Έμπνευση: Διακόσμηση με παστέλ χρώματα

Γαλήνια ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τις αποχρώσεις όσο και από την επιλογή των επίπλων και των μίνιμαλ γραμμών
Γαλήνια ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τις αποχρώσεις όσο και από την επιλογή των επίπλων και των μίνιμαλ γραμμών
Παστέλ λαδί στους τοίχους με πινελιές γαλάζιου και κρεμ // Βαμμένες σε διαφορετικές αποχρώσεις καρέκλες γύρω από ένα λευκό τραπέζι και μαύρα φωτιστικά?
Το κυρίαρχο λευκό «σπάει» γλυκά σε τόνους γαλάζιου, της άμμου, του ροζ // Τραπεζαρία με.. τόλμη! Διαφορετικού στιλ έπιπλα σε αποχρώσεις παστέλ και φόντο το βεραμάν του τοίχου που ταιριάζει με το φωτιστικό
Ανοιξιάτικη αίσθηση στο εσωτερικό του σπιτιού. «Καμβάς» το λευκό και το απαλό γκρι +3
Προβολή Φωτογραφιών
Γαλήνια ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τις αποχρώσεις όσο και από την επιλογή των επίπλων και των μίνιμαλ γραμμών

Απαλές αποχρώσεις όλων των χρωμάτων που δημιουργούν μία ρομαντική, γαλήνια και όμορφη αίσθηση σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Τοίχοι, έπιπλα, υφάσματα σε γλυκούς τόνους για ένα αποτέλεσμα ισορροπίας και αρμονίας!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τα παστέλ χρώματα ταιριάζουν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και οι συνδυασμοί είναι πραγματικά ατελείωτοι. Μπορείτε να διατηρήσετε τη χρωματική… απαλότητα ή να τη «συνδυάσετε» με πιο ζωηρές πινελιές ή ακόμη και πολύ έντονες αντιθέσεις. Το λευκό σε όλες του τις αποχρώσεις είναι ο πιο πιστός «καμβάς», όπου πάνω του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παστέλ σε αποχρώσεις ροζ, γαλάζιες, πράσινες, λιλά, σομόν, κίτρινες…

Μερικές ιδέες:

Για το σαλόνι: Η μείξη παστέλ χρωμάτων έχει άπειρες δυνατότητες. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους λευκούς ή σε απαλό γκρι και να δώσετε έμφαση στα υφάσματα που θα ντύσουν τον καναπέ ή τις πολυθρόνες. Από την άλλη μπορείτε να δώσετε μία «δυνατή» πινελιά σε κάποιο έντονο χρώμα στα μαξιλάρια, στα διακοσμητικά αντικείμενα ή στα φωτιστικά.

Τι θα λέγατε επίσης για ένα λευκό ριχτάρι πάνω στον παστέλ καναπέ σας, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι; Ή πάλι να αναμείξετε ψυχρά χρώματα στους τοίχους και θερμά στα υφάσματα ή στα ξύλινα έπιπλα;

Για την τραπεζαρία: Συνδυάστε το λευκό με τα παστέλ. Τοίχοι βαμμένοι σε λευκό χρώμα, φωτιστικά και διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο και καρέκλες σε τέσσερα διαφορετικά παστέλ χρώματα. Ειδικά, αν σας αρέσει η πολυχρωμία, τα παστέλ χρώματα είναι μία ιδανική και πιο ασφαλής επιλογή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τις καρέκλες του τραπεζιού σε διαφορετικά χρώματα, κουφετί ροζ, απαλό πράσινο, ανοιχτά γαλάζιο, βεραμάν, λιλά. Τα ξύλινα έπιπλα είναι ιδανικά για έναν τέτοιο πειραματισμό. Σε μία τέτοια περίπτωση κρατήστε τους τοίχους σε ουδέτερο λευκό ή κρεμ.

Για το υπνοδωμάτιο: Πεδίον δόξης λαμπρόν! Είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για παστέλ… επεμβάσεις. Παίξτε με όποιες αποχρώσεις θέλετε και σε κάθε συνδυασμό, άλλωστε η ιδιότητα των απαλών χρωμάτων να δημιουργούν γαλήνια και ήρεμη ατμόσφαιρα τα κάνουν ιδανικά για τον προσωπικό μας χώρο.

Δείτε Επίσης
Τάσεις: Τι θα φορέσουμε την άνοιξη του 2018

Το λευκό χρώμα είναι ο ιδανικότερος «ισορροπιστής» για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται είτε στους τοίχους είτε στα έπιπλα. Επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και χρησιμοποιήστε το στα μαξιλάρια, τα ριχτάρια, τα λευκά είδη ή στα φωτιστικά ακόμη και τους πίνακες.

Για την κουζίνα: Συνδυάστε παστέλ λεπτομέρειες με ξύλο σε φυσικό χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας, ή παστέλ έπιπλα με πιο μοντέρνο «πάντρεμα», όπως με μεταλλικά φωτιστικά. Μπορείτε να διατηρήσετε τα έπιπλα της κουζίνας σε φυσικό χρώμα και να βάλετε πινελιές παστέλ στο τραπεζομάντηλο, στα μαξιλαράκια στις καρέκλες και στα διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα. Η αίσθηση θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Για το μπάνιο: Παστέλ ήπιοι τόνοι ή πιο «θεαματικοί» συνδυασμοί μπορούν να προσδώσουν και στο μπάνιο ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Ακόμη και αν έχετε λευκά είδη υγιεινής, μπορείτε να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες επεμβάσεις με τις πετσέτες, τα χαλάκια ή το ντουλάπι και τους καθρέφτες του μπάνιου σας. Πειραματιστείτε, εμπνευστείτε και αφήστε τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.