Χρώματα στο μπαλκόνι σας

Χρώματα στο μπαλκόνι σας

Θερμά και ψυχρά χρώματα, ζωηρά ή παστέλ, για να έχουν ωραίο αποτέλεσμα και να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον και αρμονικό περιβάλλον μάθετε τα μυστικά τους*.

Τα μπαλκόνια, οι βεράντες και τα ρουφ γκάρντεν [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] ζωντανεύουν ή γίνονται τελείως αδιάφορα και άχρωμα, ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιήσετε το χρώμα, από το δάπεδο… μέχρι τις συνθέσεις των λουλουδιών!

Το χρώμα μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» που ενώνει το εσωτερικό του σπιτιού με το εξωτερικό. Μια σημαντική παράμετρος όταν χρησιμοποιείτε χρώμα είναι το εφέ από το φως του ήλιου. Θυμηθείτε ότι ένα παστέλ χρώμα που μπορεί να φαίνεται πολύ όμορφο στο εσωτερικό, «εξαφανίζεται» στο εξωτερικό, λόγω του φωτός.

Γι’ αυτό, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο χρώμα, θα πρέπει να είναι αρκετά πιο σκούρος ο τόνος στο εξωτερικό περιβάλλον. Το λευκό χρώμα, πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι αντανακλά πολύ έντονα το φως, γι΄ αυτό είναι προτιμότερο ένα παλ κρεμ παρά το ολόλευκο.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα έπιπλα αλλά και για τα δάπεδα. Τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο και το κίτρινο, τραβούν το βλέμμα και δείχνουν ένα χώρο μικρότερο, ενώ τα ψυχρά παστέλ έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια πορτοκαλί τέντα ή ομπρέλα ή ένα ανάλογο τραπεζομάντηλο στην άκρη του μπαλκονιού, τραβούν το μάτι, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια…

Χρησιμοποιείστε με προσοχή τα πολύ ζωηρά χρώματα και προτιμήστε τα για να δώσετε μια επιπλέον πινελιά ή έμφαση σε κάποιο σημείο και όχι παντού. Τον ίδιο κανόνα εφαρμόστε και για τα λουλούδια. Ένα πολύχρωμο παρτέρι ή μείξη από γλάστρες δείχνουν πολύ πιο όμορφα όταν βρίσκονται κοντά σε έναν τοίχο βαμμένο σε απαλό χρώμα, παρά σε έναν ζωηρόχρωμο.

Χρώματα στα λουλούδια

Για να έχετε ένα όμορφο μπαλκόνι θα πρέπει ακόμη και τα φυτά και τα λουλούδια να έχουν ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρώματα χωρίζονται στα θερμά και στα ψυχρά.

Έτσι τα θερμά χρώματα, το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι πολύ ζωηρά και έντονα και τραβούν πολύ το μάτι, γι΄ αυτό είναι καλύτερα, τα λουλούδια με τέτοια χρώματα να τα χρησιμοποιείτε προς το κέντρο του χώρου σας ή κοντά σε τοίχους.

Δείτε Επίσης
Λευκό με πινελιές ζωηρού χρώματος, λιτό και μίνιμαλ στιλ με σκανδιναβικά στοιχεία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των φετινών τάσεων στη διακόσμηση

Τα ψυχρά χρώματα, όπως το γαλάζιο, το μωβ, το ροζ είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε προς τις άκρες, γιατί έχουν την ιδιότητα να δείχνουν πιο μεγάλο τον χώρο. Φυσικά, αν έχετε μια μεγάλη γλάστρα, όπου σκοπεύετε να φυτέψετε διάφορα λουλούδια, είναι πολύ ωραίο να έχετε μια μείξη χρωμάτων, αλλά και «πινελιές» από λευκά και κρεμ λουλούδια που κάνουν πιο εκλεπτυσμένο τον όλο συνδυασμό.

* Δείτε συμβουλές για το πώς θα επιλέξετε τις γλάστρες και τα λουλούδια σας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.