσταίνουν με το νήμα τους. Η αίσθηση πολυτέλειας που δίνουν αλλά και η μοναδική απόλαυση να πατάς με γυμνά πέλματα πάνω σε κάτι τόσο μαλακό και στιλπνό τα κάνει σχεδόν απαραίτητα στη ζωή μας!

Προσιτά συνθετικά

Καθώς τα συνθετικά νήματα εξελίσσονται, τα χαλιά αυτά θυμίζουν όλο και περισσότερο τα φυσικά από βαμβάκι, μετάξι ή βισκόζη. Είναι οπωσδήποτε πιο οικονομικά και ταιριάζουν σε νεανικά σπίτια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά και δέχονται συχνά κόσμο. Ανθεκτικά και μοντέρνα δεν επιβαρύνουν με την τιμή τους αλλά ούτε και με το στιλ τους.

Δείτε Επίσης
Ο καιρός των... χαλιών!

Ελαφρά μάλλινα

Ποιος είπε ότι το μαλλί δεν ταιριάζει στο καλοκαίρι; Το φυσικό αυτό υλικό αξιοποιείται σε λεπτά χαλιά με χαμηλότερο πέλος και μικρότερο βάρος που αναβαθμίζουν τους χώρους χωρίς να γίνεται έκπτωση στην ποιότητα. Τα ίδια χαλιά μπορούν φυσικά να κρατηθούν όλο το χρόνο.

Εξωτικά χαλιά από γιούτα

Άλλο ένα φυσικό υλικό, το οποίο θυμίζει ψάθα και ταιριάζει εξαιρετικά με την καλοκαιρινή διάθεση στην πόλη ή στην εξοχή. Ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό, ανανεώνει την εικόνα ενός διαμερίσματος και συνδυάζεται με άλλα είδη χαλιών δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον mix & match αποτέλεσμα.

Χαλιά χωρίς πέλος

Σε ιστοσελίδες του εξωτερικού θα τα βρούμε με τον όρο flatweave. Ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους στο κεφάλαιο καλοκαιρινά χαλιά, είναι τα πιο ελαφρά και πρακτικά. Διαθέσιμα σε φυσικά ή συνθετικά υλικά, παίζουν με τα χρώματα και τα σχέδια. Ιδανικά για τους μήνες που παραμένουν τα παράθυρά μας ανοιχτά, αντέχουν στη σκόνη και τοποθετούνται με ευκολία κάτω από έπιπλα χωρίς να μας δημιουργούν προβλήματα.

Εξωτερικού χώρου

Το υλικό olefin είναι το πλέον διαδεδομένο για εξωτερική χρήση. Αν, λοιπόν, χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ χαλί για τη βεράντα ή το μπαλκόνι, που έχουμε μόλις μετατρέψει σε συνέχεια του καθιστικού μας χώρου, αυτά τα ανθεκτικά χαλιά από olefin αντέχουν σε όλες τις συνθήκες εξωτερικού χώρου – ακόμα και στα ξαφνικά μπουρίνια της εποχής!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.